Undgå nyoploadede versioner af fjernede videoer

Hvis dit ophavsretsligt beskyttede værk er blevet lagt ud på YouTube uden din tilladelse, kan du indsende en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret. Hvis du gør det via vores webformular, kan du vælge at forhindre, at kopier af det samme indhold bliver uploadet igen.

Når du vælger denne mulighed, vil YouTube automatisk forsøge at forhindre, at kopier af det samme indhold, som du anmoder om at få fjernet, bliver uploadet igen i fremtiden. Vær opmærksom på, at din anmodning om fjernelse skal være fuldstændig og gyldig, inden nogen videoer kan fjernes, eller kopier kan forhindres i at blive uploadet igen.

Misbrug af denne funktion kan medføre, at du mister muligheden for at bruge den ved fremtidige anmodninger om fjernelse. Misbrug af webformularen, f.eks. indsendelse af falske oplysninger, kan resultere i suspendering af din konto eller få andre juridiske konsekvenser.
Sådan undgår du, at videoer, du har fjernet, bliver uploadet igen

Valg af indstillingen Bloker kopier

Før du slår funktionen Bloker kopier til, skal du sikre dig, at du ejer de eksklusive globale rettigheder til de videoer, du rapporterer i din anmodning om fjernelse. Sådan vælger du Bloker kopier:

1. Begynd at udfylde webformularen til anmodning om fjernelse på grund af ophavsret.
  2. Under Valgmuligheder for fjernelse skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Bloker for, at kopier af disse videoer vil blive vist på YouTube fremover".
  3. Klik på SEND, når du er færdig med at udfylde formularen.
    • Bemærk! Din anmodning om fjernelse skal godkendes, før vores system begynder at finde kopier og forhindre, at de bliver uploadet.
  • Du kan også finde webformularen fra siden Ophavsret i YouTube Studio. På fanen Anmodninger om fjernelse skal du klikke på NY ANMODNING OM FJERNELSE.
  • I nogle tilfælde kan vi også forhindre en video i at blive uploadet igen, hvis den omfatter en kopi af indhold fra en video, som tidligere er blevet fjernet på grund af krænkelse af ophavsretten, selvom du ikke har valgt indstillingen Bloker kopier.

Se, hvad der er blevet forhindret i at blive uploadet igen

Hvis du har valgt Bloker kopier i din anmodning om fjernelse, og din anmodning om fjernelse er blevet godkendt, kan du se, hvor mange kopier der automatisk er blevet forhindret i at blive uploadet igen:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Ophavsret i menuen til venstre.
  3. Klik på fanen Anmodninger om fjernelse.
  4. Klik på en række. Rækken udvides, så der vises flere oplysninger om den video, du har anmodet om at få fjernet.
  5. I kolonnen Automatisk blokeret kan du finde antallet af videoer, der automatisk er blevet forhindret i at blive uploadet igen.
    • Når statussen i denne kolonne er Aktiv, betyder det, at YouTube aktivt forsøger at forhindre andre i at uploade kopier af disse videoer igen.
Få flere oplysninger om gennemgang af de videoer, der vises i kolonnen Find match.

Slå muligheden Bloker kopier fra

Hvis du har valgt indstillingen Bloker kopier i din anmodning om fjernelse, kan du til enhver tid slå indstillingen fra. Hvis du slår den fra, kan fremtidige kopier af de fjernede videoer blive uploadet. Sådan slår du funktionen fra:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Ophavsret i menuen til venstre.
  3. Klik på fanen Anmodninger om fjernelse.
  4. Klik på en række. Rækken udvides, så der vises flere oplysninger om den video, du har anmodet om at få fjernet.
  5. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Bloker kopier.
Bemærk!
  • Hvis du slår Bloker kopier fra, påvirker det kun de videoer, der uploades fra det pågældende tidspunkt og frem. Videoer, der allerede er fjernet, gendannes ikke.
  • Hvis du trækker din anmodning om fjernelse tilbage, slås funktionen også automatisk fra.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du har indsendt en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret:

Jeg glemte at vælge "Bloker kopier", da jeg indsendte anmodningen om fjernelse. Kan jeg gå tilbage og vælge det?

Hvis du ikke oprindeligt har valgt Bloker kopier, kan du ikke vælge det for en anmodning om fjernelse, som du allerede har indsendt. Hvis du finder en anden video med indhold, der krænker din ophavsret, skal du bruge webformularen til at indsende en ny anmodning om fjernelse. Sørg for at vælge Bloker kopier, før du indsender.

