Over Demografie voor YouTube-creators

De enquête voor creators en artiesten, die werd gestart in maart 2021, is volledig vrijwillig voor YouTube-kanalen van creators en artiesten in de VS.

Je vindt de enquête nu onder Demografische gegevens over creators in het gedeelte YouTube Studio-instellingen op een computer. Momenteel kunnen alleen kanaaleigenaren in de VS deze instelling gebruiken. Opmerking: Als je in het verleden hebt deelgenomen aan de enquête, zijn je antwoorden overgezet naar dit Studio-gedeelte.

De gegevens uit Demografische gegevens over creators, geven ons meer inzicht in de artiesten en creators die YouTube gebruiken. Creators en artiesten kunnen ons de volgende gegevens geven:

• Genderidentiteit
  • Ras en etniciteit
  • Seksuele geaardheid

Met deze informatie over YouTube-kanalen kunnen we ervoor zorgen dat onze systemen geen onopzettelijke vooroordelen weerspiegelen.

We willen ervoor zorgen dat YouTube inclusief is en voor iedereen werkt. Momenteel is het evaluatieproces van onze systemen beperkt omdat we geen identiteitsgegevens hebben over de kanalen op YouTube. We hebben geen manier om uitgebreid te evalueren hoe onze producten en beleidsregels werken voor kanalen binnen creator- en artiestencommunity's specifiek gericht op ras, etniciteit, genderidentiteit en/of seksuele geaardheid.

Opmerking: We weten dat je identiteit erg persoonlijk is. Daarom is het optioneel om deze informatie te delen. Deze instelling levert ons identiteitsgegevens op die we anders niet te weten zouden komen over kanalen van creators en artiesten op YouTube. Je enquête-antwoorden worden opgeslagen in combinatie met je YouTube-kanaal en worden niet gebruikt door andere Google-producten. De informatie die je geeft, wordt niet gebruikt om de prestaties van een afzonderlijke video of een afzonderlijk kanaal te beïnvloeden in de systemen van YouTube.

Calling All U.S. Creators: Important New Survey

Hoe we demografische gegevens van creators gebruiken

We gebruiken de verzamelde gegevens om te evalueren hoe YouTube werkt voor de kanalen van creators en artiesten die verschillende community's vertegenwoordigen. Hiervoor gebruiken we de gegevens:

• Onderzoeken hoe onze algoritmen en systemen content van verschillende community's behandelen
  • Inzicht krijgen in de groei van verschillende community's op YouTube
  • Identificeren van potentiële patronen op het gebied van misbruik, waaronder intimidatie en haat
  • Onze huidige programma's, campagnes en aanbiedingen verbeteren

Als we problemen ontdekken in onze systemen die van invloed zijn op specifieke community's, werken we eraan om deze problemen te verhelpen. We zetten ons hier vol voor in en we houden je op de hoogte van onze voortgang.

Als je ervoor kiest je informatie op te geven in Demografische gegevens over creators, bewaart Google LLC je informatie in overeenstemming met het Privacybeleid van Google. De informatie die je invult, wordt opgeslagen in combinatie met je YouTube-kanaal. De informatie wordt niet gebruikt door andere Google-producten. Je gegevens worden niet gebruikt voor advertentiedoeleinden en niet openbaar gemaakt tenzij je hiervoor aanvullende toestemming geeft.

Hiervoor gebruiken we de gegevens:

Onderzoeken hoe onze algoritmen en systemen content van verschillende community's behandelen

Deze gegevens helpen ons te begrijpen hoe onze systemen omgaan met content van verschillende community's.
Het is ons doel om mogelijke problemen in onze geautomatiseerde systemen beter op te sporen en eventuele fouten te corrigeren. Hiermee willen we ervoor zorgen dat de systemen inclusief zijn.

Inzicht krijgen in de groei van verschillende community's op YouTube

We gebruiken deze gegevens ook om inzicht te krijgen in de manier waarop de community's van creators groeien op YouTube.

We evalueren deze groei bijvoorbeeld door te kijken hoe goed verschillende community's inkomsten genereren op YouTube. We hebben feedback van creators en artiesten gekregen over gevallen waarin onze systemen voor het genereren van inkomsten niet werken zoals verwacht. We proberen niet alleen om deze problemen te verhelpen, maar werken ook proactief aan onze systemen en beleidsregels zodat ze goed functioneren voor alle creators en contenttypen.

Mogelijk schadelijke gedragspatronen identificeren, zoals intimidatie en haat

We verwijderen content die in strijd is met ons beleid tegen haat en intimidatie. Toch hebben we feedback gekregen dat veel creators nog altijd last hebben van aanstootgevende en kwetsende content en reacties. Dankzij deze gegevens krijgen we meer inzicht in hoeveel last verschillende community's van creators hebben van dit soort gedrag en hoe we onze geautomatiseerde systemen in de loop van de tijd kunnen verbeteren.

Onze huidige programma's, campagnes en aanbiedingen verbeteren

Onder Demografische gegevens over creators kun je ons toestemming geven voor gebruik van je informatie om je uitnodigingen voor programma's en evenementen te sturen. Met deze informatie krijgen we meer inzicht in onze huidige programma's, campagnes en aanbiedingen. Hieronder vallen ook programma's zoals evenementen voor creators en programma's om beginnende creators te helpen groeien. We voeren ook onderzoeken met creators uit zoals focusgroepen, persoonlijke feedbacksessies, enquêtes en andere soorten onderzoek. Met deze inspanningen geven we creators de mogelijkheid om hun mening te geven aan onze productontwikkelingsteams. Met de informatie uit Demografische gegevens over creators, kunnen we onderzoeksuitnodigingen sturen naar meer creators die de diversiteit van community's op YouTube weerspiegelen.

