Veiledning for YouTube-virksomhet

Finn og administrer videoer som er gjort krav på

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

Når Content ID finner en video som samsvarer med referansefilen for innholdselementet ditt, opprettes det et krav. En video som er gjort krav på, er en video som det finnes minst ett krav for.

Finn videoer som er gjort krav på

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Videoer som er gjort krav på på menyen til venstre.
  3. For å finstemme listen over videoer som er gjort krav på, klikker du på filterlinjen øverst og velger et filter, for eksempel følgende:
    • Krav-ID
    • Kravstatus: Finn ut mer om kravstatuser.
    • Kravtype: Filtrér etter om kravet gjelder lyden, det visuelle eller det audiovisuelle.
    • Siste krav opprettet / Siste krav oppdatert: Filtrér etter datoen for når det siste kravet ditt på en gitt video ble opprettet eller oppdatert.
    • Antall krav jeg har opprettet / Antall aktive krav jeg har opprettet /Antall inaktive krav jeg har opprettet: Finn videoer med mer enn ett krav.
    • Publiseringsdato: Filtrér etter publiseringsdatoen for videoen som er gjort krav på.
  4. Klikk på en video som er gjort krav på. En side med detaljer åpnes, og her ser du en oversikt over kravene for den aktuelle videoen, sortert etter status. Du kan også klikke på Logg-fanen øverst for å se tidligere aktivitet.
  5. Under Krav mot videoen klikker du på et enkeltkrav for å se flere detaljer om det.

Administrer videoer som er gjort krav på

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Videoer som er gjort krav på på menyen til venstre.
  3. For å finstemme listen over videoer som er gjort krav på, klikker du på filterlinjen og velger et filter.
  4. Klikk på en video som er gjort krav på. En side med detaljer åpnes, og her ser du en oversikt over kravene for den aktuelle videoen, sortert etter status.
  5. Under Krav mot videoen klikker du på Aktive – dine. Velg blant disse handlingene:
    • Frafall et krav: Velg FRAFALL (#) KRAV for å fjerne ett eller flere krav fra videoen.
    • Frafall og ekskluder krav: Klikk på pilen ved siden av FRAFALL KRAV. Velg Frafall og ekskluder kravet for å frafalle kravet og ekskludere deler av referansen som ble brukt til å opprette kravet.
    • Send inn en fjerningsforespørsel: Klikk på FJERNING AV VIDEOEN DET ER GJORT KRAV PÅ for å sende inn en opphavsrettslig fjerningsforespørsel til YouTube for å be om at videoen fjernes.
    • Endre regelen for kravet: Klikk på Retningslinjer-fanen, og klikk på ANGI EN REGEL SPESIELT FOR VIDEOEN SOM ER GJORT KRAV PÅ.
      • For å velge en regel som finnes fra før, velger du denne fra listen, og deretter klikker du på BRUK.
      • For å velge en ny regel klikker du på ANGI EGENDEFINERT REGEL, så oppretter du regelen din og klikker på LAGRE etterfulgt av BRUK.
    • Gjenåpne kravet: Noen ganger kan du åpne inaktive krav på nytt ved å klikke på SEND INN (#) KRAV PÅ NYTT. I noen tilfeller kan du for eksempel gjenåpne krav som er lukket manuelt, og potensielle krav som er utløpt.
      • Merk: Du kan ikke gjenåpne krav som er frafalt manuelt i tvisteprosessen.

Finn ut mer om hvordan du gjennomgår og iverksetter tiltak for problematiske krav.

Merk: Det er ikke mulig å endre distribusjonsinnstillingen for videoer som er lastet opp av andre kanaler. Finn ut hvordan du endrer videodistribusjonen for dine egne videoer.

Eksportér data om videoer som er gjort krav på

Følg fremgangsmåten nedenfor for å laste ned en fil med informasjon om videoer som er gjort krav på.

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Videoer som er gjort krav på på menyen til venstre.
  3. (Valgfritt) Klikk på filterlinjen øverst, og bruk filtrene til å finstemme listen over videoer som er gjort krav på.
  4. Velg hvilke av videoene du vil eksportere.
    • For å velge videoer enkeltvis merker du av i boksene i kolonnen til venstre.
    • Hvis du vil velge alle videoene som er gjort krav på, på siden, merker du av i «Velg alle»-boksen øverst.
    • Hvis du vil velge alle videoene som er gjort krav på, på alle sider, merker du av i «Velg alle»-boksen øverst og klikker på Velg alle som samsvarer
    • Merk: Du kan eksportere maksimalt én million videoer som er gjort krav på, om gangen.
  5. På banneret øverst klikker du på Eksportér  etterfulgt av. Gjør følgende:
    • Velg Videoer som er gjort krav på (CSV) eller Videoer som er gjort krav på (Google Regneark) for å eksportere en liste over disse videoene med én video per rad.
    • Velg Krav (CSV) eller Krav (Google Regneark) for å eksportere en liste over kravene med ett krav per rad.
      Behandlingen av filen starter. Du kan gå vekk fra siden eller utføre andre massehandlinger mens filen behandles.
  6. Når filen er ferdigbehandlet kan du gjøre følgende:
    • Hvis du har valgt CSV, klikker du på LAST NED på banneret øverst.
    • Hvis du har valgt Google Regneark, klikker du på ÅPNE REGNEARK I ET NYTT VINDU på banneret øverst.