Hvorfor kan jeg ikke se nogen videoer, der automatisk er blevet forhindret i at blive uploadet igen?

Du kan muligvis ikke se kopier af det samme indhold, der automatisk er blevet forhindret i at blive uploadet igen, hvis:

• Din anmodning om fjernelse ikke er blevet godkendt.
  • Der ikke er identificeret nogen kopier af det fjernede indhold.

Jeg har valgt indstillingen "Bloker kopier", men har fundet en kopi af min video, som ikke automatisk er blevet fjernet. Hvorfor er den ikke blevet registreret?

Funktionen Bloker kopier forsøger at forhindre, at kopier af det fjernede indhold bliver uploadet igen. Funktionen træder i kraft, når din anmodning om fjernelse er blevet godkendt. Den video, du fandt, er muligvis blevet uploadet, før anmodningen blev godkendt.

Korte klip af dit indhold kan muligvis ikke forhindres i at blive uploadet. Vores system anser muligvis ikke disse klip for at være en kopi af det fjernede indhold.

Hvis du har fundet en kopi af fjernet indhold, kan du rapportere det ved hjælp af vores webformular. Du kan også tjekke, om den video, du har fundet, vises på fanen Match, og indsende en anmodning om fjernelse derfra.

Hvad er forskellen mellem kolonnen "Automatisk blokeret" og kolonnen "Find match"?

Kolonnen Automatisk blokeret viser antallet af kopier af fjernet indhold. Disse videoer er blevet automatisk forhindret i at blive vist på YouTube, da en bruger forsøgte at uploade dem.

Når statussen for Automatisk blokeret er Aktiv, betyder det, at YouTube aktivt forsøger at forhindre andre i at uploade disse kopier.

Kolonnen Find match angiver, om YouTube søger efter potentielle kopier af fjernet indhold.

Når statussen for Find match er Aktiv, betyder det, at YouTube aktivt søger efter potentielle kopier af fjernet indhold. Disse potentielle kopier er ikke blevet automatisk forhindret i at blive uploadet, fordi de ikke er blevet identificeret som kopier, men betragtes som potentielle kopier.

Bemærk! Status på disse kolonner kan blive vist som Inaktiv, når din anmodning om fjernelse bliver inaktiv. Dette kan ske, hvis du har tilbagetrukket din anmodning om fjernelse, eller hvis en video er blevet genoprettet som følge af en indsigelse.

Hvorfor bliver upload af alle videoer, der bruger mit indhold, ikke blokeret, inklusive videoer, der ikke er blevet identificeret som kopier?

Det er ikke al brug af dit indhold, som krænker din ophavsret. Der findes undtagelser for ophavsret, f.eks. fair use, og det kan betyde, at brugen af dit indhold kan være i orden.

Vores system viser dig potentielle kopier af fjernet indhold, men det er op til dig at beslutte, hvad du vil foretage dig. Hvis du mener, at en potentiel kopi krænker din ophavsret, kan du indsende en anmodning om fjernelse af den potentielle kopi.

Hvorfor kan jeg ikke finde ud af, hvilke individuelle videoer der automatisk er blevet forhindret i at blive uploadet?

Da disse videoer ikke er blevet uploadet, er der ikke noget, du skal gøre. Den løbende optælling af videoer, der vises i kolonnen Automatisk blokeret, giver dig en idé om, hvor mange kopier der er blevet forhindret i at blive uploadet igen.

Hvis en kopi af fjernet indhold er angivet som privat, bliver den så forhindret i at blive uploadet?

Uanset adgangsindstillinger vil vores system forsøge at identificere kopier af fjernet indhold og automatisk forhindre det i at blive uploadet igen.

Hvad angår matches, der kræver din gennemgang, viser vi kun videoer, der er offentligt tilgængelige.

Vil funktionen "Bloker kopier" automatisk blokere videoer, der indeholder mit ophavsretsligt beskyttede indhold, som ikke er video, f.eks. et billede?

Ja, funktionen Bloker kopier kan forhindre genuploadede videoer og finde potentielle kopier, hvis dit ophavsretsligt beskyttede indhold, som ikke er video, vises i en video.

Husk på, at vores system kun tjekker videoer, der er uploadet på YouTube. Hvis dit indhold, som ikke er en video, findes i en beskrivelse, et miniaturebillede eller andre steder end i selve videoen, kan vores system ikke identificere det.

Hvad vil det sige at have de eksklusive rettigheder i hele verden til det indhold, jeg anmoder om at få fjernet?

