Producten kopen op YouTube

Je kunt producten ontdekken en kopen die voorkomen in de content van je favoriete creators of producten zoeken en kopen op basis van je interesses.

Waar je producten op YouTube kunt vinden

Producten in beschrijving

Je kunt rechtstreeks in de videobeschrijvingen door producten browsen terwijl je de content bekijkt. In de videobeschrijving vind je de lijst met artikelen die te koop zijn en de prijzen. Als je een artikel selecteert, word je omgeleid naar de officiële winkel van de verkoper. YouTube is niet verantwoordelijk voor je activiteiten en aankopen bij andere verkopers.

Opmerking: Misschien wordt het te betalen bedrag in een vreemde valuta berekend en wijkt het bedrag dat je daadwerkelijk moet betalen af vanwege wisselkoersen en bankkosten. Check de prijs op de website van de verkoper voordat je een artikel koopt.

De getoonde artikelen worden standaard automatisch gesorteerd op basis van verschillende factoren, zoals prijs, populariteit en beschikbaarheid. Creators kunnen ook zelf artikelen kiezen voor de videobeschrijving van hun hele kanaal of voor een video.

Productplank

Onder of naast in aanmerking komende video's en livestreams staat een productplank met een voorbeeld van artikelen die de creator in hun video tonen. Hier staan de artikelen die te koop zijn en de prijzen. Als je een artikel selecteert, krijg je mogelijk rechtstreeks op YouTube een voorbeeld. Anders word je omgeleid naar de officiële winkel van de verkoper.

Producten uit een video, Short of livestream bekijken

Terwijl je content bekijkt, kun je door uitgelichte producten browsen. Klik op de Shopping-knop of selecteer Shopping shopping bag icon om iets te kopen of meer informatie te krijgen. Er verschijnt een lijst met producten die creators in hun content hebben getagd, met links naar de producten die je in hun winkel kunt kopen. Creators kunnen ook producten vastzetten tijdens hun livestreams om ze nog duidelijker onder de aandacht te brengen.

Klassieke en realistische spelers voor livestreams

Kanaalwinkel

Op het tabblad Winkel van een kanaal staan alle producten die creators in hun persoonlijke winkels verkopen. Je vindt het tabblad Winkel op de homepage van het kanaal van de creator.

Links voor winkelbeschrijvingen

Een creator kan een URL naar de winkel opnemen in de beschrijving van de video. Selecteer de URL om rechtstreeks op YouTube een voorbeeld van de artikelen te krijgen terwijl de video wordt afgespeeld. Daarna kun je het artikel opnieuw selecteren om naar de officiële kanaalwinkel te gaan en het te kopen.

Producten van creators ontdekken en kopen

Als je je op een van de beschikbare locaties bevindt, kun je een aantal van je favoriete YouTube-creators steunen door hun producten te kopen. Hier kunnen in aanmerking komende creators hun eigen producten op YouTube onder de aandacht brengen:

• De kanaalwinkel van de creator
  • Producten in videobeschrijving
  • De productplank onder of naast een video of livestream
  • Livestreams met een vastgezet product
  • Videobeschrijvingen met links naar de winkelbeschrijving
  • De Shopping-knop in lange video's, Shorts of livestreams

Creators kunnen samenwerken met een van onze ondersteunde platforms of verkopers om hun producten (zoals officiële merkmerchandise) op YouTube te tonen. Als je op YouTube een van hun artikelen selecteert, wordt dat artikel in een nieuw tabblad op de verkoperswebsite geopend. Hier kun je de producten en officiële merchandise van de creator ontdekken en kopen. Meer informatie over het beleid dat van toepassing is op je aankopen

Getagde producten op YouTube ontdekken en kopen

Sommige creators kunnen ook producten van andere merken taggen in hun YouTube-video's, Shorts en livestreams. Als je je op een van deze locaties bevindt, kun je deze producten ontdekken en kopen. Shopping shopping bag icon kan op de weergavepagina van sommige video's, Shorts en livestreams worden getoond om aan te geven dat minstens één product is getagd. Als je Shopping shopping bag icon selecteert, worden de getagde producten getoond.

