Veelgestelde vragen voor ouders over accounts die onder toezicht staan

Wat is het verschil tussen een account dat onder toezicht staat en een gewoon YouTube- of YouTube Music-account?

Kinderaccounts die onder toezicht staan, lijken op een gewone accounts van YouTube of YouTube Music, maar hebben andere beschikbare functies en instellingen.

De content die je kind kan afspelen, is afhankelijk van de contentinstelling die je kiest voor het account dat onder toezicht staat. Sommige functies die normaal gesproken beschikbaar zijn op YouTube en YouTube Music, zijn niet beschikbaar. Ga naar Wat is ouderlijk toezicht op YouTube? voor een lijst met niet-beschikbare functies.

De community en de kans om jezelf te uiten zijn belangrijke onderdelen van YouTube. Daarom werken we samen met ouders en experts om te beslissen welke functies worden beïnvloed voor accounts onder toezicht.

Wat is YouTube Kids? Wat is het verschil met een account dat onder toezicht staat op YouTube?

YouTube Kids is een app die speciaal is ontwikkeld voor kinderen. Bij een account dat onder toezicht staat, kunnen ouders een contentinstelling selecteren die beperkt wat kinderen kunnen vinden en afspelen op YouTube en YouTube Music.

Het aanbod van video's op YouTube Kids is divers, maar kleiner dan op het gewone YouTube. Video's worden geselecteerd via verschillende combinaties. Deze video's worden handmatig beoordeeld en playlists worden samengesteld door experts. Er worden ook algoritmische filters gebruikt om de juiste video's te kiezen.

Check Inzicht in de keuzes voor je gezin voor meer informatie over de verschillen tussen YouTube Kids en accounts die onder toezicht staan.

Wat is de beperkte modus? Wat is het verschil met een account dat onder toezicht staat op YouTube?

De beperkte modus is een optionele instelling op YouTube. Je kunt deze instelling gebruiken om video's weg te filteren die mogelijk content voor volwassenen bevatten als je die liever niet ziet of niet geschikt vindt voor anderen die je apparaat gebruiken. De beperkte modus wordt veel gebruikt door organisaties die de mogelijkheden van YouTube willen beperken, zoals bibliotheken, scholen en openbare instellingen.

Ook ouders van tieners van 13 jaar of ouder die toezicht hebben toegevoegd aan het Google-account van hun tiener kunnen de beperkte modus gebruiken om potentieel niet-gezinsvriendelijke content weg te filteren.

Accounts die onder toezicht staan, zijn niet beschikbaar voor tieners ouder dan de geldende minimumleeftijd in hun land/regio waarvoor toezicht is toegevoegd aan hun bestaande Google-accounts. Accounts die onder toezicht staan, zijn beschikbaar voor kinderen onder de 13 jaar (of de minimumleeftijd die in hun land of regio geldt) en geven ouders opties om de YouTube-beleving van hun kind te beheren.

Wat zijn de mogelijkheden voor contentinstellingen als ik een account dat onder toezicht staat open voor mijn kind?

Je kunt kiezen uit 3 contentinstellingen:

• Ontdekken: komt ongeveer overeen met contentclassificaties voor kijkers van 9 jaar en ouder. Je kind kan onder meer vlogs, tutorials, gamevideo's, muziekvideo's en nieuws bekijken. Geen livestreams, behalve Premières. Sommige video's bevatten licht geweld, aanstootgevend taalgebruik of gebruik van gereguleerde middelen. Sommige video's kunnen ook educatieve content over de geestelijke en seksuele gezondheid en de bewustwording van het lichaam en lichamelijke veranderingen bevatten.
  • Meer ontdekken: komt ongeveer overeen met contentclassificaties voor kijkers van 13 jaar en ouder. Met deze instelling zijn er nog meer video's beschikbaar. Je kind kan onder meer naar livestreams, vlogs, tutorials, gamevideo's, muziekvideo's, dansvideo's, nieuws, educatieve content, doe-het-zelfvideo's en video's over knutselen en handvaardigheid kijken. Sommige video's bevatten realistisch geweld, niet al te grof taalgebruik of gebruik van gereguleerde middelen. Niet-expliciete verwijzingen naar seks of onderwerpen over de fysieke, geestelijke en seksuele gezondheid en welzijn kunnen ook worden getoond.
  • Het grootste gedeelte van YouTube: bevat bijna alle content op YouTube, behalve video's die zijn gemarkeerd als 18+ en andere video's die misschien niet geschikt zijn voor kijkers onder ouderlijk toezicht. Je kind kan onder meer kijken naar livestreams, vlogs, tutorials, gamevideo's, muziekvideo's, dansvideo's, nieuws, educatieve content, doe-het-zelfvideo's en video's over knutselen en handvaardigheid. Sommige video's bevatten gevoelige onderwerpen die alleen geschikt zijn voor oudere tieners, zoals expliciet geweld, content voor volwassenen, naaktheid, zeer grof taalgebruik en onderwerpen over psychische aandoeningen, diëten of de seksuele gezondheid.