At have de eksklusive rettigheder i hele verden betyder, at kun du eller den kunde, du repræsenterer, kontrollerer brug og distribution af indholdet på verdensplan.

Hvorfor kan jeg ikke få adgang til Content ID?

YouTubes værktøjer til administration af ophavsret er designet til forskellige typer youtubere, lige fra dem, der kun uploader en gang imellem, til etablerede medievirksomheder. Content ID er tilgængeligt for de ophavsretsejere, der har de mest komplekse behov for administration af ophavsret.

Indehavere af ophavsret skal eje de eksklusive rettigheder til en betydelig mængde originalt materiale, der ofte uploades til YouTube, for at være kvalificerede til Content ID. De skal bl.a. også have avanceret viden om ophavsret og de nødvendige ressourcer til at administrere Content ID. Få flere oplysninger om kvalificering til Content ID.

Jeg er musiker. Kan jeg bruge denne funktion til at forhindre genuploads af mine sange?

Ja. Når du har fjernet en video ved at vælge "Original sang" som type af værk i webformularen, forsøger YouTube at forhindre, at kopier af det samme lydindhold bliver uploadet igen.

Derudover vil Copyright Match Tool vise videoer med lyd, der potentielt kan matche din sang eller dit lydindhold. Husk, at hvis nogen har brugt en del af din sang eller dit lydindhold i sin video, registreres det ikke af Copyright Match Tool.

Hvis din video er blevet forhindret i at blive uploadet:

Hvor kan jeg få flere oplysninger om, hvorfor min video blev forhindret i at blive uploadet?

Du kan finde flere oplysninger i YouTube Studio:

1. Vælg Indhold i menuen til venstre.
  2. Hold markøren over Vilkår og politikker i kolonnen Begrænsninger. Pop op-vinduet fortæller dig, at din video ikke kunne uploades, da den indeholder en kopi af indhold fra en video, som vi tidligere har fjernet i forbindelse med en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret. Det viser dig, hvem der har sendt anmodningen om fjernelse på grund af ophavsret, hvornår anmodningen blev modtaget, og titlen på klagerens ophavsretsligt beskyttede værk.

Vi sender dig også en mail, når din video bliver forhindret i at blive uploadet, og den vil omfatte disse oplysninger.

Hvis en af mine videoer blev forhindret i at blive uploadet, betyder det så, at jeg får et strafklip for at krænke ophavsretten?

Nej, hvis en video automatisk forhindres i at blive uploadet, påvirker det ikke din kanal og vil ikke resultere i strafklip for at krænke ophavsretten eller strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg mener, at min video skal uploades?

Hvis du mener, at din video skal uploades, kan du indsende en appel via linket i pop op-vinduet.

I din appel skal du give os:

1. Dine kontaktoplysninger

Hvis YouTube accepterer din appel, videresender vi den til den klager, der har indsendt anmodningen om fjernelse på grund af ophavsret, inklusive dine personlige oplysninger. Vedkommende kan bruge disse oplysninger til at kontakte dig vedrørende din appel. Hvis du ikke vil dele dine personlige oplysninger med klageren, kan du udpege en autoriseret repræsentant (for eksempel en advokat) til at indsende appeller på dine vegne. Den autoriserede repræsentant skal bruge sin egen YouTube-konto til at indsende anmodningen. Derudover skal vedkommende angive sin relation til dig.

1. Gyldig webadresse til den video, der blev forhindret i at blive uploadet

Den burde blive vist automatisk, når du klikker på linket i pop op-vinduet for at indsende en appel.

1. Hvorfor du mener, at du har alle de nødvendige rettigheder til at uploade videoen

Beskriv med dine egne ord, hvorfor du har alle de nødvendige rettigheder til at uploade videoen, og vedhæft understøttende dokumentation. Dette vil blive sendt til gennemgang hos klageren.

1. Erklæringer

Du skal acceptere de følgende 2 erklæringer:

• Jeg erklærer, at jeg har alle nødvendige rettigheder til at uploade det pågældende indhold til YouTube.
  • Jeg erklærer, at oplysningerne i denne appel er sande og fuldstændige. Jeg er klar over, at min YouTube-konto kan blive lukket, hvis jeg indsender en appel, der indeholder falske oplysninger.
  1. Din underskrift

Når du indtaster dit eget eller din autoriserede repræsentants (hvis det er relevant) fulde juridiske navn, fungerer det som en digital signatur. Det fulde juridiske navn skal være et for- og efternavn, ikke et virksomheds- eller kanalnavn.