Vanlige spørsmål fra foreldre om administrerte kontoer

Hva er forskjellen på en administrert konto og en vanlig YouTube- eller YouTube Music-konto?

Den administrerte kontoen til barnet ditt ligner på en vanlig YouTube- eller YouTube Music-konto, men de tilgjengelige funksjonene og innstillingene er forskjellige.

Innholdet barnet ditt kan spille av, avhenger av innholdsinnstillingen du velg+er for barnets administrerte konto. Noen funksjoner som vanligvis er tilgjengelige på YouTube og YouTube Music, er ikke tilgjengelige. Du finner en liste over de utilgjengelige funksjonene i artikkelen Hva er en YouTube-versjon med tilsyn?.

Det å kunne uttrykke seg og være del av et fellesskap er en viktig del av YouTube-opplevelsen. Derfor samarbeider vi med foreldre og eksperter om hva slags funksjoner som skal være tilgjengelige for administrerte kontoer.

Hva er YouTube Kids? Hvordan skiller den seg fra en administrert konto på YouTube?

YouTube Kids er en egen app vi har laget spesielt for barn. Med en administrert konto kan foreldre velge en innholdsinnstilling som begrenser hva slags innhold barna kan finne og spille av på YouTube og YouTube Music.

Innholdet i YouTube Kids er et variert, men mer begrenset utvalg av det som finnes på den vanlige YouTube-plattformen. Videoene velges ut på flere måter. De velges ut via menneskelig evaluering og fra spillelister valgt ut av eksperter. I tillegg brukes algoritmisk filtrering til å finne egnede videoer.

Du kan finne ut mer om forskjellene mellom YouTube Kids og administrerte kontoer ved å gå til Tilpass YouTube for familien din.

Hva er Begrenset innhold-modus? Hvordan skiller den seg fra en administrert konto på YouTube?

Begrenset innhold-modus er en valgfri innstilling på YouTube. Med denne innstillingen kan du sensurere potensielt seksuelt innhold som du ikke ønsker å se, eller som du ikke ønsker at andre som bruker enheten din, skal se. Brukere som vil ha en mer begrenset YouTube-opplevelse, for eksempel biblioteker, skoler og offentlige institusjoner, slår vanligvis på Begrenset innhold-modus.

Foreldre til tenåringer over 13 år som har lagt til tilsyn for tenåringens Google-konto, kan også bruke Begrenset innhold-modusen til å filtrere ut potensielt innhold for voksne.

Administrerte kontoer er ikke tilgjengelige for tenåringer som er over aldersgrensen i det aktuelle landet/området, og som har fått lagt til tilsyn i en eksisterende Google-konto. Administrerte kontoer er tilgjengelige for barn under 13 år (eller aldersgrensen som gjelder i det aktuelle landet/området) og gir foreldre muligheten til å administrere YouTube-opplevelsen for barna sine.

Hvilke innholdsinnstillinger kan jeg velge mellom når jeg konfigurerer en administrert konto for barnet mitt?

Du kan velge mellom tre innholdsinnstillinger:

• Utforsk: Denne innstillingen er stort sett egnet for seere fra 9 år og oppover. Barnet får tilgang til blant annet videoblogger, veiledninger, gamingvideoer, musikkvideoer og nyheter. Ingen direktesendinger, med unntak av premierer. Enkelte videoer inneholder forekomster av mild vold, støtende språk eller regulerte stoffer. Noen videoer kan også ha pedagogisk innhold knyttet til psykisk helse, kroppsbilde og -endringer, og seksuell helse.
  • Utforsk mer: Denne innstillingen er stort sett egnet for seere over 13 år og omfatter et større utvalg videoer. Videoene omfatter direktesendinger, videoblogger, veiledninger, gamingvideoer, musikkvideoer, nyheter, pedagogisk innhold, gjør-det-selv, kunst og håndverk, dans med mer. Enkelte videoer inneholder forekomster av ekte vold, begrenset stygt språk eller regulerte stoffer. Ikke-eksplisitte seksuelle referanser og emner relatert til fysisk, psykisk og seksuell helse og velvære kan forekomme.
  • Mesteparten av YouTube: Denne innstillingen omfatter nesten alt på YouTube, med unntak av videoer som er merket med 18-årsgrense, og annet innhold som kanskje ikke er egnet for seere som bruker en versjon med tilsyn. Videoene omfatter direktesendinger, videoblogger, veiledninger, gamingvideoer, musikkvideoer, nyheter, pedagogisk innhold, gjør-det-selv, kunst og håndverk, dans og mye mer. Noen videoer inneholder sensitive temaer som kanskje bare er egnet for eldre tenåringer, som eksplisitt vold, seksuelt innhold, nakenhet, stygt språk og temaer som psykisk sykdom, slanking og seksuell helse.

Finn ut mer i artikkelen Innholdsinnstillinger for familier som bruker versjoner med tilsyn.

