Angi innholdsinnstillinger for versjoner med tilsyn

Vi gir foreldre muligheten til å veilede barna sine på YouTube-ferden. Vi mener at barn kan utvikle interessene sine, lære fra mangfoldige perspektiv og oppleve tilhørighet gjennom å utforske en verden av YouTube-videoer. Hvis du mener det er trygt for barnet ditt å utforske det enorme YouTube-universet, har du flere alternativer. Du kan velge mellom å bruke YouTube Kids-appen for en tryggere og enklere opplevelse eller opprette og administrere en versjon med tilsyn på YouTube.

Innholdsinnstillinger for familier som bruker versjoner med tilsyn

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Hos YouTube mener vi at variert innhold og tilbakemeldinger fra mange forskjellige miljøer kan hjelpe oss med å lære mer om hverandre. Dette mangfoldet innebærer at du kan bli eksponert for synspunkter du ikke er enig i. Vi har utarbeidet retningslinjene for brukere for å kunne gi alle en trygg seeropplevelse. Nedenfor finner du flere retningslinjer for innhold som gjelder spesielt for unge seere med en versjon med tilsyn. Hvis du vurderer å opprette en YouTube-versjon med tilsyn for barnet ditt, anbefaler vi at du og familien gjennomgår denne veiledningen sammen før du setter i gang.

Tilnærmingen vår

YouTube har utviklet noen retningslinjer for egnethet av innhold. Disse samsvarer med egnetheten av TV- og filminnhold. Disse retningslinjene sorterer videoene inn under ulike innholdsinnstillinger som familier kan velge mellom. Retningslinjene har vi videre tilpasset ved hjelp av ulike eksterne eksperter på barns utvikling, barn og medier, digital læring og e-borgerskap. De automatiske systemene våre tar hensyn til disse retningslinjene for innhold, og de identifiserer hvilke videoer som er egnet for hver av innholdsinnstillingene. Systemene våre ikke er perfekte, og de kan ta feil. Vi har et team med ingeniører og menneskelige evaluerere som samarbeider om å gjøre systemene våre bedre. Vi oppdaterer også retningslinjene våre regelmessig, så derfor kan det hende at retningslinjene nedenfor ikke er uttømmende.

Hvis du kommer over noe du mener er upassende for YouTube, kan du rapportere det.

Innholdsinnstillinger

Utforsk Stort sett egnet for seere fra 9 år og oppover
Utforsk mer Stort sett egnet for seere fra 13 år og oppover
Mesteparten av YouTube Nesten alle videoer på YouTube bortsett fra innhold som er merket med 18-årsgrense, samt andre videoer som kanskje ikke er egnet for seere med en versjon med tilsyn.

Retningslinjer for innhold

Retningslinjene for innhold varierer basert på hvilken innholdsinnstilling du velger når du oppretter en administrert konto for barnet ditt. De automatiske systemene våre tar hensyn til disse retningslinjene for innhold, og de identifiserer hvilket innhold som er egnet for hver av innholdsinnstillingene. Systemene våre ikke er perfekte, og de kan ta feil.

Utforsk

«Utforsk» er for familier som syns det er trygt å gå videre fra YouTube Kids og begynne å utforske det mye større universet av innhold på YouTube. Denne innstillingen inneholder et bredt utvalg av videoer som stort sett er egnet for seere fra 9 år og oppover. Videoene omfatter blant annet videoblogger, veiledninger, gamingvideoer, musikkvideoer, nyheter, pedagogisk innhold, gjør-det-selv, kunst og håndverk og dans. Noen videoer kan inneholde:

Seksuelt innhold: Videoer med romantiske temaer, som milde fremstillinger av romantiske følelser og attraksjon. Pedagogiske videoer om seksuell identitet og kjønnsidentitet samt temaer som omhandler seksualopplysning, som pubertet og reproduksjon, egnet for aldersgruppen.

Vold: Videoer egnet for aldersgruppen, som er knyttet til aktuelle eller historiske hendelser i en pedagogisk sammenheng, men som kan inneholde mild vold i forbindelse med hendelsene. Ikke-eksplisitte innslag av vold i manusbaserte og animerte videoer – forekommer ofte i tegnefilmer, gaming, TV-serier og filmer.

Våpen: Videoer med urealistiske våpen som fremstilles i lek, gamingsammenhenger eller animasjon, eller våpenantikviteter i en historisk kontekst.

Farlig innhold: Videoer med farlige handlinger som vågestykker, skøyerstreker eller utfordringer som ikke enkelt kan etterlignes av mindreårige, eller som ikke inneholder en tydelig ansvarsfraskrivelse med egnet sikkerhetsinformasjon. Videoer med korte innslag av alkohol eller tobakk.