Ga naar Contentinstellingen voor gezinnen die gebruikmaken van ouderlijk toezicht voor meer informatie.

Kan ik een kinderaccount dat onder toezicht staat toegang geven tot YouTube Music of YouTube TV?

Je kind kan YouTube Music gebruiken met een account dat onder toezicht staat. De contentinstelling die je kiest voor het kinderaccount onder toezicht is ook van toepassing op YouTube Music-content als je kind inlogt op de app of website.

Waarom kan ik YouTube of YouTube Music niet kan downloaden op het iOS-apparaat van mijn kind?

Ouders moeten misschien de instellingen voor beperkingen op het iOS-apparaat van hun kind aanpassen om de YouTube- of YouTube Music-app te kunnen downloaden.

Als mijn kind een account heeft dat onder toezicht staat, kan het dan YouTube gebruiken op mijn tv?

Accounts die onder toezicht staan, kunnen YouTube gebruiken op de meeste geschikte smart-tv's, Microsoft Xbox, Nintendo Switch en Sony PlayStation. Accounts die onder toezicht staan, worden niet ondersteund op oudere Android TV-apparaten.

Hoe stel ik een account onder toezicht in met een apparaat dat werkt met de Google Assistent?

Als je je kind wilt toevoegen, voer je de stappen uit bij Je kind de Google Assistent laten gebruiken op je apparaten. Als je het Google-account en de stem van je kind aan het apparaat toevoegt, kunnen accounts onder toezicht de Google Assistent gebruiken op gedeelde apparaten.

Hoe sluit YouTube ongepaste content uit?

In onze Communityrichtlijnen wordt beschreven wat wel en niet is toegestaan op YouTube. Deze richtlijnen zijn van toepassing op gebruikers van alle leeftijden. Als je het account van je kind onder toezicht stelt, kun je het beleid bekijken dat bepaalt welke content in aanmerking komt voor de verschillende contentinstellingen.

We doen ons uiterste best om ongepaste content eruit te filteren, maar geen enkel geautomatiseerd systeem of filter is perfect. Je kunt de app-rechten en contentinstellingen voor je kind op elk gewenst moment wijzigen. Als je een video ziet waarvan je vindt dat deze ongeschikt is voor YouTube, kun je deze melden.

Hoe werken advertenties bij accounts die onder toezicht staan?

Omdat we kinderen willen beschermen, zijn advertenties van bepaalde categorieën verboden en worden er geen gepersonaliseerde advertenties getoond. Kijkers van voor kinderen gemaakte content kunnen vóór en na een videoadvertentie een advertentiebumper zien. Door die bumper weten ze wanneer een advertentie begint en eindigt. Als je een YouTube Premium-gezinsabonnement hebt, kan je kind zonder advertenties content kijken en gebruikmaken van andere gedeelde voordelen van het abonnement.

Video's waarvan de creator ons heeft laten weten dat ze een betaalde productplaatsing of aanbeveling bevatten, worden getoond in accounts onder toezicht op YouTube. Deze video's moeten ook het advertentiebeleid voor video's die zijn gemaakt voor kinderen naleven.

Hoe beschermt YouTube de privacy van mijn kind?

YouTube is onderdeel van Google en houdt zich aan het privacybeleid en de privacyprincipes van Google. We beseffen dat je het belangrijk vindt om te weten welke persoonlijke informatie we verzamelen over het Google-account van je kind. We beseffen ook dat je moet weten waarom we de informatie verzamelen en hoe je die kunt beheren en verwijderen. In het Privacybeleid van Google en de Privacyverklaring voor Google-accounts van kinderen jonger dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in hun land/regio) worden onze privacyprocedures uitgelegd.

Kinderen kunnen meer informatie vinden over hun privacyinstellingen en deze beheren via Je gegevens in YouTube in hun account. Deze pagina bevat een overzicht van hun video- en activiteitsgegevens, en instellingen om deze gegevens te kunnen beheren. De pagina bevat ook informatie over hoe de gegevens worden gebruikt om YouTube te verbeteren, bijvoorbeeld met herinneringen aan wat ze hebben bekeken en aanbevelingen.

Als ouder en beheerder van het Google-account van je kind kun je de zoek- en kijkgeschiedenis onderbreken of wissen vanuit Family Link. Je kunt de geschiedenis ook wissen op de pagina Ouderlijk toezicht in YouTube.

Zijn accounts onder toezicht beschikbaar voor scholen en onderwijsinstellingen?

Accounts onder toezicht zijn momenteel beschikbaar voor persoonlijke accounts. Accounts onder toezicht zijn niet beschikbaar voor scholen en onderwijsinstellingen. Hoe je op je apparaat bent ingelogd kan bepalen of je YouTube kunt gebruiken. Meer informatie over accounts die onder toezicht staan

Wie komt in aanmerking voor een account dat onder toezicht staat op YouTube?

Als je kind jonger is dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land/regio), kun je op YouTube een account instellen dat onder toezicht staat.

In de volgende gevallen kom je niet in aanmerking voor een account dat onder toezicht staat op YouTube: