Foutspoor stroming- en videokwessies

As jou fliek, program of opaanvraaginhoud aanhou om te buffer, te sloer, of nie reg speel nie, kan jy een van hierdie oplossings probeer om kwessies op jou rekenaar of mobiele toestel reg te stel. Probeer hierdie stappe as jy kwessies op jou TV het. Hierdie foutsporingstappe kan met die meeste terugspeelkwessies en -foute help.

Jy kan probeer om op ’n ander gesteunde toestel te kyk as jy hierdie stappe probeer het en jou video speel steeds nie reg nie.

Stel videokwessieso op jou rekenaar reg

Voorbeelde van algemene foutboodskappe:
  • Jammer, kon nie hierdie video lisensieër nie.
  • Hierdie video vereis betaling.
  • Daar was ’n fout. Probeer weer later.
  • Ons ervaar probleme met ons bedieners. Probeer weer later.
  • Iets het skeefgeloop.

Probeer die volgende stappe as jy ’n fout kry wat soortgelyk aan dié hier bo is:

1. Maak seker dat jou rekenaar bygewerk is.
  2. Maak jou webblaaier toe en dan weer oop.
  3. As jy baie blaaieroortjies oop het, kan jy probeer om die meeste daarvan toe te maak, behalwe die een wat jy vir YouTube gebruik.
  4. Dateer jou blaaier op na die jongste weergawe.
  5. Gebruik Google Chrome as jou blaaier.
  6. Herbegin jou toestel.

Los probleme met buffer of die laai van video’s op

Probeer jou video met Google Chrome as jou blaaier kyk. Probeer die stappe hier onder as jy Chrome nie kan gebruik nie of steeds sukkel.

1. Herlaai of herbegin jou internetblaaier op jou rekenaar.
  2. Kyk wat jou internetspoed is. As jy ’n stadiger internetverbinding gebruik, probeer om ander blaaiers, oortjies en apps toe te maak. Jy kan ook probeer om jou modem of roeteerder te herbegin.
  3. Dateer jou blaaier op na die jongste weergawe.
  4. Probeer jou kasgeheue en webkoekies uitvee.
  5. Probeer jou videogehalte verlaag.
  6. Herbegin jou toestel.

Stel probleme reg met jou fliek wat vashaak

Op die fliek se tydlyn: Klik op vinnig vorentoe na die volgende paar tonele om te sien of die fliek weer normaal sal begin speel.

As dit nie help nie, probeer jou webblaaier toe- en dan weer oopmaak. As jy nog steeds sukkel, kyk vir enige blaaieropdaterings of probeer ’n ander gesteunde blaaier, soos Chrome. As dit nie help nie, probeer jou kas en webkoekies skoonmaak.

Stel probleme reg met aankope wat nie in jou biblioteek is nie

Om jou gekoopte inhoud te sien, moet jy seker maak dat jy aangemeld is by die persoonlike rekening waarmee die aankoop gedoen is. Handelsmerkrekeninge steun nie die kyk van flieks of programme nie, en daarom sal jy na jou persoonlike rekening moet oorskakel.

Skakel oor na jou persoonlike rekening:

1. Klik in die boonste regterhoek van YouTube op jou kanaalikoon.
  2. Tik op Skakel rekening oor en dan langs jou profielfoto. Jy sal ’n lys rekeninge wat jy bestuur en jou Google-rekeningidentiteit sien.
  3. Kies die rekening wat jy wil gebruik. As jy ’n handelsmerkrekening kies wat nie ’n kanaal het nie, kan jy ’n kanaal vir daardie bladsy skep.

Stel videokwessies op jou TV reg

Gaan jou internetverbinding na

’n Verbindingspoed van minstens 7 Mbps word vir HD-stroming aanbeveel. Jy kan jou verbindingspoed hier toets.
Ons beveel aan dat jy dit reg langs die TV doen. As jou internetspoed aan die laer kant is, beveel ons aan dat jy seker maak dat jou toestel of slim-TV binne omvang van jou roeteerder is en minimale steuring het (byvoorbeeld, dit is nie in ’n muur versink, word deur metaal geblokkeer, ensovoorts nie). Probeer jou toestel skuif om te kyk of dit die konnektiwiteit verbeter. Jy kan ook probeer om die aantal ander toestelle te beperk wat aan jou netwerk gekoppel is.

Gaan jou strominggehalte na

Probeer die gehalte handmatig verstel.
  1. Kies Instellings  in die videospeler.
  2. Kies Gehalte en kyk of jy die opsie het om dit handmatig te verstel.

Maak die YouTube-app toe en weer oop

1. Druk die tuisknoppie op jou afstandbeheerder.
  2. Maak die YouTube-app weer oop.
  3. Probeer jou video weer speel.

Meld af uit die YouTube-app en meld weer aan

1.  Maak die YouTube-app oop.
  2. Kies jou profielfoto  en dan die ikoon daaronder om jou profiel te bestuur.
  3. Kies Volgende om voort te gaan en af te meld.
  4. Gaan terug na Instellings en kies Meld aan. Jy sal dalk ’n kode moet invoer.
  5. Probeer jou video weer speel.

Herbegin jou toestel

1. Ontkoppel jou toestel van die krag af.
  2. Wag ’n paar sekondes.
  3. Herkoppel jou toestel.
  4. Gaan terug na die YouTube-app en probeer jou video weer speel.

Dateer die stelselsagteware vir jou toestel op

Kyk of daar enige opdaterings vir jou toestel se stelsel beskikbaar is. Jy kan in die afdeling vir stelselopdatering van jou toestel se instellings kyk vir opdaterings. As ’n opdatering beskikbaar is, volg die instruksies op die skerm om die stelsel op te dateer. Probeer jou video dan weer.

As jy in verskeie dienste met opdatering sukkel of stromingkwessies ondervind, kan jy op jou toestelvervaardiger se steundienswerf kyk vir hulp met foutsporing.

Jy kan ook ’n ander metode probeer om die titel op jou TV te speel.

• As jy ’n Chromecast het, kan jy op ’n ander toestel speel en na jou TV uitsaai.
  • As jy ’n HDMI-kabel het, kan jy op ’n skootrekenaar speel en dit aan jou TV koppel.

Probeer ook om op ’n ander toestel te kyk om te sien of dieselfde kwessie voorkom.

Verminder uitsaaivertraging op jou TV vir Primetime-kanale

Uitsaaivertraging is die vertraging tussen wanneer die kamera ’n geleentheid vasvang en wanneer die geleentheid gewys word wanneer jy op jou TV kyk.

Hoe laer die uitsaaivertraging is, hoe minder buffer sal die videospeler hê. Met ’n laer uitsaaivertraging is die kans groter dat jy terugspeelonderbreking sal ondervind.

Netwerkopeenhoping en ander faktore kan ook kwessies met regstreekse programme veroorsaak, wat die stroom kan vertraag. Vertragings kan voorkom selfs al het jy ’n fantastiese netwerk.

Dateer jou uitsaaivertraging in die YouTube-app op jou TV op

1. Kies Instellings onder regs.
  2. Kies Uitsaaivertraging.
  3. Kies Verminder of Verstek.

“Verstek” is die beste om terugspeelonderbrekings te beperk. “Verminder” is die beste om versteurings van regstreekse uitsendings te verminder. Kies die “Verminder”-opsie as jy lae uitsaaivertraging met minimale terugspeelonderbrekings wil hê.

Stuur terugvoer

Jy kan direk ná jou terugspeelprobleem terugvoer indien oor probleme met videokyk op die YouTube-app deur te gaan na jou profielikoon en dan Hulp en terugvoer en dan Stuur terugvoer.