Undgå nyoploadede versioner af fjernede videoer

Hvis dit ophavsretsligt beskyttede værk er blevet lagt ud på YouTube uden din tilladelse, kan du indsende en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret. Hvis du indsender en anmodning om fjernelse via vores webformular, kan du vælge at forhindre, at kopier af videoerne bliver uploadet.

Når du vælger denne mulighed, vil YouTube gøre sit bedste for automatisk at forhindre, at de videoer, du anmoder om at få fjernet, bliver uploadet igen i fremtiden. Husk, at din anmodning om fjernelse skal være fuldstændig og gyldig, inden nogen videoer kan fjernes eller forhindres i at blive uploadet igen.

Misbrug af denne funktion kan medføre, at du mister muligheden for at bruge den ved fremtidige anmodninger om fjernelse. Misbrug af webformularen, f.eks. indsendelse af falske oplysninger, kan resultere i suspendering af din konto eller få andre juridiske konsekvenser.
How to Prevent Videos You’ve Taken Down From Being Reuploaded

Slå funktionen til

Før du slår funktionen Bloker kopier til, skal du sikre dig, at du ejer de eksklusive globale rettigheder til de videoer, du rapporterer i din anmodning om fjernelse. Sådan vælger du Bloker kopier:

1. Begynd at udfylde webformularen til fjernelse på grund af ophavsret.
  2. Under Valgmuligheder for fjernelse skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Bloker kopier af disse videoer fra at blive vist på YouTube i fremtiden.
  3. Klik på SEND, når du er færdig med at udfylde formularen.
    • Bemærk! Din anmodning om fjernelse skal godkendes, før vores system begynder at finde kopier og forhindre, at de bliver uploadet.
Du kan også finde webformularen fra siden Ophavsret i YouTube Studio. På fanen Anmodninger om fjernelse skal du klikke på NY ANMODNING OM FJERNELSE.

Se, hvad der er blevet forhindret i at blive uploadet igen

Hvis du har valgt Bloker kopier i din anmodning om fjernelse, og din anmodning godkendes, kan du se, hvor mange kopier der automatisk er blevet forhindret i at blive uploadet igen:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Ophavsret i menuen til venstre.
  3. Klik på fanen Anmodninger om fjernelse.
  4. Klik på en række. Rækken udvides, så der vises flere oplysninger om den video, du har anmodet om at få fjernet.
  5. I kolonnen Automatisk blokeret kan du finde antallet af videoer, der automatisk er forhindret i at blive uploadet igen.
    • Når status for denne kolonne er Aktiv, betyder det, at YouTube aktivt gør sit bedste for at forhindre andre i at uploade disse videoer igen.
Få flere oplysninger om gennemgang af de videoer, der vises i kolonnen Find matches.

Slå funktionen fra

Hvis du har valgt Bloker kopier i din anmodning om fjernelse, kan du til enhver tid slå funktionen fra. Hvis du slår den fra, kan fremtidige kopier af de fjernede videoer blive uploadet. Sådan slår du funktionen fra:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Ophavsret i menuen til venstre.
  3. Klik på fanen Anmodninger om fjernelse.
  4. Klik på en række. Rækken udvides, så der vises flere oplysninger om den video, du har anmodet om at få fjernet.
  5. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Bloker kopier.
Bemærk!
  • Hvis du slår Bloker kopier fra, påvirker det kun de videoer, der uploades fra det pågældende tidspunkt og frem. Videoer, der allerede er fjernet, gendannes ikke.
  • Hvis du trækker din anmodning om fjernelse tilbage, deaktiveres funktionen også automatisk.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du har indsendt en anmodning om fjernelse:

Jeg glemte at vælge "Bloker kopier", da jeg indsendte anmodningen om fjernelse. Kan jeg gå tilbage og vælge det?

Hvis du ikke fra starten valgte Bloker kopier, er det ikke muligt at vælge det for en anmodning om fjernelse, du allerede har indsendt. Hvis du finder en anden video, der krænker din ophavsret, kan du bruge webformularen til at indsende en ny anmodning om fjernelse. Sørg for at vælge Bloker kopier, før du indsender.

Hvorfor kan jeg ikke se nogen videoer, der automatisk er blevet forhindret i at blive uploadet igen?

Du kan muligvis ikke se videoer, der automatisk er blevet forhindret i at blive uploadet igen, hvis:

• Din anmodning om fjernelse mangler at blive godkendt.
  • Der ikke er blevet identificeret kopier af videoerne fra din anmodning om fjernelse.

Jeg har valgt indstillingen "Bloker kopier", men har fundet en kopi af min video, som ikke automatisk er blevet fjernet. Hvorfor er den ikke blevet registreret?

Funktionen Bloker kopier gør sit bedste for at forhindre, at kopier af fjernede videoer bliver uploadet igen. Funktionen træder i kraft, når din anmodning om fjernelse er blevet godkendt. Den video, du fandt, er muligvis blevet uploadet, før anmodningen blev godkendt.

Hvis en person bruger et kort klip af din video, bliver upload af vedkommendes video desuden ikke automatisk blokeret, fordi vores system ikke anser den for at være en kopi af den fjernede video.

Hvis du har fundet en nyuploadet version af en fjernet video, kan du rapportere det ved hjælp af vores webformular. Du kan også tjekke, om den video, du har fundet, vises på fanen Matches, og indsende en anmodning om fjernelse derfra.

Hvad er forskellen mellem kolonnen "Automatisk blokeret" og kolonnen "Find matches"?