Als je een mobiel apparaat gebruikt, kan er een productplank verschijnen onder de content van je zoekresultaten, weergavefeed of Home-feed. Op de productplank staan producten die de creator in de video heeft getagd. Als je op een product tikt, ga je naar de weergavepagina. Daar vind je informatie over het product in het deelvenster Betrokkenheid. Als je niet geïnteresseerd bent in de getoonde producten, kun je deze functie uitzetten door op Sluiten te tikken.

Selecteer een product om naar de bijbehorende pagina met productdetails te gaan of rechtstreeks naar de website van de verkoper te gaan voor meer informatie. Op de pagina met productdetails vind je ook dit:

• Productafbeeldingen
  • Productbeschrijvingen
  • Productvarianten, zoals verschillende kleuren of maten
  • Prijsinformatie van een of meer andere verkopers
  • Opties opslaan en delen
  • Productbeoordelingen
  • Gerelateerde video's en producten

Als je het artikel selecteert, verlaat je YouTube en ga je naar de website van de verkoper. Meer informatie over ons beleid voor shoppen op externe verkoperswebsites

Opmerking: Als je een merkaccount gebruikt, kun je geen aankopen doen namens het merkaccount. Je aankoop is gekoppeld aan je individuele account in plaats van aan het merkaccount.

Andere manieren om producten te kopen op YouTube

Als je een video bekijkt, staat er in de weergavefeed misschien een automatisch gegenereerd gedeelte met gerelateerde producten. Deze functie is beschikbaar in de YouTube-app op Android of iPhone in de Verenigde Staten, India, Brazilië, Australië, Canada, de Filipijnen en Maleisië.

Als je op YouTube naar een product zoekt, krijg je misschien de optie om het product te ontdekken en te kopen. Als je op het product klikt, kun je naar de productpagina gaan voor meer informatie. Deze functie is beschikbaar in de YouTube-app op een Android-apparaat of iPhone in de Verenigde Staten, India en Brazilië.

In je Home-feed staat er misschien een automatisch gegenereerd gedeelte voor producten die te maken hebben met je bekeken video's. Deze functie is beschikbaar in de YouTube-app op Android of iPhone in de Verenigde Staten, India en Brazilië.

Beschikbaarheid per land/regio

Je kunt producten kopen van creators of van andere merken die ze in hun content aanbevelen. De beschikbaarheid is afhankelijk van:

• of je een livestream, video of Short bekijkt;
  • in welk land of welke regio je bent;
  • of het product van de creator of van een ander merk is.

Als je een video, Short of livestream bekijkt in een van deze landen of regio's, kun je producten kopen van een creator, zoals merchandise, of van andere merken die in de content van de creator voorkomen:

• Algerije
  • Argentinië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Bahrein
  • Bangladesh
  • België
  • Brazilië
  • Cambodja
  • Canada
  • Chili
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Tsjechië
  • Denemarken
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Egypte
  • El Salvador
  • Finland
  • Frankrijk
  • Georgië
  • Duitsland
  • Ghana
  • Griekenland
  • Guatemala
  • Hongkong
  • Hongarije
  • India
  • Indonesië
  • Ierland
  • Israël
  • Italië
  • Japan
  • Jordanië
  • Kazachstan
  • Kenia
  • Koeweit
  • Libanon
  • Maleisië
  • Mexico
  • Marokko
  • Nepal
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Noorwegen
  • Oman
  • Pakistan
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filipijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Roemenië
  • Saudi-Arabië
  • Senegal
  • Singapore
  • Slowakije
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Sri Lanka
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Tunesië
  • Turkije
  • Oeganda
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Uruguay
  • Vietnam
  • Zimbabwe