Streaming- en videoproblemen oplossen

Als je film, serie of on demand content blijft bufferen, haperen of niet goed wordt afgespeeld, probeer je een van deze oplossingen om problemen op je computer of mobiele apparaat op te lossen. Als je problemen met je tv ondervindt, probeer dan deze stappen. Met deze stappen kun je de meeste afspeelproblemen en -fouten oplossen.

Als de video na deze stappen nog steeds niet goed wordt afgespeeld, kun je proberen of het op een ander ondersteund apparaat wel werkt.

Videoproblemen op je computer oplossen

Voorbeelden van veelvoorkomende foutmeldingen:
  • Er is een fout opgetreden bij de licentieverlening van deze video.
  • Je moet eerst betalen voor deze video.
  • Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.
  • Er zijn problemen met onze servers. Probeer het later opnieuw.
  • Er is iets misgegaan.

Probeer de volgende stappen als je een foutmelding krijgt die lijkt op wat hierboven staat:

1. Zorg ervoor dat je computer up-to-date is.
  2. Sluit je webbrowser en open deze opnieuw.
  3. Als je veel tabbladen hebt openstaan in de browser, kan het helpen om ze allemaal te sluiten, behalve het tabblad dat je voor YouTube gebruikt.
  4. Update je browser naar de nieuwste versie.
  5. Gebruik Google Chrome als browser.
  6. Start je apparaat opnieuw op.

Problemen met het bufferen of laden van video's oplossen

Probeer de video te bekijken met Google Chrome als browser. Als je Chrome niet kunt gebruiken of nog steeds problemen ondervindt, probeer dan de onderstaande stappen.

1. Vernieuw de internetbrowser op je computer of start je browser opnieuw.
  2. Controleer je internetsnelheid. Als je een trage internetverbinding hebt, sluit je andere browsers, tabbladen en apps. Je kunt ook je modem of router opnieuw opstarten.
  3. Update je browser naar de nieuwste versie.
  4. Wis je cachegeheugen en cookies.
  5. Zet de videokwaliteit lager.
  6. Start je apparaat opnieuw op.

Problemen met een film die vastloopt oplossen

Klik op de tijdlijn van de film op de optie om snel vooruit te spoelen naar de volgende scènes om te checken of de film dan weer normaal wordt afgespeeld.

Sluit je webbrowser en open deze opnieuw als dit niet helpt. Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je controleren of er browserupdates zijn of een andere ondersteunde browser proberen, zoals Chrome. Wis je cachegeheugen en cookies als dit allemaal niet helpt.

Problemen met ontbrekende aankopen in je bibliotheek oplossen

Als je je gekochte content wilt bekijken, zorg je dat je bent ingelogd op het persoonlijke account waarmee de aankoop is gedaan. Met een merkaccount kun je geen films en series bekijken. Schakel daarom over naar je persoonlijke account.

Zo schakel je over naar je persoonlijke account:

1. Klik in YouTube rechtsboven op je kanaalicoon.
  2. Klik naast je profielfoto op Ander account en dan. Je ziet een lijst met de accounts die je beheert en je Google-accountidentiteit.
  3. Klik op het account dat je wilt gebruiken. Als je een merkaccount kiest dat geen kanaal heeft, kun je een kanaal voor die pagina maken.

Videoproblemen op je tv oplossen

Check de internetverbinding

Voor HD-streaming raden we een minimale verbindingssnelheid van 7 Mbps aan. Je kunt hier je verbindingssnelheid testen.
We raden je aan dit naast de tv te doen. Als je internetsnelheid aan de lage kant is, raden we je aan te zorgen dat je apparaat of smart-tv zich binnen het bereik van je router bevindt en er zo min mogelijk storing is (bijvoorbeeld niet weggewerkt in een muur, geblokkeerd door metaal, enzovoort). Verplaats je apparaat om te zien of de verbinding dan beter is. Je kunt ook proberen zo min mogelijk andere apparaten met je netwerk te verbinden.

Check de streamingkwaliteit

Pas de kwaliteit handmatig aan.
  1. Selecteer Instellingen  in de videospeler.
  2. Selecteer Kwaliteit en probeer deze handmatig aan te passen.

Start de YouTube-app opnieuw op

1. Druk op de startknop op je afstandsbediening.
  2. Open de YouTube-app opnieuw.
  3. Probeer je video nogmaals af te spelen.

Log uit en log opnieuw in bij de YouTube-app

1.  Open de YouTube-app.
  2. Selecteer je profielfoto  en dan het icoon eronder om je profiel te beheren.
  3. Selecteer Volgende om door te gaan en uit te loggen.
  4. Ga terug naar Instellingen en selecteer Inloggen. Je moet mogelijk een code invullen.
  5. Probeer je video nogmaals af te spelen.

Start het apparaat opnieuw op

1. Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
  2. Wacht een paar seconden.
  3. Sluit het apparaat weer aan op het stopcontact.
  4. Ga terug naar de YouTube-app en probeer nogmaals je video af te spelen.

Update de systeemsoftware voor je apparaat

Controleer of er systeemupdates voor je apparaat beschikbaar zijn. Ga hiervoor naar het gedeelte Systeemupdates bij de instellingen van je apparaat. Als er een update beschikbaar is, volg je de instructies op het scherm om het systeem te updaten. Open daarna de video opnieuw.

Als de update niet lukt of als je bij verschillende services streamingproblemen hebt, ga je naar de supportsite van de fabrikant van je apparaat voor hulp om de problemen op te lossen.

Je kunt ook een andere methode proberen om de titel op je tv af te spelen:

• Als je een Chromecast hebt, speel je de titel op een ander apparaat af en cast je deze naar je tv.
  • Als je een HDMI-kabel hebt, speel je de titel af op een laptop die je aansluit op je tv.

Of probeer de titel op een ander apparaat te bekijken om te zien of het probleem zich blijft voordoen.

Verminder de vertraging van uitzending op je tv voor Primetime-kanalen

De vertraging van uitzending is de vertraging tussen het moment waarop de camera een gebeurtenis vastlegt en het moment waarop deze gebeurtenis wordt weergegeven wanneer je op je tv kijkt.

Hoe korter de vertraging van uitzending, hoe minder buffer de videospeler heeft. Met een kortere vertraging van uitzending is de kans groter dat de weergave wordt onderbroken.

Overbelasting van het netwerk en andere factoren kunnen ook problemen met live programma's veroorzaken, waardoor de stream wordt vertraagd. Vertragingen kunnen zelfs voorkomen op snelle netwerken.

De vertraging van uitzending in de YouTube-app op je tv updaten

1. Selecteer rechtsonder Instellingen.
  2. Selecteer Vertraging van uitzending.
  3. Selecteer Verlagen of Standaard.

Standaard is de beste instelling om onderbrekingen bij het afspelen tot een minimum te beperken. De optie Verlagen is het beste om live spoilers te verminderen. Kies de optie Verminderen als je een korte vertraging van uitzending wilt met minimale onderbrekingen bij het afspelen.

Feedback sturen

Bij problemen met het bekijken van video's in de YouTube-app kun je daar direct feedback op geven door naar je profielicoon te gaan en dan Help en feedback en dan Feedback versturen.