Anpassa din premiär

Få ut mesta möjliga av premiärer genom att anpassa dem. Välj ett annat nedräkningstema, tjäna pengar på din premiär eller visa en trailer.

Välja ett nedräkningstema

Två minuter innan premiären startar visas en livenedräkning till då videon har premiär. Du kan välja nedräkningstema från en lista.

1. Ladda upp en video från YouTube Studio.
  2. Schemalägg videon som en premiär vid steget Synlighet.
  3. Klicka på Konfigurera premiär.
  4. Välj nedräkningstimer under Välj nedräkningstema.

Visa en trailer

Skapa förväntningar hos tittarna om din kommande video genom att visa en trailer av den på sidan med premiären. Trailern spelas för tittarna på visningssidan innan premiären börjar.

1. Ladda upp din trailer till YouTube-kanalen på samma sätt som du laddar upp andra videor.
  2. Ladda upp videon du vill premiärvisa från YouTube Studio.
  3. Schemalägg videon som en premiär vid steget Synlighet.
  4. Klicka på Konfigurera premiär.
  5. Klicka på Lägg till och välj trailern under Lägg till en trailer.
Kvalificering

Den här funktionen är tillgänglig för kreatörer som har fler än 1 000 prenumeranter och inga varningar om brott mot communityns riktlinjer.

Krav
  • Videotyp: Använd valfri videotyp som stöds på YouTube.
  • Videolängd: 15 sekunder–3 minuter.
  • Bildformat och upplösning: Vi rekommenderar att du använder samma bildformat och upplösning som för premiären.
  • Ljud- och videorättigheter: Se till att trailern inte innebär intrång i upphovsrätten för annat innehåll.
  • Se till att inget innehåll strider mot riktlinjerna för communityn.

Tjäna pengar på din premiär

Det finns flera sätt att tjäna pengar på en videopremiär:

Annonser

Om din kanal är kvalificerad för annonsintäkter kan du aktivera annonser för att visa preroll-annonser under premiären. Midroll- och postroll-annonser är inte tillgängliga under premiären.

När premiären är över följer vi kanalens standardinställningar för uppladdning av annonser.

Läs om hur du aktiverar annonser för din video eller hur du ändrar standardinställningarna för uppladdning.

Super Chat och Super Stickers

Super Chat och Super Stickers är olika sätt för tittarna att få kontakt med kreatörer under en livechatt. Tittarna kan köpa Super Chats för att markera sina meddelanden i livechatten. Du kan aktivera Super Chat och Super Stickers både före och under premiären.

Ta reda på om du är kvalificerad för Super Chat och Super Stickers.

Kanalmedlemskap

Om du är kvalificerad kan du dra nytta av fördelarna med kanalmedlemskap, som en chatt bara för medlemmar. Du kan även använda anpassade emojis och medlemsmärken.

Läs mer om kanalmedlemskap.