Deaktiveer ’n verwysing

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.

Jy wil dalk soms Content ID-passing vir ’n komponent opskort, hetsy tydelik of permanent. Om Content ID-passing op te skort, moet jy ’n komponent se verwysing deaktiveer.

Wanneer jy ’n verwysing deaktiveer, eis Content ID nie meer gebruikergegenereerde video’s vir die komponent op nie. Jy kan kies of jy bestaande eise wat met die verwysing gemaak is, wil vrystel, of slegs nuwe eise wil voorkom.

As ’n verwysing gedeaktiveer word, word Content ID-passing vir die hele verwysing opgeskort. As jy passing vir sekere segmente van die verwysing wil uitsluit, kan jy daardie segmente van jou verwysing uitsluit, pleks daarvan om dit te deaktiveer.

Notas

• Die verwysing word ook gedeaktiveer as die video waarvandaan die verwysing geskep is, uitgevee word. Jy kan ook ’n verwysing deaktiveer deur jou eis op die video wat deur ’n vennoot opgelaai is, vry te stel.
  • Net die verwysingverskaffer kan ’n verwysing aktiveer en deaktiveer.
    • As die verskaffer nie meer die eienaar van die bate is nie, kan ’n ander eienaar optree.
    • As ’n bate twee of meer eienaars het, sal jy dalk saam met ’n ander eienaar moet werk om die oorvleueling op te los.

Maak ’n verwysing onaktief

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Bates  op die linkerkieslys.
  3. Klik die titel van die bate wat die verwysing het wat jy wil deaktiveer. ’n Besonderhedebladsy maak oop om meer besonderhede oor die bate te wys.
  4. Klik Verwysings  op die linkerkieslys.
  5. Vind die ry van die verwysing wat jy wil deaktiveer.
  6. Klik die Aktief-aftreklys en kies Onaktief in die Status-kolom.
    • Merk die Stel alle eise vry-merkblokkie om bestaande eise wat met hierdie verwysing gemaak is, vry te stel.
    • Moenie die Stel alle eise vry-merkblokkie merk nie as jy bestaande eise wil behou en slegs wil verhoed dat nuwe eise gemaak word.
  7. Klik STOOR.
Volg stappe 1 tot 5 hierbo, klik die Onaktief-aftreklys en kies Aktief en dan STOOR as jy ’n gedeaktiveerde verwysing wil heraktiveer.

Maak veelvuldige verwysings onaktief

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Bates op die linkerkieslys.
  3. Klik die merkblokkie langs die name van die bates met verwysings wat jy wil deaktiveer.
    • Klik die filtreerbalk  aan die bokant en kies ’n filter om die lys bates te verfyn.
  4. Klik Wysig op die boonste banier.
  5. Kies Deaktiveer verwysings.
  6. Klik die Deaktiveer verwysings -aftreklys en kies ’n opsie:
    • Kies Deaktiveer verwysings om bestaande eise te behou en slegs te verhoed dat nuwe eise gemaak word.
    • Kies Deaktiveer verwysings en stel alle eise vry om bestaande eise wat met gebruik van hierdie verwysings gemaak is, vry te stel.
  7. Klik DATEER KOMPONENTE OP.
Wenk: Jy kan ook die “Verwysing – bestuur”-inhoudleweringtemplaat gebruik om verwysings te deaktiveer. Kom meer te wete.