Wat is ’n verwysing?

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.
’n Verwysing is ’n kopie van ’n video of oudio wat YouTube as die bronlêer vir Content ID-passing gebruik. ’n Verwysing is nie ’n YouTube-video wat publiek gekyk kan word nie. ’n Verwysing is ’n deel van ’n bate en is een van drie verteenwoordigings van jou intellektuele eiendom in die YouTube-regtebestuurstelsel.

Jy skep ’n verwysing deur ’n video op te eis en Content ID-passing vir die video aan te skakel. Verwysings kan ook geskep word deur sigbladtemplate op te laai.

YouTube skep ’n digitale vingerafdruk uit ’n verwysingslêer wat Content ID vergelyk met video’s wat ander gebruikers na YouTube oplaai. Wanneer Content ID ’n passing bespeur, eis dit die video outomaties namens jou op en pas jou passingbeleid daarop toe.

Maak seker dat jy eksklusiewe regte op die inhoud het voordat jy ’n verwysing skep. As inhoud wat jy nie besit nie verkeerdelik opgeëis word, kan dit strawwe tot gevolg hê, insluitend wetlike aanspreeklikheid en beëindiging van die vennootskap. Kom meer te wete in die verwysingleweringsbeleid.

Gereelde vrae

Wat is die verskil tussen ’n verwysing en ’n komponent?

’n Verwysing is een komponent van ’n bate. ’n Bate kan meer as een verwysing hê. ’n Fliekbate kan byvoorbeeld afsonderlike verwysings met 16:9- en 4:3-aspekverhoudings hê.

’n Bate is ’n versameling inligting oor ’n stuk intellektuele eiendom. Bates bestaan uit verwysings, saam met metadata-inligting, bate-eienaarskapinligting en beleide.
Wat is die verskil tussen ’n verwysing en ’n YouTube-video?

’n Verwysing is die voorstelling van jou intellektuele eiendom vir Content ID-passing. Jy laai ’n verwysingslêer op, en Content ID gebruik daardie lêer dan as ’n verwysing wanneer dit na passings van gebruikeropgelaaide video’s soek.

’n Video is die voorstelling van jou intellektuele eiendom op YouTube. Die video gebruik dieselfde medialêer as ’n verwysing.
Hoe kies ek ’n verwysing?

Daar word gewoonlik aanbeveel dat jy volledige lêers kies om as verwysings te gebruik, pleks van kort snitte. Volledige verwysings lei tot meer Content ID-passings en hoër monetiseringkoerse.

Gaan na Beste praktyke vir verwysings vir meer inligting oor hoe om doeltreffende verwysings te kies.

Wat is ’n verwysingtipe?
’n Verwysingtipe bepaal die tipe eise wat die verwysing sal maak: oudiovisueel, oudio of visueel.
Hoe verander ek die verwysingtipe?
Gaan na die Komponente-bladsy, klik op ’n komponent en kies die Verwysings-oortjie. Klik op Tipe om die verwysingtipe te verander, en klik dan STOOR.
Let daarop dat die verwysingtipe nie vir klankopnamekomponente verander kan word nie, aangesien dit slegs oudioverwysings moet bevat.
Wat beteken ’n verwysingstatus?
Verwysingstatus dui aan of die verwysing aktief gebruikergegenereerde video’s vir die komponent opeis. Leer hoe om ’n verwysing te deaktiveer.