Impedir que es tornin a penjar vídeos suprimits

Si la teva obra protegida per drets d'autor s'ha publicat a YouTube sense autorització, pots enviar una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor. Si ho fas mitjançant el nostre formulari web, pots seleccionar l'opció per impedir que es tornin a penjar còpies del mateix contingut.

Si selecciones aquesta opció, YouTube farà tots els possibles per impedir automàticament que en el futur es tornin a penjar còpies del mateix contingut de què sol·licites la supressió. Tingues en compte que, perquè se suprimeixin els vídeos o s'impedeixi que se'n tornin a penjar còpies, la teva sol·licitud de supressió s'ha de considerar completa i vàlida.

L'ús abusiu d'aquesta funció pot comportar que perdis la capacitat d'utilitzar-la a les sol·licituds de supressió que facis en el futur. Un mal ús del formulari web, com ara proporcionar informació falsa, pot comportar la suspensió del teu compte o altres conseqüències legals.
Com evitar que es tornin a penjar vídeos que has retirat

Seleccionar l'opció Impedeix les còpies

Abans de seleccionar l'opció Impedeix les còpies, assegura't que tinguis els drets mundials exclusius dels vídeos de què estàs informant a la teva sol·licitud de supressió. Per seleccionar l'opció Impedeix les còpies:

1. Comença a emplenar el formulari web de sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor.
  2. A Opcions de supressió, marca la casella que hi ha al costat de l'opció "Impedeix que les còpies d'aquests vídeos es mostrin a YouTube a partir d'ara".
  3. Quan hagis acabat d'emplenar el formulari, fes clic a ENVIA.
    • Nota: la teva sol·licitud de supressió s'ha d'aprovar perquè el nostre sistema comenci a cercar còpies i a impedir que se'n pengin.
  • També pots accedir al formulari web des de la pàgina Drets d'autor de YouTube Studio. A la pestanya Sol·licituds de supressió, fes clic a SOL·LICITUD DE SUPRESSIÓ NOVA.
  • En alguns casos, també podem impedir que es torni a penjar un vídeo que inclogui una còpia del contingut d'un vídeo suprimit anteriorment per infracció dels drets d'autor, encara que no hagis seleccionat l'opció Impedeix les còpies.

Consultar quin contingut s'ha impedit que es torni a penjar

Si has seleccionat Impedeix les còpies a la sol·licitud de supressió i la sol·licitud s'aprova, pots veure quantes còpies s'ha impedit automàticament que es tornin a penjar:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Drets d'autor .
  3. Fes clic a la pestanya Sol·licituds de supressió.
  4. Fes clic en una fila. Es desplegarà per mostrar més detalls sobre el vídeo que has sol·licitat que se suprimeixi.
  5. A la columna Impedits automàticament, pots trobar el nombre de vídeos dels quals s'hagi impedit automàticament la nova pujada.
    • Si l'estat d'aquesta columna és actiu, vol dir que YouTube està provant activament d'impedir que altres persones tornin a penjar còpies d'aquests vídeos.
Obtén més informació sobre com pots revisar els vídeos que es mostren a la columna Cerca coincidències.

Desactivar l'opció Impedeix les còpies

Si has seleccionat l'opció Impedeix les còpies a la sol·licitud de supressió, pots desactivar-la en qualsevol moment. Si ho fas, a partir d'aleshores es podran penjar còpies dels vídeos suprimits. Per desactivar l'opció:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Drets d'autor .
  3. Fes clic a la pestanya Sol·licituds de supressió.
  4. Fes clic en una fila. Es desplegarà per mostrar més detalls sobre el vídeo que has sol·licitat que se suprimeixi.
  5. Desmarca la casella que hi ha al costat de l'opció Impedeix les còpies.
Notes:
  • Si desactives l'opció Impedeix les còpies, només es veuran afectats els vídeos que es pengin a partir d'aleshores. Els vídeos que ja s'hagin suprimit no es restauraran.
  • Si retractes la sol·licitud de supressió, també es desactivarà automàticament la funció.

Preguntes més freqüents

Si has enviat una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor:

M'he oblidat de seleccionar l'opció "Impedeix les còpies" en enviar la sol·licitud de supressió. Puc tornar enrere i seleccionar-la?

Si inicialment no vas seleccionar l'opció Impedeix les còpies, no pots seleccionar-la per a una sol·licitud de supressió ja enviada. Si trobes un altre vídeo que inclou contingut que infringeix els teus drets d'autor, utilitza el formulari web per enviar una nova sol·licitud de supressió. Abans d'enviar-la, assegura't de seleccionar l'opció Impedeix les còpies.

Per què no veig cap vídeo del qual s'hagi impedit automàticament la nova pujada?

És possible que no vegis còpies del mateix contingut del qual s'han impedit automàticament noves pujades si:

• La teva sol·licitud de supressió no s'ha aprovat.
  • No s'ha identificat cap còpia del contingut suprimit.

He seleccionat l'opció "Impedeix les còpies", però he trobat una còpia del vídeo que no s'ha suprimit automàticament. Per què l'eina no l'ha detectat?

La funció Impedeix les còpies intenta impedir que es tornin a penjar còpies del contingut suprimit. Comença a aplicar-se un cop s'ha aprovat la sol·licitud de supressió. Per tant, és possible que el vídeo que has trobat s'hagi penjat abans de l'aprovació de la sol·licitud.

És possible que no es pugui impedir que es pengin clips curts del teu contingut. Pot ser que el nostre sistema no consideri que es tracta d'una còpia del contingut suprimit.

Si detectes una còpia del contingut suprimit, pots informar-ne a través del nostre formulari web. També pots comprovar si el vídeo que has trobat es mostra a la pestanya Coincidències i enviar una sol·licitud de supressió des d'aquesta pàgina.

Quina diferència hi ha entre les columnes "Impedits automàticament" i "Cerca coincidències"?

La columna Impedits automàticament mostra el nombre de còpies del contingut suprimit. S'ha impedit automàticament que aquests vídeos apareguin a YouTube quan un usuari ha provat de penjar-los.

Si l'estat de la columna Impedits automàticament és actiu, vol dir que YouTube està provant activament d'impedir que altres persones pengin aquestes còpies.

La columna Cerca coincidències indica si YouTube cerca possibles còpies del contingut suprimit.

Si l'estat de la columna Cerca coincidències és actiu, vol dir que YouTube cerca activament possibles còpies del contingut suprimit. No s'ha impedit automàticament que aquestes possibles còpies es pengin perquè no s'han identificat com a còpies, sinó que es consideren possibles còpies.

Nota: l'estat d'aquestes columnes pot mostrar-se com a inactiu quan la sol·licitud de supressió esdevé inactiva. Això pot passar si has retractat la sol·licitud de supressió o si el vídeo en qüestió s'ha restablert arran d'una notificació de desacord.

Per què no s'impedeix la pujada de qualsevol vídeo que faci servir el meu contingut, inclosos els que no s'identifiquen com a còpies?

És possible que no tots els usos que es facin del teu contingut infringeixin els drets d'autor. Hi ha excepcions dels drets d'autor, com ara l'ús legítim, la qual cosa significa que un ús del teu contingut pot ser vàlid.

El nostre sistema et mostrarà possibles còpies del contingut suprimit, però tu decideixes quina mesura vols prendre. Si creus que una possible còpia infringeix els teus drets d'autor, pots enviar una sol·licitud de supressió per a aquesta còpia.

Per què no puc saber quines còpies concretes s'ha impedit automàticament que es pengin?

Com que aquests vídeos no s'han penjat, no cal que facis res. El recompte de vídeos en temps real que es mostra a la columna Impedits automàticament et dona una idea de quantes còpies s'ha impedit que es tornin a penjar.

Si una còpia del contingut suprimit es defineix com a privada, se n'impedirà la pujada?

Independentment de la configuració de privadesa, el nostre sistema intentarà identificar les còpies del contingut suprimit i impedirà automàticament que es tornin a penjar.

En el cas de les coincidències que has de revisar, només mostrarem els vídeos que estan disponibles públicament.

La funció "Impedeix les còpies" impedirà automàticament els vídeos que inclouen el meu contingut protegit per drets d'autor que no sigui de vídeo, com ara una imatge?

Sí, la funció Impedeix les còpies pot impedir que es tornin a penjar còpies i pot mostrar les possibles còpies si en un vídeo troba contingut protegit per drets d'autor que no és de vídeo.

Tingues en compte que el sistema només comprova els vídeos penjats a YouTube. Si el contingut que no és de vídeo es troba en una descripció o en una imatge en miniatura, o bé en algun lloc que no sigui el vídeo mateix, el nostre sistema no podrà identificar-lo.

Què significa tenir drets exclusius mundials del contingut de què sol·licito la supressió?

Tenir drets exclusius mundials significa que només tu o el client que representes controleu l'ús i la distribució del contingut arreu del món.

Per què no puc accedir a Content ID?

Les eines de gestió de drets d'autor de YouTube estan dissenyades per a diversos tipus de creadors: des d'usuaris que pengen vídeos ocasionalment fins a empreses consolidades de mitjans de comunicació. Content ID està disponible per als propietaris de drets d'autor amb les necessitats més complexes de gestió de drets d'autor.

Per poder utilitzar Content ID, els propietaris de drets d'autor han de tenir els drets exclusius d'una part substancial del material original que es penja sovint a YouTube. També han de tenir coneixements avançats sobre drets d'autor i els recursos necessaris per poder gestionar Content ID, entre altres requisits. Obtén més informació sobre els requisits per utilitzar Content ID.

Em dedico a la música. Puc utilitzar aquesta funció per evitar que es tornin a penjar còpies de les meves cançons?

Sí. Un cop hagis suprimit correctament un vídeo mitjançant el tipus d'obra "Cançó original" al formulari web, YouTube provarà d'impedir que es tornin a penjar còpies del mateix àudio.

A més, Copyright Match Tool mostrarà els vídeos amb àudio que podria coincidir amb la teva cançó o el teu contingut d'àudio. Tingues en compte que, si algú ha utilitzat una part del teu contingut d'àudio o de la teva cançó al seu vídeo, Copyright Match Tool no la mostrarà.

Si s'ha impedit que el vídeo es pengi:

On puc obtenir més informació sobre per què s'ha impedit que el meu vídeo es pengi?

Pots trobar més informació a YouTube Studio:

1. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut.
  2. A la columna Restriccions, passa el cursor per sobre de Condicions i polítiques. La finestra emergent t'indicarà que no s'ha pogut penjar el vídeo perquè conté una còpia del contingut d'un vídeo que hem suprimit anteriorment a causa d'una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor. Et mostrarà qui ha emès la sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor, quan s'ha rebut i el títol de l'obra protegida per drets d'autor del reclamant.

A més, quan s'impedeixi penjar el vídeo, t'enviarem un correu electrònic, que també inclourà aquesta informació.

Si s'ha impedit la pujada d'un dels meus vídeos, vol dir que he rebut un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor?

No. Si s'impedeix automàticament que un vídeo es pengi, això no afectarà el teu canal ni comportarà cap toc d'atenció per infracció dels drets d'autor o per infracció de les directrius de la comunitat.

Què puc fer si crec que el meu vídeo s'ha de penjar?

Si creus que el teu vídeo s'hauria de penjar, pots presentar una apel·lació a través de l'enllaç de la finestra emergent.

A l'apel·lació, ens has de proporcionar:

1. La teva informació de contacte

Si YouTube accepta la teva apel·lació, la reenviarem al reclamant que ha enviat la sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor amb la teva informació personal. El reclamant pot utilitzar aquesta informació per contactar amb tu en relació amb la teva apel·lació. Si et preocupa compartir la teva informació personal amb el reclamant, pots designar un representant autoritzat (com ara un advocat) perquè enviï apel·lacions en nom teu. Aquest representant ha d'utilitzar el seu propi compte de YouTube per enviar la sol·licitud i especificar la seva relació amb tu.

1. URL vàlid del vídeo que s'ha impedit que es pengi

S'hauria de mostrar automàticament en fer clic a l'enllaç de la finestra emergent per presentar una apel·lació.

1. Per què creus que tens tots els drets necessaris per penjar el vídeo

Explica amb les teves paraules el motiu pel qual tens tots els drets necessaris per penjar el vídeo i adjunta-hi la documentació de suport. Això ho rebrà el reclamant per revisar-ho.

1. Extractes

Has d'acceptar les dues declaracions següents:

• Declaro que tinc tots els drets necessaris per penjar el contingut en qüestió a YouTube.
  • Declaro que la informació d'aquesta apel·lació és certa i completa. Entenc que, si presento una apel·lació que conté informació falsa, és possible que es cancel·li el meu compte de YouTube.
  1. La teva signatura

Si escrius el teu nom legal complet o el del teu representant autoritzat (si escau), servirà com a signatura digital. El nom legal complet ha de ser el nom i els cognoms, no el nom d'una empresa o del canal.