Oplaai- en passingbeleide

Features described in this article only apply to users of YouTube Studio Content Manager. For info on general YouTube policies, learn more here.

Daar is twee tipes beleide in Studio Inhoudbestuurder:

• Oplaaibeleide: Beleide wat toegepas word op video's wat opgelaai word na 'n YouTube-kanaal wat jy besit.
    • Oplaaibeleide laat jou toe om 'n vennoot-opgelaaide eis te skep en YouTube te laat weet wat met hierdie video's moet gebeur (monetiseer, volg na of blokkeer).
  • Passingbeleide: Beleide wat toegepas word op video's wat ander mense na hul kanale oplaai.
    • Passingbeleide word toegepas wanneer Content ID jou inhoud in ander mense se video's kry. 'n Eis word geskep wat YouTube laat weet wat met hierdie video's moet gebeur (monetiseer, volg na of blokkeer).

Oplaaibeleide en passingbeleide werk op dieselfde manier. Beide bestaan uit reëls oor of die opgeëisde video gemonetiseer, nagevolg of geblokkeer moet word. Hulle verskil slegs in hoe hulle op 'n video toegepas word — deur jou of deur Content ID. Kom meer te wete omtrent hoe beleide toegepas word.

Jy kan een beleid stel wat op beide jou video's én gebruiker-opgelaaide video's wat jou inhoud bevat, van toepassing is. Maar as jou beleid gepasmaakte Content ID-passingkriteria bevat, kan dit nie as 'n oplaaibeleid gebruik word nie. Kom hier onder meer te wete.

Voeg voorwaardes by passingbeleide

Oplaaibeleide word slegs op jou eie video's toegepas — geen Content ID-passing is betrokke nie. Daarom is kykerligging die enigste relevante voorwaarde vir oplaaibeleide. Die voorwaardes wat hier onder beskryf word, sal nie verskyn wanneer jy jou oplaaibeleid stel nie.

Passingbeleide laat YouTube weet wat met 'n opgeëisde video moet gebeur (monetiseer, volg na of blokkeer). Passingbeleide kan ook instruksies insluit oor wanneer Content ID 'n video moet opeis. Jy kan Content ID laat weet om video's outomaties op te eis op grond van die:

• Passingtipe: Tipe inhoud wat by jou verwysingslêer pas: slegs oudio, slegs video, of beide.
  • Gebruikervideopassinghoeveelheid: Lengte of persentasie van die opgelaaide video wat by jou verwysingslêer pas.
  • Verwysingpassinghoeveelheid: Lengte of persentasie van jou verwysingslêer wat by die opgelaaide video pas.

Wanneer jy jou passingbeleid skep, kan jy ook die opsie kies om opgeëisde video's vir handmatige hersiening te roeteer. Kom meer te wete omtrent hoe om beleide te skep.