Vaatimuksen kohteena olevien videoiden löytäminen ja ylläpitäminen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria. Pyydä pääsyä YouTube-kumppanuuspäälliköltä.

Kun Content ID tunnistaa sisältökohteesi viitetiedostoa vastaavan videon, vaatimus luodaan. Vaatimuksen kohteena oleva video tarkoittaa videota, josta on tehty yksi tai useampi vaatimus.

Studio Content Managerissa näet listan vaatimuksen kohteena olevista videoista. Voit etsiä haluamiasi videoita suodattamalla listaa. Voit päivittää vaatimuksen kohteena olevia videoita yksitellen tai useita yhdellä kertaa, ylläpitää vaatimuksia ja viedä niihin liittyvää dataa.

Vaatimuksen kohteena olevien videoiden löytäminen

Voit ryhmitellä vaatimuksen kohteena olevien videoiden listaa lähteen ja laajuuden mukaan sekä etsiä vaatimuksen kohteena olevia videoita suodattimia käyttämällä. Vaatimuksen kohteena olevien videoiden löytäminen:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Vaatimuksen kohteena olevat videot .
  3. Klikkaa suodatinpalkissa Lähde  ja valitse vaatimuksen kohteena olevien videoiden lähde:
    • Muiden osapuolten videot: videot, joista olet tehnyt vaatimuksen
    • Kumppanien videot: sisällön omistajaan linkitettyjen kanavien lataamat videot
  4. Klikkaa suodatinpalkkia  ja valitse yksi tai useampi suodatin:
    • Vaatimuksen tila: Lue lisää vaatimuksen tiloista.
    • Vaatimustyyppi: Suodata vaatimukset sen mukaan, liittyvätkö ne audioon, kuvaan vai molempiin.
    • Uusin vaatimus / viimeisimpänä päivitetty vaatimus: Suodata sen mukaan, milloin olet luonut uusimman vaatimuksen videosta tai tehnyt viimeisimmän päivityksen videoon kohdistuvaan vaatimukseen.
    • Vaatimusteni määrä / aktiivisten vaatimusteni määrä / ei-aktiivisten vaatimusteni määrä: Etsi videot, joista on tehty useampi kuin yksi vaatimus.
    • Julkaisupäivämäärä: Suodata vaatimuksen kohteena olevan videon julkaisupäivämäärän mukaan.
  5. Lisää arvo ja sitten KÄYTÄ.

Vaatimuksen kohteena olevien videoiden ylläpitäminen

Voit päivittää vaatimuksen kohteena olevia videoita yksitellen tai useita yhdellä kertaa, ylläpitää vaatimuksia ja viedä niihin liittyvää dataa.

