Inaktivera en referens

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

Ibland kanske du vill stänga av Content ID-matchning för en tillgång, antingen tillfälligt eller permanent. Om du vill stänga av Content ID-matchning måste du inaktivera tillgångens referens.

När du inaktiverar en referens gör Content ID inte längre anspråk på användargenererade videor för tillgången. Du kan välja om du vill dra tillbaka befintliga anspråk som gjorts utifrån referensen eller bara förhindra nya anspråk.

Om du inaktiverar en referens stängs Content ID-matchning av för hela referensen. Om du vill utesluta matchning för vissa segment i referensen kan du utesluta de segmenten från din referens i stället för att inaktivera den.

Anmärkningar:

• Om du tar bort videon som referensen skapades utifrån inaktiveras även referensen. Du kan också inaktivera en referens genom att dra tillbaka ditt anspråk på den partneruppladdade videon.
  • Endast referensleverantören kan inaktivera och återaktivera en referens.
    • Om leverantören inte längre är ägare av tillgången kan en annan ägare vidta åtgärder.
    • Om en tillgång har två eller fler ägare kan du behöva kontakta en annan ägare för att åtgärda överlappningen.

Inaktivera en referens

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Klicka på titeln på tillgången vars referens du vill inaktivera. En informationssida öppnas med mer information om tillgången.
  4. Klicka på Referenser  i menyn till vänster.
  5. Leta reda på raden för referensen du vill inaktivera.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Aktiv  i kolumnen Status och välj Inaktiv.
    • Om du vill dra tillbaka befintliga anspråk som gjorts med den här referensen markerar du kryssrutan Dra tillbaka alla anspråk.
    • Om du vill behålla befintliga anspråk och bara förhindra att nya anspråk görs lämnar du kryssrutan Dra tillbaka alla anspråk avmarkerad.
  7. Klicka på SPARA.
Om du vill återaktivera en inaktiverad referens följer du steg ett till fem ovan, klickar på rullgardinsmenyn Inaktiv, väljer Aktiv och klickar sedan på SPARA.

Inaktivera flera referenser

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Klicka på kryssrutan bredvid namnen på de tillgångar med referenser du vill inaktivera.
    • Om du vill finjustera listan med tillgångar klickar du på filterfältet högst upp och väljer ett filter.
  4. Klicka på Redigera  i bannern högst upp.
  5. Välj Inaktivera referenser.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Inaktivera referenser  och välj ett alternativ:
    • Om du vill behålla befintliga anspråk och bara förhindra att nya anspråk görs väljer du Inaktivera referenser.
    • Om du vill dra tillbaka befintliga anspråk som gjorts med dessa referenser väljer du Inaktivera referenser och dra tillbaka alla anspråk.
  7. Klicka på UPPDATERA TILLGÅNGAR.
Tips! Du kan även inaktivera referenser med mallen för innehållsleverans, ”Referens – ansvarig”. Läs mer.