Kolonnen Automatisk blokeret viser antallet af videoer, der er blevet identificeret som kopier af en fjernet video. Disse videoer er blevet automatisk forhindret i at blive vist på YouTube, da en bruger forsøgte at uploade dem.

Når statussen Automatisk blokeret er Aktiv, betyder det, at YouTube aktivt gør sit bedste for at forhindre andre i at uploade disse videoer.

Kolonnen Find matches angiver, om YouTube søger efter videoer, der er blevet identificeret som potentielle kopier af en fjernet video.

Når statussen Find matches er Aktiv, betyder det, at YouTube aktivt søger efter potentielle kopier af videoer, der er blevet fjernet på grund af din anmodning om fjernelse. Disse videoer er ikke blevet automatisk forhindret i at blive uploadet, fordi de ikke er blevet identificeret som kopier, men betragtes som potentielle kopier.

Bemærk! Status på disse kolonner kan blive vist som Inaktiv, når din anmodning om fjernelse bliver inaktiv. Dette kan ske, hvis du har tilbagetrukket din anmodning om fjernelse, eller hvis en video er blevet genoprettet som følge af en indsigelse.

Hvorfor bliver upload af alle videoer, der bruger mit indhold, ikke blokeret, inklusive videoer, der ikke er blevet identificeret som kopier?

Det er ikke alt brug af dit indhold, der krænker din ophavsret. Der findes undtagelser for ophavsret, f.eks. rimelig brug, og det kan betyde, at brugen af dit indhold kan være i orden.

Vores system viser dig potentielle kopier af fjernede videoer, men det er op til dig at beslutte, hvad du vil foretage dig. Hvis du mener, at en video krænker din ophavsret, kan du indsende en anmodning om fjernelse for den pågældende video.

Hvorfor kan jeg ikke finde ud af, hvilke individuelle videoer der automatisk er blevet forhindret i at blive uploadet?

Da disse videoer ikke er blevet uploadet, er der ikke noget, du skal gøre. Den løbende optælling af videoer, der vises i kolonnen Automatisk blokeret, giver dig en idé om, hvor mange kopier der er blevet forhindret i at blive uploadet igen.

Hvis en kopi af en fjernet video er angivet som privat, bliver den så forhindret i at blive uploadet?

Uanset adgangsindstillinger vil vores system gøre sit bedste for at identificere kopier af fjernede videoer og automatisk forhindre dem i at blive uploadet igen.

Hvad angår match, der kræver din gennemgang, viser vi kun videoer, der er offentligt tilgængelige.

Vil funktionen "Bloker kopier" automatisk blokere videoer, der indeholder mit ophavsretsligt beskyttede indhold, som ikke er video, f.eks. et billede?

Ja, funktionen Bloker kopier kan forhindre genuploadede videoer og vise eventuelle kopier, hvis dit ophavsretsligt beskyttede indhold findes i en video.

Husk på, at vores system kun tjekker videoer, der er uploadet på YouTube. Hvis dit indhold, som ikke er en video, findes i en beskrivelse, et miniaturebillede eller andre steder end i selve videoen, kan vores system ikke identificere det.

Hvad vil det sige at have de eksklusive rettigheder i hele verden til det indhold, jeg anmoder om at få fjernet?

At have de eksklusive rettigheder i hele verden betyder, at kun du eller den kunde, du repræsenterer, kontrollerer brug og distribution af indholdet på verdensplan.

Hvorfor kan jeg ikke få adgang til Content ID?

YouTubes værktøjer til administration af ophavsret er designet til forskellige typer youtubere, lige fra dem, der kun uploader en gang imellem, til etablerede medievirksomheder Content ID er tilgængeligt for de ophavsretsejere, der har de mest komplekse behov for administration af ophavsret.

Indehavere af ophavsret skal eje de eksklusive rettigheder til en betydelig mængde originalt materiale, der ofte uploades til YouTube, for at være kvalificerede til Content ID. De skal bl.a. også have avanceret viden om ophavsret og de nødvendige ressourcer til at administrere Content ID. Få flere oplysninger om kvalificering til Content ID.

Jeg er musiker. Kan jeg bruge dette værktøj til at finde uploads af mine sange?

Funktionen Bloker kopier forhindrer kun nye uploads og viser eventuelle kopier af videoer, du har fjernet via proceduren for fjernelse. Hvis nogen bruger en del af din lyd, viser funktionen Bloker kopier det ikke.

Hvis du finder en video, der bruger dit lydindhold uden tilladelse, kan du rapportere den ved hjælp af vores webformular.

Hvis din video er blevet fjernet:

Hvor kan jeg få flere oplysninger om, hvorfor min video er blevet fjernet?

Du kan finde flere oplysninger i YouTube Studio:

1. Vælg Indhold i menuen til venstre.
  2. Hold markøren over Vilkår og politikker i kolonnen Begrænsninger. Pop op-vinduet viser, hvem der har sendt anmodningen om fjernelse, og hvilken video der er blevet rapporteret som krænkende.

Når din video bliver fjernet, sender vi dig også en mail med disse oplysninger.

Hvis en af mine videoer forhindres i at blive uploadet, betyder det så, at jeg får et strafklip for at krænke ophavsretten?

Nej, hvis en video automatisk bliver forhindret i at blive uploadet, påvirker det ikke din kanal og vil ikke resultere i strafklip for at krænke ophavsretten eller strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg mener, at min video er blevet fjernet ved en fejl?

Hvis du mener, at din video er blevet fjernet ved en fejl, kan du kontakte klageren direkte. Hvis du ikke allerede har klagerens kontaktoplysninger, kan du sende en mail til copyright@youtube.com for at få dem. Nogle youtubere angiver desuden kontaktoplysninger på deres kanal.