Upassende språk: Videoer med noen få innslag av mildt støtende språk, for eksempel «pokker» eller «helvete», i en ikke-trakasserende kontekst.

Slanking, trening og skjønnhet: Videoer med vurderinger av skjønnhetsprodukter, sminkeveiledninger som er egnet for aldersgruppen, og pedagogisk innhold om velvære. Denne typen innhold inkluderer sunne mat- og treningsvaner.

Sensitive temaer: Videoer som er egnet for aldersgruppen, om sensitive temaer som psykisk helse, avhengighet, spiseforstyrrelser, død og sorg. Videoer som hører inn under denne innstillingen, viser ikke eksplisitte bilder og fokuserer på positive strategier for mestring og rehabilitering, samt hvor viktig det er å be om hjelp.

Musikkvideoer: Musikkvideoer kan inneholde sangtekster med mildt støtende språk eller forekomster av alkohol eller tobakk. Videoene kan også fremstille seksualisert dans på en måte som ikke er vulgær, og en sjelden gang kan det forekomme korte innslag av alkohol eller tobakk.

Utforsk mer

«Utforsk mer» er for barn som vil utforske mer av det enorme universet på YouTube. Denne innstillingen omfatter alt i Utforsk og et enda større utvalg av videoer som stort sett er egnet for seere fra 13 år og oppover. Videoene omfatter blant annet direktesendinger, videoblogger, veiledninger, gamingvideoer, nyheter, pedagogiske videoer, gjør-det-selv, kunst og håndverk og dans. Noen videoer kan inneholde:

Seksuelt innhold: Videoer med seksuell tematikk, for eksempel ikke-eksplisitte gjenfortellinger av seksuelle opplevelser og fremstilling av fysisk kontakt. Pedagogiske videoer om seksuell identitet og kjønnsidentitet samt temaer innen seksualopplysning, for eksempel pubertet, reproduktiv helse, seksuell avholdenhet og forebygging av kjønnssykdommer.

Vold: Ikke-eksplisitte pedagogiske videoer som er relatert til aktuelle eller historiske hendelser. Ikke-eksplisitte flyktige innslag av vold i manusbaserte og animerte videoer. Forekommer ofte i tegnefilmer, gaming, TV-programmer og filmer.

Våpen: Videoer med ekte eller realistiske våpen i manusbaserte videoer. Forekommer ofte i TV-serier og filmer. Videoer med ekte skytevåpen som brukes i en idrettssammenheng eller pedagogisk kontekst om våpensikkerhet.

Farlig innhold: Videoer med farlige handlinger som vågestykker, skøyerstreker eller utfordringer som kan føre til alvorlig fysisk skade, men som ikke enkelt kan etterlignes av mindreårige. Videoer som fremstiller eller ofte viser bruk av alkohol eller tobakk.

Upassende språk: Videoer med hyppig bruk av støtende eller stygt språk, som «bitch» eller «ræv», i en kontekst som ikke er støtende eller seksuelt ladet. Nedsettende skjellsord kan forekomme i enkelte tilfeller, men i en kontekst som ikke er støtende, for eksempel i en pedagogisk sammenheng eller i musikkvideoer.

Slanking, trening og skjønnhet: Videoer med sminkeveiledninger og skjønnhets- og livsstilstips samt videoer knyttet til sunne matvaner og trening.

Sensitive temaer: Ikke-eksplisitte videoer relatert til sensitive temaer som psykisk helse, selvmordstanker, selvskading, avhengighet, spiseforstyrrelser samt død og sorg. Disse videoene har fokus på positive strategier for mestring og rehabilitering samt hvor viktig det er å be om hjelp.

Musikkvideoer: Musikkvideoer kan inneholde sangtekster med seksuelle referanser, sjeldne forekomster av svært stygt språk eller nedsettende skjellsord i en sammenheng som ikke er støtende. Denne typen videoer kan også inneholde seksualisert dans og bruk av alkohol, tobakk eller marihuana.

Mesteparten av YouTube
«Mesteparten av YouTube» er for barn som er klare til å utforske det enorme utvalget av YouTube-videoer, inkludert innhold for eldre tenåringer. Denne innstillingen omfatter nesten alt innhold på YouTube, bortsett fra videoer som er merket med 18-årsgrense, samt andre videoer som kanskje ikke er egnet for seere med en YouTube-versjon med tilsyn. Videoene omfatter blant annet direktesendinger, videoblogger, veiledninger, gamingvideoer, nyheter, pedagogisk innhold, gjør-det-selv, kunst og håndverk samt dans.