Titta på YouTube på PlayStation 5

YouTube-appen finns till PlayStation 5. I YouTube-appen kan du se kanalerna du prenumererar på, söka efter innehåll och använda din mobila enhet som fjärrkontroll.

Ladda ned YouTube-appen på PlayStation 5

Om du håller på att konfigurera PlayStation 5 och vill ladda ned YouTube-appen följer du stegen nedan.
  1. Följ anvisningarna på skärmen för att ladda ned medieappar.
  2. Se till att YouTube är markerat.
  3. Välj Ladda ned.

Om du inte håller på att konfigurera PlayStation 5 och vill ladda ned YouTube-appen följer du stegen nedan.

1. Öppna PlayStation Store.
  2. Sök efter YouTube.
  3. Välj Ladda ned.
Logga in eller ut

Du kan logga in på och ut från YouTube på två sätt.

Om du vill logga in eller ut via YouTube-appen gör du så här:

1. Öppna YouTube-appen.
  2. Välj Logga in eller Logga ut.
  3. Logga in med ditt Google-konto när du uppmanas till det. Om du har fler än ett Google-konto ser du till att välja kontot du använder med YouTube.
  4. När du har loggat in kan det visas en lista över Google-identiteter som är kopplade till ditt konto. Välj kontot som är länkat till din YouTube-kanal. Om du väljer ett varumärkeskonto utan YouTube-kanal kan du inte logga in.

Om du vill logga in eller ut via inställningarna för PlayStation 5 gör du så här:

1. Öppna PS5 Settings följt av Users and Accounts följt av Link with Other Services följt av YouTube
  2. Välj Sign In eller Sign Out.
Spela upp videor

När du har valt en video du vill spela upp finns det en spelarkontroll som du kan använda för att göra följande:

• Till startsidan – återgå till startsidan.
  • Spela upp – spela upp eller återuppta uppspelning av videon.
  • Spola framåt spola framåt i videon tio sekunder.
  • Spola bakåt – spola bakåt i videon tio sekunder.
  • Textning visa videons textning, om det finns någon.

När du spelar upp en video kan du se fler alternativ genom att välja Fler åtgärder. Då ser du följande alternativ:

• Prenumerera på kanalen.
  • Betygsätt videon.
  • Rapportera att videon bryter mot riktlinjerna för communityn.
Obs! Videor kan spelas upp i upp till 4K med 60 bildrutor per sekund.
Koppla en andra enhet till PS5
Du kan använda din mobil, surfplatta eller dator som fjärrkontroll. Läs mer om hur du länkar till Playstation 5 via YouTube-webbplatsen eller från mobilappen.

Röstsökning på PS5

Du kan söka efter videor i YouTube-appen med Röstsökning med den trådlösa handkontrollen DualSenseTM. Gör så här:
  1. Öppna YouTube-appen och visa söksidan.
  2. Välj mikrofonen Mikrofon till vänster på skärmtangentbordet (eller tryck på L2 L2 på handkontrollen om du vill använda en genväg).
  3. Säg det du söker efter i mikrofonen.
  4. Resultaten visas.