YouTube-praktijkgids

Geclaimde video's zoeken en beheren

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

Als Content ID een video vindt die overeenkomt met het referentiebestand van je item, wordt er een claim gemaakt. Een geclaimde video is een video met een of meerdere claims.

Geclaimde video's vinden

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Geclaimde video's  in het linkermenu.
  3. Klik bovenaan op de filterbalk  om de lijst met geclaimde video's te verfijnen. Selecteer daarna een van de filters:
    • Claim-ID
    • Claimstatus: bekijk meer informatie over claimstatussen.
    • Claimtype: filter op claims voor audio-, visuele of audiovisuele content.
    • Laatst gemaakte claim/Laatst geüpdatete claim: filter op de datum waarop je laatste claim op een bepaalde video is gemaakt of geüpdatet.
    • Aantal claims/Aantal actieve claims/Aantal inactieve claims: vind video's met meer dan één claim.
    • Publicatiedatum: filter op de publicatiedatum van geclaimde video's.
  4. Klik op een geclaimde video. Je ziet een detailpagina met een overzicht van de claims op die video, gesorteerd op status. Je kunt ook bovenaan op het tabblad Geschiedenis klikken om eerdere activiteit te bekijken.
  5. Klik op een claim onder Claims op video om meer informatie te zien.

Geclaimde video's beheren

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Geclaimde video's  in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk  en selecteer een filter om de lijst met geclaimde video's te verfijnen.
  4. Klik op een geclaimde video. Je ziet een detailpagina met een overzicht van de claims op die video, gesorteerd op status.
  5. Klik onder Claims op video op Actief - van jou. Kies een van deze acties:
    • Een claim vrijgeven: Selecteer (#) CLAIM(S) VRIJGEVEN om een of meerdere claims van de video te verwijderen.
    • Claim vrijgeven en uitsluiten: Klik op de pijl  naast CLAIM VRIJGEVEN. Selecteer Claim vrijgeven en uitsluiten om de claim vrij te geven en het deel van de referentie waarover de claim gaat, uit te sluiten.
    • Een verwijderingsverzoek indienen: Klik op GECLAIMDE VIDEO VERWIJDEREN om een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending in te dienen bij YouTube en de video te laten verwijderen.
    • Claimbeleid wijzigen: Klik op het tabblad Beleid en daarna op SPECIFIEK BELEID INSTELLEN VOOR DE GECLAIMDE VIDEO.
      • Als je een bestaand beleid wilt instellen, selecteer je het beleid in de lijst en klik je op TOEPASSEN.
      • Als je een nieuw beleid wilt instellen, klik je op AANGEPAST BELEID INSTELLEN, maak je je beleid en klik je op OPSLAAN en dan TOEPASSEN.
    • De claim opnieuw openen: Soms kun je inactieve claims opnieuw openen door op (#) CLAIM(S) OPNIEUW OPENEN te klikken. In sommige gevallen kun je handmatig gesloten claims en verlopen mogelijke claims opnieuw openen.
      • Opmerking: Claims die handmatig zijn vrijgegeven tijdens de geschilprocedure, kun je niet opnieuw openen.

Bekijk meer informatie over hoe je problemen met claims beoordeelt en actie onderneemt.

Opmerking: Je kunt de distributie-instelling niet aanpassen voor video's die door andere kanalen zijn geüpload. Ontdek hoe je de videodistributie aanpast voor je eigen video's.

Gegevens van geclaimde video's exporteren

Een bestand met informatie over geclaimde video's downloaden:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Geclaimde video's in het linkermenu.
  3. (Optioneel) Klik bovenaan op de filterbalk om filters toe te passen en de lijst met geclaimde video's te verfijnen.
  4. Selecteer de geclaimde video's die je wilt exporteren.
    • Vink de vakjes in de linkerkolom aan om afzonderlijke geclaimde video's te selecteren.
    • Vink het vakje Alles selecteren bovenin aan om alle geclaimde video's op de pagina te selecteren.
    • Als je alle geclaimde video's op alle pagina's wilt selecteren, vink je bovenaan het vakje Alles selecteren aan en klik je op Alle overeenkomende video's selecteren.
    • Opmerking: Je kunt maximaal 1 miljoen geclaimde video's tegelijk exporteren.
  5. Klik in de bovenste banner op Exporteren  en dan en selecteer een van de volgende opties:
    • Geclaimde video's (.csv) of Geclaimde video's (Google Spreadsheets) om de lijst met geclaimde video's te exporteren met 1 video per rij.
    • Claims (.csv) of Claims (Google Spreadsheets) om een lijst van claims te exporteren met 1 claim per rij.
      Het bestand wordt verwerkt. Je kunt de pagina verlaten of andere bulkacties uitvoeren terwijl het bestand wordt verwerkt.
  6. Als de verwerking van het bestand klaar is, doe je het volgende:
    • Voor een csv-bestand: klik op DOWNLOADEN in de banner bovenaan.
    • Voor een Google-spreadsheet: klik op SPREADSHEETS IN NIEUW VENSTER OPENEN in de banner bovenaan.