Gereelde vrae vir ouers oor rekeninge onder toesig

Wat is die verskil tussen ’n rekening onder toesig en ’n gewone YouTube- of YouTube Music-rekening?

Jou kind se rekening onder toesig sal baie soos ’n gewone YouTube- of YouTube Music-rekening lyk, maar sal verskil ten opsigte van beskikbare kenmerke en instellings.

Die inhoud wat jou kind kan speel, sal afhang van die inhoudinstelling wat jy vir hul rekening onder toesig kies. Sommige kenmerke wat gewoonlik op YouTube en YouTube Music beskikbaar is, sal nie beskikbaar wees nie. Gaan na Wat is ’n ervaring onder toesig op YouTube? om ’n lys van die onbeskikbare kenmerke te kry.

Aangesien selfuiting en gemeenskap ’n belangrike deel van YouTube is, werk ons saam met ouers en kenners wanneer ons besluit watter kenmerke vir rekeninge onder toesig geraak word.

Wat is YouTube Kids? Hoe verskil dit van ’n rekening onder toesig op YouTube?

YouTube Kids is ons toegewese app wat vir kinders gebou is. Met ’n rekening onder toesig, kies ouers ’n inhoudinstelling wat beperk wat kinders op YouTube en YouTube Music kan kry en speel.

Video's in YouTube Kids is ’n diverse maar kleiner verskeidenheid video's as wat op gewone YouTube beskikbaar is. Video's word deur verskeie kombinasies gekies. Hierdie video’s word gekies deur kontrolering deur mense en speellyste wat deur kenners saamgestel is. Algoritmefiltrering sal ook help om gepaste video's te kies.

Gaan na Verstaan jou keuses as ’n gesin om meer te wete te kom oor die verskille tussen YouTube Kids en rekeninge onder toesig.

Wat is Beperkmodus? Hoe verskil dit van ’n rekening onder toesig op YouTube?

Beperkmodus is ’n opsionele instelling in YouTube. Dit help om potensiële volwassene-inhoud te sif wat jy dalk verkies om nie te sien of wat jy nie wil hê ander mense wat jou toestel gebruik, moet sien nie. Gebruikers wat ’n meer beperkte YouTube-ervaring wil hê, soos biblioteke, skole en openbare instellings, skakel gewoonlik Beperkmodus aan.

Ouers van tieners ouer as 13 wat toesig by hul tiener se Google-rekening gevoeg het, kan ook Beperkmodus gebruik om inhoud wat moontlik vir volwassenes is, te sif.

Rekeninge onder toesig is nie beskikbaar vir tieners ouer as die toepaslike ouderdom in hul land/streek vir wie toesig by hul bestaande Google-rekeninge gevoeg is nie. Rekeninge onder toesig is beskikbaar vir kinders jonger as 13 (of die toepaslike ouderdom in hul land/streek) en gee ouers kontroles om hul kind se YouTube-ervaring te bestuur.

Wat is my keuses vir inhoudinstellings wanneer ek ’n rekening onder toesig vir my kind opstel?

Jy kan uit 3 inhoudinstellings kies:

• Verken: Stem in die algemeen ooreen met inhoudgraderings vir kykers van 9+. Video's sluit videologs, tutoriale, speletjiesvideo's, musiekvideo's, nuus, en meer in. Geen regstreekse strome buiten premières nie. Sommige video's bevat gevalle van ligte geweld, aanstootlike taal en wetlik beheerde medisyne. Sommige video's kan ook opvoedkundige inhoud bevat wat verband hou met liggaamsbeeld en -veranderinge, asook geestes- en seksuele gesondheid.
  • Verken meer: Stem in die algemeen ooreen met inhoudgraderings vir kykers van 13+. Hierdie instelling sal ’n groter stel video's insluit. Video's sluit regstreekse strome, videologs, tutoriale, speletjiesvideo's, musiekvideo's, nuus, opvoedkundige video's, selfdoenvideo's, kuns-en-handwerkvideo's, dansvideo's, en meer in. Sommige video's bevat gevalle van werklike geweld, beperkte vloektaal of wetlik beheerde medisyne. Nie-eksplisiete seksuele verwysings en onderwerpe wat verband hou met fisieke, geestes- en seksuele gesondheid en welstand kan ook teenwoordig wees.
  • Die meeste van YouTube: Hierdie instelling sluit amper alles op YouTube in, buiten video's wat as 18+ gemerk is en ander video's wat dalk nie gepas is vir kykers wat ’n ervaring onder toesig gebruik nie. Video's sluit regstreekse strome, videologs, tutoriale, speletjiesvideo's, musiekvideo's, nuus, opvoedkundige video's, selfdoenvideo's, kuns-en-handwerkvideo's, dansvideo's, en baie meer in. Sommige video's sal sensitiewe onderwerpe bevat wat dalk vir ouer tieners gepas is, soos grafiese geweld, volwassene-inhoud, naaktheid, eksplisiete vloektaal, en onderwerpe soos geestesiektes, diëte en seksuele gesondheid.

Kom meer te wete in Inhoudinstellings vir gesinne wat ervarings onder toesig gebruik.

