Skapa en referens

Referenser kan skapas när du laddar upp en video och aktiverar Content ID-matchning för videon. Du kan även skapa referenser genom att ladda upp kalkylarksmallar eller genom YouTube Partner API.

Om en video ska kunna användas som referensfil måste den

Skapa en referens från en ny video

Om du vill skapa en referens från en ny video du laddar upp behöver du aktivera Content ID-matchning för videon. Det innebär att den uppladdade videon blir den referensfil som Content ID använder för att hitta matchningar i användaruppladdade videor.

1. Påbörja uppladdningsprocessen enligt beskrivningen här.
  2. På sidan Rättighetshantering markerar du i kryssrutan Aktivera Content ID-matchning under Policyer som tillämpats på kopior av din video.
  3. Välj en matchningspolicy i rullgardinsmenyn.
    • Om din video är för kort för Content ID visas meddelandet Videon är för kort för att matchas med Content ID.
  4. Slutför de resterande stegen i uppladdningsprocessen.

Skapa en referens från tidigare uppladdade videor

Om du redan har laddat upp en video kan du skapa en referens från den. Du kan också skapa en referens från flera tidigare uppladdade videor samtidigt.

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  1. Markera kryssrutan bredvid de videor du vill skapa referenser från.
    • Om du vill finjustera listan med videor klickar du på filterfältet längst upp och väljer ett filter.
  2. Klicka på Redigera i den översta bannern.
  3. Välj Content ID-matchning.
  4. Klicka på Aktivera.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn för matchningspolicyer och välj den matchningspolicy du vill tillämpa på användaruppladdade videor som matchar videon eller videorna du har valt.
    • När du skapar referenser från fler än en video måste samma matchningspolicy användas för alla videor.
  6. Klicka på ANVÄND.
  7. Klicka på UPPDATERA VIDEOR.