Våra team har just nu höga supportvolymer. Det kan dröja längre än vanligt att få svar på frågor från e-post, chatt och @TeamYouTube på Twitter.

Förstå Premium-medlemskapets fakturering

Har du en fråga om ditt YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-medlemskap? Nedan kan du läsa mer om hur du visar information om medlemskap, som betalningsmetod, faktureringsdatum och transaktionskvitton.

Visa typ av medlemskap och status

Visa typen av medlemskap

Om du vill se vilken typ av medlemskap som du prenumererar på (provperiod, enskild, familj, student):

1. Besök youtube.com/paid_memberships.
  2. Dina YouTube-medlemskap och prenumerationer finns under avsnittet Medlemskap.
  3. Under medlemskapets namn finns typen av medlemskap och pris angivet.

Om du registrerade dig för ett Premium-medlemskap via Apple kan du se Fakturerad via Apple under din information om medlemskap. Du måste hantera medlemskapet via Apple.

Ta reda på vilken status ditt medlemskap har

Så här bekräftar du status på medlemskapet (aktivt eller pausat):

1. Besök youtube.com/paid_memberships.
  2. Klicka på Hantera medlemskap.
  3. Du kan se datum för nästa faktureringsperiod om du har ett månatligt medlemskap, datum för när din provperiod upphör (om du har en pågående provperiod) eller alternativet att återuppta medlemskapet (om det är pausat).

Kontrollera faktureringsuppgifterna

Visa eller ändra aktuell betalningsmetod

1. Besök youtube.com/paid_memberships.
  2. Klicka på pilen intill Hantera medlemskap för att se mer information om medlemskapet.
  3. Du kan se din aktiva betalningsmetod och extra betalningsmetoder som du har lagt till.
  4. Du kan klicka på Redigera intill Extra betalningsmetod om du vill lägga till en extra betalningsmetod. En extra betalningsmetod ser till att ditt medlemskap och dina förmåner fortskrider även om din första betalningsmetod inte kan debiteras av någon anledning.

Visa nästa faktureringsdatum och belopp

1. Besök youtube.com/paid_memberships.
  2. Klicka på pilen intill Hantera medlemskap för att se mer information om medlemskapet.
  3. Här kan du se ditt nästa faktureringsdatum och medlemskapets pris.

Om du vill avbryta eller pausa medlemskapet följer du stegen här. När du avslutar medlemskapet debiteras du inte förrän du börjar prenumerera igen. Förmånerna från ditt betalmedlemskap på YouTube fortsätter gälla tills faktureringsperioden är slut.

Visa dina kvitton

Om du vill se kvitton på ditt YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-medlemskap öppnar du payments.google.com följt av Aktivitet.

Då visas en lista med alla transaktioner, inklusive dina debiteringar för YouTube-medlemskapet. Klicka på en transaktion om du vill se information om debiteringen, som

• totalt fakturerat belopp
  • tid och datum för debiteringen
  • transaktionens status
  • vilken betalningsmetod som debiterades.

Om det finns en debitering som du inte känner igen eller som verkar vara större än den ska vara kan du läsa listan med vanliga skäl för oväntade debiteringar. Om du tror att debiteringen gjordes av någon annan kan du rapportera en obehörig debitering.

Om du bor i EES-området läggs moms till på vissa köp från Google. Du kan begära en momsfaktura för dessa inköp.

Beroende på vilken Google-tjänst du använder kan det hända att du debiteras i en annan än ditt lands valuta. Läs mer om valutaomvandling.

Återkommande avgifter i Indien

På grund av eMandate-kraven från Reserve Bank of India måste du verifiera dina betalningsuppgifter eller ange dem på nytt för att behålla åtkomsten till dina löpande medlemskap. Följ anvisningarna i YouTube-appen eller på youtube.com. Observera att din bank kanske inte har stöd för återkommande betalningar för närvarande. Kontrollera listan över banker som har stöd för återkommande betalningar eller läs mer.
Om du får YouTube Premium via en prenumeration på Pixel Pass kan du läsa mer om hur du hanterar ditt konto här.

Felsöka en debitering på YouTube

Klicka på knappen nedan om du vill felsöka eller läsa mer om din YouTube-faktura.

FELSÖKA EN DEBITERING PÅ YOUTUBE