Skep ’n verwysing

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.
Verwysings kan geskep word wanneer ’n video opgelaai word, en Content ID-passing vir die video aangeskakel word. Verwysings kan ook geskep word deur sigbladtemplate op te laai of deur YouTube se Vennoot-API.

Om as ’n verwysingslêer gebruik te word, moet die video:

• Na ’n kanaal wat jy besit opgelaai word.
  • Bestaan uit materiaal waartoe jy eksklusiewe regte het.

Skep ’n verwysing vanaf ’n nuwe video

Om ’n verwysing van ’n nuwe video af te skep wat jy oplaai, moet jy Content ID-passing vir die video aanskakel. As jy dit doen, word jou opgelaaide video die verwysingslêer wat Content ID gebruik om passings van gebruikeropgelaaide video’s te vind.

1. Begin die oplaaiproses soos hier beskryf word.
  2. Op die Regtebestuur-bladsy, onder die Beleide wat op kopieë van jou video toegepas isafdeling, moet jy die Skakel Content ID-passing aan-merkblokkie klik.
  3.  Kies ’n passingbeleid uit die aftreklys.
    • As jou video te kort is vir Content ID, sal daar ’n nota verskyn: “Video is te kort vir Content ID-passing”.
  4. Voltooi die oorblywende stappe van die oplaaiproses.

Skep ’n verwysing uit video’s wat voorheen opgelaai is

As jy reeds ’n video opgelaai het, kan jy ná oplaai ’n verwysing uit dit skep. Jy kan ook gelyktydig ’n verwysing skep uit verskeie video’s wat voorheen opgelaai is.

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Video’s op die linkerkieslys.
  1. Klik die merkblokkie langs die video's of die video's waaruit jy verwysings wil skep.
    • Klik die filtreerbalk  aan die bokant en kies ’n filter om die lys video's te verfyn.
  2. Klik Wysig op die boonste banier.
  3. Kies Content ID-passing.
  4. Klik Aktiveer.
  5. Klik die passingbeleid  se aftreklys en kies die passingbeleid wat jy op gebruikeropgelaaide video’s wil toepas wat by die video of video's pas wat jy gekies het.
    • Wanneer verwysings uit meer as een video geskep word, moet dieselfde passingbeleid vir alle video’s geld.
  6. Klik PAS TOE.
  7. Klik DATEER VIDEO’S OP.