Optie om je antwoorden te bewerken of te verwijderen

Hieronder lees je hoe je je antwoorden verwijdert. Je kunt de informatie over je genderidentiteit, ras en etniciteit of seksuele geaardheid altijd bewerken.

Opmerking: Als je deze informatie bewerkt of verwijdert, heeft dit geen invloed op de prestaties van je content op YouTube.

Antwoorden in Demografische gegevens over creators bewerken:

1. Log op een computer in bij YouTube met je account van kanaaleigenaar.
  2. Ga naar de instellingen van YouTube Studio en selecteer Demografische gegevens over creators.
  3. Selecteer ENQUÊTE BEWERKEN.
  4. Bewerk je antwoorden.
  5. Selecteer VERZENDEN.

Antwoorden in Demografische gegevens over creators verwijderen:

1. Log op een computer in bij YouTube met je account van kanaaleigenaar.
  2. Ga naar de instellingen van YouTube Studio en selecteer Demografische gegevens over creators.
  3. Selecteer GEGEVENS VERWIJDEREN.
  4. Selecteer VERWIJDEREN als het bevestigingsvenster wordt geopend.

Meer informatie over Demografische gegevens over creators

Wanneer kan ik deze instelling gebruiken?

We zijn op 29 maart 2021 begonnen met het uitrollen van de enquête voor creators en artiesten in de VS. Vanaf 1 oktober 2021 vind je deze vragen onder Demografische gegevens over creators in het gedeelte YouTube Studio-instellingen op een computer.

Je moet kanaaleigenaar zijn om toegang te krijgen tot deze instelling. Als je een merkaccount gebruikt, moet je de hoofdeigenaar zijn. Als je rechten voor YouTube-kanalen gebruikt, moet je de eigenaar zijn.

Wanneer wordt deze instelling uitgebreid naar andere landen en regio's en meer identiteiten?

We beginnen met creators en artiesten in de VS. Het kan zijn dat we de instelling in de loop van de tijd beschikbaar maken in meer landen en regio's. We weten dat de categorieën en keuzes in de enquête niet alle manieren weerspiegelen waarop individuen over de hele wereld hun identiteit kunnen definiëren. We willen deze categorieën en keuzes in de toekomst dan ook uitbreiden.

Deze instelling is een aanvulling op andere bestaande activiteiten die ons helpen om alle creators en kijkers zich thuis te laten voelen op ons platform. Zo werkt YouTube samen met kijkers en creators met een beperking om de toegankelijkheid van het platform te verbeteren en ervoor te zorgen dat iedereen plezier heeft op YouTube.

Moet ik alle vragen in Demografische gegevens over creators beantwoorden?

Nee. Als je ervoor kiest om Demografische gegevens over creators in te vullen, is elke vraag optioneel. Je kunt bepaalde vragen leeg laten of 'Zeg ik liever niet' selecteren.

Heeft deze instelling invloed op de prestaties van mijn kanaal?

De informatie die je invult, wordt niet gebruikt om de prestaties van content van een individu te beïnvloeden in de systemen van YouTube.

We willen ervoor zorgen dat onze systemen geen onopzettelijke vooroordelen weerspiegelen. De gegevens in Demografische gegevens over creators worden gebruikt om onderdelen van YouTube te evalueren, zoals de systemen voor zoeken, ontdekken en inkomsten genereren. Als we fouten ontdekken die van invloed zijn op bepaalde community's, verbeteren we de training van onze systemen om deze nauwkeuriger en inclusiever te maken.

Hoe is de vragenlijst voor Demografische gegevens over creators gemaakt?

We hebben nauw samengewerkt met experts op het gebied van burger- en mensenrechten en met creators die verschillende community's vertegenwoordigen.

Worden mijn antwoorden buiten YouTube gedeeld?

De informatie die je in de enquête voor creators en artiesten of in de instelling Demografische gegevens over creators deelt, wordt opgeslagen in combinatie met je YouTube-kanaal. De informatie wordt niet gebruikt door andere Google-producten. Ze worden niet gebruikt voor advertentiedoeleinden en niet openbaar gemaakt tenzij je hiervoor aanvullende toestemming geeft. We geven deze informatie niet aan adverteerders en gebruiken deze niet voor advertentietargeting.

Je kunt kiezen of je ons toestemming wilt geven voor gebruik van je informatie om je uitnodigingen te sturen voor programma's en evenementen. Hierbij gaat het onder meer om workshops, gebruikersonderzoek, andere campagnes of het uitlichten van je kanaal of content.

Kan ik mijn informatie updaten of bewerken nadat deze is verstuurd?

Voor Demografische gegevens over creators kun je de antwoorden op elk moment bewerken. Je kunt je antwoorden ook helemaal verwijderen.

Antwoorden in Demografische gegevens over creators bewerken:

1. Log op een computer in bij YouTube met je account van kanaaleigenaar.
  2. Ga naar de instellingen van YouTube Studio en selecteer Demografische gegevens over creators.
  3. Selecteer ENQUÊTE BEWERKEN.
  4. Bewerk je antwoorden.
  5. Selecteer VERZENDEN.

Antwoorden in Demografische gegevens over creators verwijderen:

1. Log op een computer in bij YouTube met je account van kanaaleigenaar.
  2. Ga naar de instellingen van YouTube Studio en selecteer Demografische gegevens over creators.
  3. Selecteer GEGEVENS VERWIJDEREN.
  4. Selecteer VERWIJDEREN als het bevestigingsvenster wordt geopend.

Heeft dit gevolgen voor mijn Google-account?

De informatie die je in de enquête voor creators en artiesten of de instelling Demografische gegevens over creators deelt, wordt opgeslagen in combinatie met je YouTube-kanaal. De informatie wordt niet gebruikt door andere Google-producten.