Guia d'operacions de YouTube

Cercar i gestionar vídeos reclamats

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube Studio.

Quan Content ID troba un vídeo que coincideix amb el fitxer de referència del teu recurs, es crea una reclamació. Un vídeo reclamat és un vídeo que té una o més reclamacions.

Cercar vídeos reclamats

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos reclamats .
  3. Per definir millor la llista de vídeos reclamats, fes clic a la barra de filtres que hi ha a la part superior i selecciona un filtre, com ara:
    • Identificador de la reclamació
    • Estat de la reclamació: obtén més informació sobre els estats de les reclamacions.
    • Tipus de reclamació: per filtrar si la reclamació estava relacionada amb l'àudio, contingut visual o audiovisual.
    • Darrera reclamació creada / Darrera reclamació actualitzada: permet filtrar per la data en què es va crear o actualitzar la darrera reclamació d'un vídeo determinat.
    • Nombre de reclamacions meves / Nombre de reclamacions actives meves / Nombre de reclamacions inactives meves: per cercar els vídeos amb més d'una reclamació.
    • Data de publicació: permet filtrar per la data de publicació del vídeo reclamat.
  4. Fes clic en un vídeo reclamat. S'obrirà una pàgina de detalls amb un resum de les reclamacions del vídeo en qüestió, organitzades per estat. També pots fer clic a la pestanya Historial que hi ha a la part superior per consultar l'activitat anterior.
  5. A Reclamacions del vídeo, fes clic en una reclamació concreta per veure'n més detalls.

Gestionar els vídeos reclamats

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos reclamats .
  3. Per definir millor la llista de vídeos reclamats, fes clic a la barra de filtres  i selecciona un filtre.
  4. Fes clic en un vídeo reclamat. S'obrirà una pàgina de detalls amb un resum de les reclamacions del vídeo en qüestió, organitzades per estat.
  5. A Reclamacions del vídeo, fes clic a Actives, teves. Tria una de les accions següents:
    • Retirar una reclamació: selecciona RETIRA (#) RECLAMACIONS per suprimir una o més reclamacions del vídeo.
    • Retirar i excloure una reclamació: fes clic a la fletxa al costat de l'opció RETIRA LA RECLAMACIÓ. Selecciona Retira i exclou la reclamació per retirar la reclamació i excloure la part de la referència que ha creat la reclamació.
    • Enviar una sol·licitud de retirada: fes clic a RETIRA EL VÍDEO RECLAMAT per enviar una sol·licitud de retirada per infracció dels drets d'autor a YouTube per sol·licitar la supressió del vídeo.
    • Canviar la política de reclamació: fes clic a la pestanya Política i, a continuació, a DEFINEIX UNA POLÍTICA CONCRETA PER AL VÍDEO RECLAMAT.
      • Per definir una política existent, selecciona-la a la llista i, a continuació, fes clic a APLICA.
      • Per definir una política nova, fes clic a DEFINEIX UNA POLÍTICA PERSONALITZADA, crea la política i, a continuació, fes clic a DESA i després APLICA.
    • Tornar a obrir una reclamació: de vegades pots tornar a obrir reclamacions inactives fent clic a TORNA A PRESENTAR (#) RECLAMACIONS. Per exemple, en alguns casos pots tornar a presentar reclamacions tancades manualment i possibles reclamacions caducades.
      • Nota: no pots tornar a obrir reclamacions que s'han retirat manualment en el procés d'impugnació.

Obtén més informació sobre com pots revisar problemes relacionats amb les reclamacions i prendre les mesures pertinents.

Nota: no es pot canviar la configuració de distribució de vídeos que han penjat altres canals. Obtén informació sobre com pots canviar la distribució de vídeos per al teu propi contingut.

Exportar les dades dels vídeos reclamats

Per baixar un fitxer amb informació sobre els vídeos reclamats:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos reclamats .
  3. (Opcional) Fes clic a la barra de filtres que hi ha a la part superior i aplica els filtres que vulguis per definir millor la llista de vídeos reclamats.
  4. Selecciona els vídeos reclamats que vols exportar.
    • Per seleccionar vídeos reclamats concrets, marca les caselles de la columna de l'esquerra.
    • Per seleccionar tots els vídeos reclamats de la pàgina, marca la casella "Selecciona-ho tot" de la part superior.
    • Per seleccionar tots els vídeos reclamats de totes les pàgines, marca la casella "Selecciona-ho tot" de la part superior i fes clic a Selecciona totes les coincidències.
    • Nota: pots exportar un màxim d'1 milió de vídeos reclamats alhora.
  5. Al bàner superior, fes clic a Exporta i després i selecciona:
    • Vídeos reclamats (.csv) o Vídeos reclamats (Fulls de càlcul de Google) per exportar la llista de vídeos reclamats amb un vídeo per fila.
    • Reclamacions (.csv) o Reclamacions (Fulls de càlcul de Google) per exportar la llista de reclamacions amb una reclamació per fila.
      El fitxer començarà a processar-se. Mentre es processa, pots sortir de la pàgina o dur a terme altres accions massives.
  6. Quan el fitxer s'hagi acabat de processar:
    • Per obtenir un fitxer .csv, fes clic a BAIXA al bàner superior.
    • Per obtenir un fitxer de Fulls de càlcul de Google, fes clic a OBRE FULLS DE CÀLCUL EN UNA FINESTRA NOVA al bàner superior.