Kan ek vir my kind se rekening onder toesig toegang tot YouTube Music of YouTube TV gee?

Rekeninge onder toesig word vir YouTube Music gesteun. Die inhoudinstelling wat jy vir jou kind se rekening onder toesig kies, sal ook van toepassing wees op YouTube Music-inhoud wanneer hulle by die app of webwerf aanmeld.

Wat as ek nie YouTube of YouTube Music op my kind se iOS-toestel kan aflaai nie?

Om die YouTube- of YouTube Music-app af te laai, moet ouers hul instellings vir inhoud- en privaatheidbeperkings op hul kind se iOS-toestel nagaan.

Kan my kind YouTube op my TV gebruik as hulle ’n rekening onder toesig het?

Rekeninge onder toesig kan YouTube op die meeste slim-TV’s wat kwalifiseer, Microsoft Xbox, Nintendo Switch en Sony PlayStation gebruik. Rekeninge onder toesig word nie op ouer Android TV-toestelle gesteun nie.

Hoe stel ek ’n rekening onder toesig op met gebruik van ’n toestel met Google se Ingeboude Assistent?

Volg die stappe in Laat jou kind Google Assistent op jou toestelle gebruik om jou kind by te voeg.  As jy jou kind se Google-rekening en stem by die toestel voeg, kan rekeninge onder toesig Google Assistent op gedeelde toestelle gebruik.

Hoe filtreer YouTube onvanpaste inhoud uit?

Ons Gemeenskapsriglyne sit uiteen wat op YouTube toegelaat en nie toegelaat word nie. Hierdie riglyne geld vir almal, ongeag hul ouderdom. As jy ’n rekening onder toesig vir jou kind opstel, is daar beleide om uit te werk watter inhoud vir die verskillende inhoudinstellings beskikbaar is.

Ons gebruikers is vir ons baie belangrik en ons werk hard daaraan om onvanpaste inhoud uit te sluit, maar geen geoutomatiseerde stelsel van filters is perfek nie. Jy kan enige tyd apptoestemming en inhoudinstellings vir jou kind verander. Indien jy iets vind wat na jou mening onvanpas vir YouTube is, kan jy dit aangee.

Hoe werk advertensies met rekeninge onder toesig?

Om kinders beter te kan beskerm, word advertensies in sekere kategorieë verbied en is gepersonaliseerde advertensies afgeskakel. Kykers van "gemaak vir kinders"-inhoud kan dalk ’n advertensiebuffer sien voor en ná ’n video-advertensie gewys word. Hierdie buffer help om hulle te waarsku wanneer ’n advertensie begin en eindig. As jy ’n YouTube Premium-gesinspakket het, kwalifiseer jou kind vir advertensievrye inhoud en ander gedeelde lidmaatskapvoordele.

Video's waarin die skepper vir ons vertel het daar ’n betaalde produkplasing of onderskrywing is, sal aan rekeninge onder toesig op YouTube gewys word. Hierdie video's moet ook die advertensiebeleid nakom vir video's wat vir kinders gemaak is.

Hoe beskerm YouTube my kind se privaatheid?

YouTube is deel van Google en kom Google se privaatheidsbeleide en beginsels na. Ons weet dit is vir jou belangrik om te verstaan watter persoonlike inligting ons insamel met betrekking tot jou kind se Google-rekening. Ons weet ook dat jy moet weet waarom ons dit insamel, en hoe jy daardie inligting kan beheer en uitvee. Google se privaatheidsbeleid en ons privaatheidkennisgewing vir Google-rekeninge vir kinders jonger as 13 (of die toepaslike ouderdom in hul land/streek) verduidelik ons privaatheidpraktyke.

Jou kind kan hul YouTube-privaatheidinstellings en -kontroles onder "Jou data in YouTube" in hul rekening bestuur, en meer daaroor te wete kom. Hierdie bladsy sluit ’n opsomming van hul video- en aktiwiteitdata en -instellings in om hierdie data te bestuur. Hierdie bladsy gee ook besonderhede oor hoe hul data gebruik sal word om hul YouTube-ervaring te verbeter, soos om hulle te herinner wat hulle gekyk het, en aanbevelings te gee.

As die ouerbestuurder van jou kind se Google-rekening, kan jy hul soek- en kykgeskiedenis in Family Link onderbreek of uitvee. Jy kan die geskiedenis ook in die Ouerinstellings-bladsy in YouTube uitvee.

Is rekeninge onder toesig beskikbaar vir skole of opvoedkundige instellings?

Rekeninge onder toesig is tans vir persoonlike rekeninge beskikbaar. Rekeninge onder toesig is nie vir skole of opvoedkundige instellings beskikbaar nie. Hoe jy op jou toestel aangemeld is, kan beïnvloed of YouTube gebruik kan word. Kom meer te wete oor rekeninge onder toesig.

Wie kwalifiseer vir ’n rekening onder toesig op YouTube?

Jy kan ’n rekening onder toesig op YouTube opstel vir jou kind wat jonger is as 13 (of die toepaslike ouderdom in hul land/streek).

Jy kwalifiseer in die volgende gevalle nie vir ’n rekening onder toesig op YouTube nie: