Ongeldig verkeer bij je video's

Ongeldig verkeer is activiteit op je kanaal die niet van echte gebruikers of gebruikers met oprechte interesse komt. Het kan bijvoorbeeld gaan om bedrieglijke, kunstmatige of zelfs onopzettelijke manieren om de advertentieopbrengst voor video's te verhogen.

Voorbeelden van ongeldig verkeer bij video's zijn:

• Geautomatiseerd of beloond verkeer van derden, waaronder services die tot meer verkeer leiden of services die beweren legitieme advertentienetwerken te zijn.
  • Vrienden of contacten die de hele dag playlists van je video's afspelen, waardoor er meer advertentieverkeer ontstaat omdat er advertenties bij die video's worden afgespeeld.
  • Je kijkers aansporen om advertenties bij bepaalde video's te bekijken of erop te klikken om het advertentieverkeer te stimuleren en zo de advertentieopbrengst te verhogen.

Onze systemen analyseren het verkeer naar je video's om te bepalen of het om geldig of ongeldig verkeer gaat, ongeacht waar het verkeer vandaan komt of hoe het tot stand komt. Het is belangrijk dat we ongeldig verkeer snel aanpakken, zodat het platform blijft werken voor creators, adverteerders en kijkers. Als we onze advertentiesystemen blijven beschermen tegen ongeldig verkeer, hebben adverteerders het vertrouwen om in het platform te blijven investeren. Zo kunnen creators inkomsten genereren met de geweldige content die ze maken.

Soms merken creators dat er ongeldig verkeer plaatsvindt op hun kanalen zonder dat ze dit opzettelijk stimuleren. Het kan dus gebeuren dat creators niet in de gaten hebben dat bepaalde activiteit het gevolg is van ongeldig verkeer.

We doen ons best om dat te voorkomen, maar sommige soorten ongeldig verkeer kunnen onze systemen pas detecteren nadat ze zich hebben voorgedaan. Daardoor worden de weergaven en inkomsten in YouTube Analytics en AdSense voor YouTube gecorrigeerd. Als je dat soort correcties ziet, betekent dit dat onze beschermingsmaatregelen tegen ongeldig verkeer actief zijn om het platform te beschermen, ook al heb je dit verkeer misschien niet gegenereerd of gestimuleerd.

Ga naar het Helpforum van de YouTube-community voor meer informatie over ongeldig verkeer.

De gevolgen van ongeldig verkeer voor je inkomsten

Als er ongeldig verkeer plaatsvindt op je kanaal, kun je het volgende zien:

• Een daling in weergaven en inkomsten. Je ziet misschien correcties in YouTube Analytics, en dat er weergaven en daarmee ook inkomsten zijn verwijderd die voortkomen uit ongeldig verkeer.
  • Minder advertenties op je kanaal. We kunnen de advertentieweergave tijdelijk beperken totdat onze systemen vaststellen dat het risico op ongeldig verkeer is afgenomen. Dat kan gevolgen hebben voor je opbrengst, zelfs als het aantal weergaven gelijk blijft.
  • Correcties in je AdSense voor YouTube-account. Als we vaststellen dat inkomsten het resultaat zijn van ongeldig verkeer als de inkomsten al zijn berekend of uitbetaald, wordt het bedrag verrekend met je huidige of toekomstige AdSense voor YouTube-saldo.
  • Vertraging in de uitbetaling. Inkomsten kunnen tot 90 dagen later worden uitbetaald zodat er tijd is om onderzoek te doen naar het verkeer en de bijbehorende inkomsten op je kanaal. We kunnen inkomsten inhouden, corrigeren of verrekenen als we vaststellen dat ze ongeldig zijn.

Meer informatie over hoe ongeldig verkeer je geschatte inkomsten in YouTube Analytics kan beïnvloeden

Als we ongeldig verkeer vaststellen, brengen we waar mogelijk geen kosten in rekening aan adverteerders of betalen we ze terug.

Je AdSense voor YouTube-inkomsten worden vóór de uitbetaling afgeschreven om inkomsten uit ongeldig verkeer te verwijderen. Eventuele afschrijvingen voor ongeldig verkeer staan vermeld als afzonderlijke regelitems op de pagina Betalingen in AdSense voor YouTube.

Als we vaststellen dat veel activiteit op een kanaal ongeldig is, kunnen we het bijbehorende AdSense voor YouTube-account opschorten of permanent uitzetten. Creators kunnen bezwaar maken als hun AdSense voor YouTube-account is uitgezet. Als je ons beleid schendt, kunnen we inkomsten genereren voor al je accounts uitzetten in overeenstemming met het Beleid voor inkomsten genereren met YouTube-kanalen. Als je denkt dat we een fout hebben gemaakt, kun je bezwaar maken. Als de beslissing wordt teruggedraaid, kun je je in YouTube Studio aanmelden voor inkomsten genereren als je hiervoor in aanmerking komt.

Tips om ongeldig verkeer te voorkomen

Check deze tips voor veelvoorkomende manieren om ongeldig verkeer op je kanaal te voorkomen:

1. Vermijd samenwerking met onbetrouwbare partijen bij de productie van je video's en de opbouw van je kanaal. Vermijd bijvoorbeeld services die beweren dat ze je meer weergaven, likes of abonnees kunnen bezorgen. Zelfs als derden zeggen dat ze echt verkeer naar je kanaal leiden, kan dat toch kunstmatig zijn en tot ongeldig verkeer leiden.
  2. Klik niet op advertenties bij je video's, zelfs niet als je denkt dat het geen kwaad kan. Onze systemen detecteren het als creators op advertenties bij hun eigen video's klikken. Gebeurt dat vaak, dan kunnen we je account deactiveren om zowel adverteerders als creators te beschermen.
  3. Moedig nooit anderen aan om op je advertenties te klikken om meer inkomsten te genereren, ook niet als het om een goed doel gaat.
Meer tips om ongeldig verkeer te voorkomen vind je in ons Helpcentrum.

Bronnen

Opmerking: Gele iconen worden toegewezen aan video's op basis van onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. Ze worden niet toegewezen op basis van dit beleid voor ongeldig verkeer.