Feilsøk problemer med strømming og video

Hvis filmer, serier eller innhold på forespørsel stadig bufrer, henger seg opp eller ikke spilles av som forventet, kan du prøve et av disse alternativene for å løse problemene på datamaskinen eller mobilenheten din. Hvis du har problemer med TV-en, kan du følge disse trinnene. Disse feilsøkingstrinnene kan hjelpe deg med de vanligste problemene og feilene ved avspilling.

Hvis videoen fortsatt ikke spilles av som den skal etter at du har fulgt disse trinnene, kan du prøve å se videoen på en annen støttet enhet.

Løs videoproblemer på datamaskinen

Eksempler på vanlige feilmeldinger:
  • Det oppsto dessverre en feil ved lisensieringen av denne videoen.
  • Denne videoen krever betaling.
  • Det oppsto en feil. Prøv igjen senere.
  • Vi har problemer med serverne for øyeblikket. Prøv igjen senere.
  • Noe gikk galt.

Hvis du får en feilmelding som ligner på meldingene ovenfor, kan du prøve disse trinnene:

1. Sørg for at datamaskinen er oppdatert.
  2. Lukk nettleseren din, og åpne den på nytt.
  3. Hvis du har mange åpne faner i nettleseren, kan du prøve å lukke alle unntatt YouTube-fanen.
  4. Oppdater nettleseren til den nyeste versjonen.
  5. Bruk Google Chrome som nettleser.
  6. Start enheten på nytt.

Løs problemer med videoer som bufrer eller lastes inn tregt

Prøv å se videoen i Google Chrome. Hvis du ikke kan bruke Chrome eller fortsatt opplever problemer, kan du prøve fremgangsmåten nedenfor.

1. Last inn eller start nettleseren på nytt på datamaskinen.
  2. Sjekk internetthastigheten din. Hvis du har en tregere internettilkobling, kan du prøve å lukke andre nettlesere, faner og apper. Du kan også prøve å starte modemet eller ruteren på nytt.
  3. Oppdater nettleseren til den nyeste versjonen.
  4. Prøv å tømme bufferen og slette informasjonskapslene.
  5. Prøv å redusere videokvaliteten.
  6. Start enheten på nytt.

Løs problemer med filmer som stopper opp

Spol noen scener fremover på tidslinjen til filmen, og se om den begynner å spilles av som normalt igjen.

Hvis dette ikke hjelper, kan du prøve å lukke nettleseren og åpne den på nytt. Hvis du fortsatt har problemer, kan du sjekke om du finner noen nettleseroppdateringer, eller prøve å bruke en annen støttet nettleser, for eksempel Chrome. Hvis ikke noe av dette hjelper, kan du prøve å tømme bufferen og slette informasjonskapslene.

Løs problemer med kjøp som ikke dukker opp i biblioteket

For å se innhold du har kjøpt, må du være logget på den personlige kontoen som kjøpet ble foretatt med. Merkevarekontoer støtter ikke avspilling av filmer eller serier, så du må bytte til den personlige kontoen din.

Slik bytter du til den personlige kontoen:

1. Klikk på kanalikonet ditt øverst til høyre på YouTube.
  2. Trykk på Bytt konto etterfulgt av ved siden av profilbildet ditt. Da ser du Google-kontoidentiteten din og en liste over kontoene du administrerer.
  3. Klikk på kontoen du vil bruke. Hvis du velger en merkevarekonto som ikke har noen kanal, kan du opprette en kanal for den aktuelle siden.

Løs videoproblemer på TV-en

Sjekk internettilkoblingen

En tilkoblingshastighet på minst 7 Mbps anbefales for strømming i HD. Du kan teste tilkoblingshastigheten din her.
Vi anbefaler at du gjør dette rett ved siden av TV-en. Hvis internetthastigheten er lav, bør du sjekke at enheten eller smart-TV-en er innenfor rekkevidden til ruteren, og at det forekommer minimalt med forstyrrelser (f.eks. at den ikke er innfelt i en vegg, ikke er blokkert av metall osv.). Prøv å flytte enheten for å se om tilkoblingen blir bedre. Du kan også prøve å redusere hvor mange andre enheter som er koblet til nettverket.

Sjekk strømmekvaliteten

Prøv å justere kvaliteten manuelt.
  1. Velg Innstillinger  i videospilleren.
  2. Velg Kvalitet, og se om du har mulighet til å justere den manuelt.

Lukk YouTube-appen, og åpne den på nytt

1. Trykk på startsideknappen på fjernkontrollen.
  2. Åpne YouTube-appen på nytt.
  3. Prøv å spille av videoen igjen.

Logg av i YouTube-appen, og logg på igjen

1.  Åpne YouTube-appen.
  2. Velg profilbildet ditt  og deretter ikonet nedenfor for å administrere profilen din.
  3. Velg Neste for å fortsette og logge av.
  4. Gå tilbake til innstillingene, og velg Logg på. Du må kanskje skrive inn en kode.
  5. Prøv å spille av videoen igjen.

Start enheten på nytt

1. Koble enheten fra strømmen.
  2. Vent i noen sekunder.
  3. Koble enheten til på nytt.
  4. Gå tilbake til YouTube-appen, og prøv å spille av videoen på nytt.

Oppdater systemprogramvaren for enheten

Se etter tilgjengelige systemoppdateringer for enheten din. Du kan se etter oppdateringer ved å gå til systemoppdateringsdelen i enhetsinnstillingene dine. Hvis det finnes en tilgjengelig oppdatering, følger du veiledningen på skjermen for å installere den. Prøv deretter å spille av videoen på nytt.

Hvis du har problemer med å oppdatere eller får strømmefeil i flere ulike tjenester, bør du gå til brukerstøtten til produsenten for å få hjelp med feilsøking.

Du kan også prøve å bruke en annen metode for å spille av innholdet på TV-en:

• Hvis du har Chromecast, kan du spille av på en annen enhet og caste til TV-en.
  • Hvis du har en HDMI-kabel, kan du spille av fra en datamaskin og koble til TV-en.

Du kan også prøve å se innholdet på en annen enhet for å sjekke om problemet vedvarer.

Reduser sendingsforsinkelsen for Primetime-kanaler på TV-en

Sendingsforsinkelse er tiden det tar fra kameraet registrerer en hendelse, til du faktisk ser den på TV-en.

Jo kortere sendingsforsinkelsen er, desto mindre bufring blir det i videospilleren. Med kort sendingsforsinkelse er det mer sannsynlig at du opplever avbrudd i avspillingen.

Overbelastning av nettverket og andre faktorer kan også forårsake problemer med direktesendinger og føre til forsinkelser i strømmen. Forsinkelser kan oppstå selv om du har god nettverksdekning.

Oppdater sendingsforsinkelsen i YouTube-appen på TV-en

1. Velg Innstillinger nederst til høyre.
  2. Velg Sendingsforsinkelse.
  3. Velg Forsink eller Standard.

«Standard» er best for å minimere avspillingsavbrudd. «Forsink» er best for å redusere avsløringer under direktesendinger. Velg «Forsink» hvis du vil ha kort sendingsforsinkelse med minimale avspillingsavbrudd.

Send tilbakemelding

Du kan sende inn tilbakemelding om problemer med videoavspilling i YouTube-appen ved å gå til profilikonet ditt etterfulgt av Hjelp og tilbakemeldinger etterfulgt av Send tilbakemelding like etter du har opplevd problemet.