Hvad er en reference?

Funktionerne, der er beskrevet i denne artikel, er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes system til Content ID-matchning.

En reference er en kopi af et aktivs video- eller lydindhold, som YouTube bruger til matchning af Content ID. Det er en ud af tre ting, der repræsenterer din intellektuelle ejendom i YouTube-systemet. Det er ikke en offentligt synlig YouTube-video, men snarere en kopi af et aktiv i YouTubes Content ID-system.

Du opretter en reference ved at gøre krav på en video, du ejer, og aktivere Content ID for videoen. Du kan også oprette en reference ved at uploade en referencefil direkte ved hjælp af feed til administration af indhold og rettigheder eller en af skabelonerne til masseopdatering af regneark.

Ud fra en reference opretter YouTube et digitalt fingeraftryk, som Content ID sammenligner med videoer, der uploades af andre YouTube-brugere. Når Content ID registrerer et match, gør det automatisk krav på videoen på dine vegne og anvender din udpegede matchpolitik for den.

Sørg for, at du har eksklusive rettigheder til indholdet, før du opretter en reference. Det kan medføre alvorlige straffe at gøre krav på indhold, du ikke ejer. Hvilken slags indhold er kvalificeret til Content ID?

Et aktiv kan have flere referencer. Et filmaktiv kan f.eks. have særskilte referencer med billedformater i 16:9 og 4:3. Referencen behøver ikke at være den samme som en synlig YouTube-video. Se Vælg effektive referencer for at få flere oplysninger.