Kan jeg gi barnets administrerte konto tilgang til YouTube Music eller YouTube TV?

Administrerte kontoer støttes for YouTube Music. Innholdsinnstillingen du velger for den administrerte kontoen til barnet ditt, gjelder også for YouTube Music-innhold når hen logger på appen eller nettstedet.

Hva om jeg ikke får lastet ned YouTube eller YouTube Music på iOS-enheten til barnet?

For å laste ned YouTube- eller YouTube Music-appen må foreldre gjennomgå innstillingene for innhold og personvern på iOS-enheten til barnet.

Kan barnet mitt bruke den administrerte kontoen sin til å se på YouTube på TV?

Administrerte kontoer kan brukes til å få tilgang til YouTube på de fleste kompatible smart-TV-er, Microsoft Xbox, Nintendo Switch og Sony PlayStation. Administrerte kontoer støttes ikke på eldre Android TV-enheter.

Hvordan konfigurerer jeg en administrert konto med en Google Assistent-kompatibel enhet?

Du kan legge til barnet ditt ved å følge trinnene i artikkelen La barnet ditt bruke Google-assistenten på enhetene dine.  Hvis du legger til barnets Google-konto og stemme på enheten, kan Google-assistenten brukes med administrerte kontoer på delte enheter.

Hvordan filtrerer YouTube bort upassende innhold?

I retningslinjene for brukere finner du en oversikt over hva som er tillatt – og hva som ikke er tillatt – på YouTube. Retningslinjene gjelder for alle brukere, uavhengig av alder. Hvis du konfigurerer en administrert konto for barnet ditt, velges innholdet ut basert på reglene for de forskjellige innholdsinnstillingene.

Brukerne er svært viktige for oss, og vi jobber iherdig med å utelukke upassende innhold. Det finnes imidlertid ingen automatiske filtersystemer som er perfekte. Du kan når som helst endre apptillatelsene og innholdsinnstillingene for barnet ditt. Hvis du kommer over noe du mener er upassende for YouTube, kan du rapportere det.

Hvordan fungerer annonser med administrerte kontoer?

For å verne bedre om barn er annonser i enkelte kategorier forbudt, og personlig tilpassede annonser er deaktivert. Når brukerne ser på innhold «laget for barn», kan det hende en bumperannonse vises før og etter en videoannonse. Dette er for å tydeliggjøre når en annonse starter og slutter. Hvis du har et familieabonnement på YouTube Premium, kan barnet ditt se på innhold uten annonser. Hen har også tilgang til andre delte abonnementsfordeler.

Når skaperen har varslet oss om en betalt produktplassering eller anbefaling i videoen sin, kan videoen vises for administrerte kontoer på YouTube. Disse videoene må imidlertid overholde annonseretningslinjene for videoer som er laget for barn.

Hvordan ivaretar YouTube personvernet til barnet mitt?

YouTube er en del av Google og overholder derfor Googles prinsipper og personvernregler. Vi vet at det er viktig for deg å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn i forbindelse med Google-kontoen til barnet ditt. Vi vet også at du må ha informasjon om hvorfor vi samler inn dataene, og hvordan du kan kontrollere og slette dem. Du kan lese mer om retningslinjene våre for personvern knyttet til Google-kontoene til barn som er under 13 år (eller aldersgrensen som gjelder i det aktuelle landet/området), i Googles personvernregler eller merknaden om personvern.

Barnet kan administrere og finne ut mer om personverninnstillingene og -kontrollene sine under «Dataene dine i YouTube» i kontoen sin. Denne siden inkluderer en oversikt over video- og aktivitetsdataene til barnet samt innstillingene for administrering av disse dataene. Siden inneholder også informasjon om hvordan disse dataene brukes til å gi barnet en bedre YouTube-opplevelse, for eksempel ved å vise hva som er spilt av tidligere, og gi mer relevante anbefalinger og søkeresultater.

Som forelder og administrator av Google-kontoen til barnet ditt kan du slette søke- og seerloggen eller sette dem på pause. Dette kan du gjøre via Family Link. Du kan også tømme loggen på Foreldreinnstillinger-siden på YouTube.

Er administrerte kontoer tilgjengelige for skoler eller utdanningsinstitusjoner?

Administrerte kontoer er foreløpig bare tilgjengelige for personlige kontoer. Administrerte kontoer er ikke tilgjengelige for skoler eller utdanningsinstitusjoner. Måten du er logget på enheten din på, kan påvirke hvorvidt YouTube kan brukes. Finn ut mer om administrerte kontoer.

Hvem kan bruke administrerte kontoer på YouTube?

Du kan konfigurere administrerte kontoer på YouTube for barn under 13 år (eller aldersgrensen som gjelder i det aktuelle landet/området).

Dere kan ikke bruke en administrert konto hvis