Vanliga fel vid uppladdning

Om du har problem med att ladda upp en video kan du lösa problemet genom att välja felmeddelandet som visas och följa felsökningsstegen.

Kommersiell användning och betald marknadsföring av innehåll från Shorts-ljudbiblioteket

Kanaler som laddar upp videor i kommersiellt syfte, inklusive Shorts-videor med betald produktplacering, kan få fel när de laddar upp Shorts-videor med ljud från Shorts-ljudbiblioteket. Felen är ett resultat av våra avtal med vissa musikpartner, som begränsar användningen av musik i Shorts-videor till personligt och icke-kommersiellt bruk.

Alternativt:

• Du kan ladda upp din Shorts-video igen och ta bort musiken som har lagts till från Shorts-ljudbiblioteket.
  • Du kan ladda upp Shorts-videon igen, men lägga till musiken utanför Shorts-verktygen.
    • Obs! Innan du publicerar din Shorts-video bör du se till att du har klarerat alla nödvändiga rättigheter från upphovsrättsinnehavaren eller ägarna. Om du inte klarerar rättigheter till dem kan din Shorts-video bli föremål för åtgärder, inklusive borttagning av upphovsrättsskäl och andra rättsliga åtgärder.
  • Du kan ladda upp din Shorts-video igen, men använda royaltyfri musik. Så här hittar du royaltyfri musik:
    1. Öppna Shorts-ljudbiblioteket.
    2. Sök efter YouTubes ljudbibliotek.

Innan du laddar upp ska du dubbelkolla att låten du har valt har

• en grön omslagsbild där det står YouTubes ljudbibliotek
  • YouTube-logotypen.

Om sökresultaten uppfyller dessa kriterier krävs inte att du klarerar rättigheter i förväg. Om sökresultaten inte uppfyller dessa kriterier kanske du inte kan använda dem.

Obs! Vi rekommenderar att användare som talar andra språk än engelska söker efter YouTubes ljudbibliotek på engelska ("YouTube Audio Library") för att få korrekta resultat.

”Vi har stött på oväntade problem”

Vänta några minuter och försök sedan ladda upp igen.

”Servern avvisade filen”

Felmeddelandet visas när du laddar upp en fil i fel format. Se till att du använder en filtyp som stöds.

”Ett fel uppstod när data skickades via nätverket”

Felmeddelandet visas när du behöver uppdatera webbläsaren till den senaste versionen. Det här är några av de webbläsare som vi rekommenderar att du använder för att ladda upp videor:
Försök att ladda upp igen när du har uppdaterat webbläsaren.

”Bearbetningen avbröts”

Felmeddelandet kan visas om den uppladdade filen har förkortats eller är ogiltig. Detta kan även inträffa vid minskade uppladdningshastigheter. Försök spela upp videon på din enhet och se till att du använder en filtyp som stöds. Ladda sedan upp igen. Om problemet kvarstår kan du prova att ladda upp videon från en annan plattform.

”Ett nätverksfel har uppstått”

Felmeddelandet visas när du behöver uppdatera webbläsaren till den senaste versionen. Det här är några av de webbläsare som vi rekommenderar att du använder för att ladda upp videor:
Försök att ladda upp igen när du har uppdaterat webbläsaren.
”Det går inte att ladda upp. Din kanalstatus eller dina kontoinställningar har för närvarande inte stöd för uppladdningar.”
Felmeddelandet kan visas när

”Ett säkerhetsfel har inträffat”

Felmeddelandet visas när du har ovanliga säkerhetsinställningar i webbläsaren. Inställningarna kommer troligtvis från en brandvägg, ett antivirusprogram, ett antispionprogram eller annan relaterad programvara. Vi rekommenderar att du inaktiverar den aktuella programvaran tillfälligt. Försök sedan att ladda upp igen.

”Misslyckades (filen är för liten)”

Felmeddelandet visas när du har försökt ladda upp en fil som är mindre än 2 kB. Se till att videofilen är minst 2 kB och försök att ladda upp igen.

”Misslyckades (tom .mov-fil)”

Felmeddelandet visas när QuickTime-filmer sparas som en referensfilm. Säkerställ att videon konverteras på rätt sätt genom att välja "Spara som en självständig film" och försök att ladda upp igen.

”Daglig uppladdningsgräns uppnådd. Du kan ladda upp fler videor om 24 timmar.”

För att göra YouTube säkert begränsar vi antalet videor som kan laddas upp på en kanal under en 24-timmarsperiod på datorer, mobila enheter och YouTubes API.
Gränserna kan variera efter land/region eller kanalhistorik. Upphovsrättsvarningar kan påverka hur kvalificerad kanalhistoriken bedöms som. Varningar om brott mot communityns riktlinjer påverkar hur mycket du kan ladda upp.
Om felmeddelandet ”Daglig uppladdningsgräns uppnådd” visas när du försöker ladda upp en video på YouTube kan du försöka igen om 24 timmar.

Annat

Ett felmeddelande kan visas när du laddar upp en fil i fel format. Se till att du använder en filtyp som stöds. Du kan också prova att ändra kodek eller programvara för redigering.