Vaatimuksen kohteena olevien videoiden päivittäminen
Jos haluat muokata vaatimustyyppiä, päivitä sovellettavaa käytäntöä tai poista vaatimuksia:
  1. Yllä olevien ohjeiden avulla voit etsiä vaatimuksen kohteena olevia videoita.
  2. Merkitse niiden vaatimuksen kohteena olevat videoiden ruudut valituiksi, jotka haluat päivittää.
    • Voit valita yksittäisiä videoita klikkaamalla vasemman sarakkeen valintaruutua.
    • Jos haluat valita kaikki sivun vaatimuksen kohteena olevat videot, merkitse yläosan Valitse kaikki ‑ruutu valituksi.
    • Jos haluat valita kaikki videot kaikilta sivuilta, merkitse yläosan Valitse kaikki ‑ruutu valituksi ja sitten Valitse kaikki vastaavat.
  3. Klikkaa yläbannerista Muokkaa ja valitse toiminto:
    • Vaatimustyyppi: Valitse, koskeeko vaatimus audiosisältöä (Audio), kuvasisältöä (Kuva) vai molempia (Ääni ja kuva).
    • Päivitä vaatimuksen kohteena olevan videon käytäntö: Päivitä vaatimuksen kohteena olevan videon käytäntö.
    • Poista vaatimukset: Poista valitut vaatimukset.
  4. Valitse valitsemasi toiminnon asetus.
    • Jos valitsit vaihtoehdon Vaatimustyyppi tai Päivitä vaatimuksen kohteena olevan videon käytäntö, valitse jompikumpi seuraavista:
      • Päivitä kaikki valittujen videoiden vaatimukset: Jos videoista on tehty useita vaatimuksia, valitsemasi toiminto tehdään kaikille valitsemillesi videoille.
      • Päivitä vain suodattimia vastaavien valittujen videoiden vaatimukset: Valinta on käytettävissä vain, jos vaatimuksen kohteena olevien videoiden listaa on suodatettu.
        • Esimerkki: Jos haluat päivittää vain videoista tehdyt manuaaliset vaatimukset, valitse suodattimeksi Alkuperä ja sitten Manuaalinen vaatimus. Kun valitset asetukseksi Päivitä vain suodattimia vastaavien valittujen videoiden vaatimukset, vain valitsemiesi videoiden manuaaliset vaatimukset päivitetään.
    • Jos valitsit Poista vaatimukset, valitse jompikumpi seuraavista:
      • Poista kaikki valittujen videoiden vaatimukset: Jos videoista on tehty useita vaatimuksia, kaikista valitsemistasi videoista poistetaan kaikki vaatimukset.
      • Poista vain suodattimia vastaavien valittujen videoiden vaatimukset: Valinta on käytettävissä vain, jos vaatimuksen kohteena olevien videoiden listassa on käytössä suodattimia.
        • Esimerkki: Jos haluat poistaa vain tekemiesi vaatimuksen kohteena olevien videoiden manuaaliset vaatimukset, valitse suodattimeksi Alkuperä ja sitten Manuaalinen vaatimus. Kun valitset asetukseksi Poista vain suodattimia vastaavien valittujen videoiden vaatimukset, valitsemistasi videoista poistetaan vain manuaaliset vaatimukset.
  5. Klikkaa PÄIVITÄ VAATIMUKSEN KOHTEENA OLEVAT VIDEOT.
Vaatimuksen kohteena olevien videoiden vaatimusten ylläpito
  1. Yllä olevien ohjeiden avulla voit etsiä vaatimuksen kohteena olevia videoita.
  2. Klikkaa vaatimuksen kohteena olevaa videota. Näkyviin tulee tietosivu, jolla näkyvät kyseisestä videosta tehdyt vaatimukset vaatimuksen tilan mukaisessa järjestyksessä.
    • Huom. Voit nähdä aiemmat tapahtumat myös klikkaamalla Historia-välilehteä.
  3. Klikkaa Videosta tehdyt vaatimukset ‐kohdasta TIEDOT, niin näet lisätietoja videoon kohdistuvista vaatimuksista.
  4. Vaatimuksen tilasta riippuen käytettävissä voi olla seuraavia toimintoja:
    • Poista vaatimus: Poista yksi tai useampi videoon kohdistuva vaatimus valitsemalla POISTA (määrä) VAATIMUKSIA.
    • Vapauta ja ohita vaatimus: Klikkaa POISTA VAATIMUS ‑kohdan vieressä olevaa nuolta ja sitten. Poista vaatimus ja sulje pois osa vaatimuksen luomiseen johtaneesta viitteestä valitsemalla Vapauta ja ohita vaatimus.
    • Lähetä poistopyyntö: Jos haluat tehdä YouTubelle tekijänoikeuspoistopyynnön videon poistamiseksi, klikkaa POISTA VAATIMUKSEN KOHTEENA OLEVA VIDEO.
    • Muuta vaatimuskäytäntöä: Klikkaa ensin Käytäntö-välilehteä ja sitten VALITSE VAATIMUKSEN KOHTEENA OLEVAN VIDEON KÄYTÄNTÖ.
      • Jos haluat valita valmiin käytännön, valitse se listasta ja klikkaa KÄYTÄ.
      • Jos haluat lisätä uuden käytännön, klikkaa LISÄÄ OMA KÄYTÄNTÖ, luo käytäntö ja klikkaa TALLENNA ja sitten KÄYTÄ.
    • Avaa vaatimus uudelleen: Tietyissä tilanteissa voit avata ei-aktiiviset vaatimukset uudelleen klikkaamalla PALAUTA (määrä) VAATIMUSTA. Joissakin tapauksissa voit esimerkiksi palauttaa manuaalisesti suljetut vaatimukset ja vanhentuneet mahdolliset vaatimukset.
      • Huom. Et voi avata uudelleen vaatimuksia, jotka on poistettu manuaalisesti kiistautuksen yhteydessä.

Lue lisää vaatimuksiin liittyvien ongelmien tarkistamisesta ja käsittelystä.

Huom. Muiden kanavien lataamien videoiden jakeluasetusta ei voi muuttaa. Lue, miten voit muuttaa omien videoidesi jakeluasetusta.
Vaatimuksen kohteena olevien videoiden datan vieminen

Voit viedä enintään miljoona vaatimuksen kohteena olevaa videota kerralla. Vaatimuksen kohteena olevien videoiden datan sisältävän tiedoston vieminen:

1. Yllä olevien ohjeiden avulla voit etsiä vaatimuksen kohteena olevia videoita.
  2. Merkitse niiden vaatimuksen kohteena olevat videoiden ruudut valituiksi, joiden datan haluat viedä.
    • Voit valita yksittäisiä videoita klikkaamalla vasemman sarakkeen valintaruutua.
    • Jos haluat valita kaikki sivun vaatimuksen kohteena olevat videot, merkitse yläosan Valitse kaikki ‑ruutu valituksi.
    • Jos haluat valita kaikki videot kaikilta sivuilta, merkitse yläosan Valitse kaikki ‑ruutu valituksi ja sitten Valitse kaikki vastaavat.
  3. Klikkaa yläbannerista Vie ja valitse:
    • Vaatimuksen kohteena olevat videot (.csv) tai Vaatimuksen kohteena olevat videot (Google Sheets). Vietävässä listassa on yksi rivi videota kohti.
    • Vaatimukset (.csv) tai Vaatimukset (Google Sheets). Vietävässä listassa on yksi rivi vaatimusta kohti.
  4. Tiedoston käsittely alkaa. Voit poistua sivulta tai tehdä muita joukkotoimintoja tiedoston käsittelyn aikana.
  5. Tiedoston käsittelyn jälkeen:
    • CSV-tiedosto: Klikkaa yläbannerista LATAA.
    • Google Sheets ‑tiedosto: Klikkaa yläbannerista AVAA TAULUKKO UUTEEN IKKUNAAN.