Förstå Premium-medlemskapets fakturering

Har du en fråga om ditt YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-medlemskap? Nedan kan du läsa mer om hur du visar information om medlemskap, som betalningsmetod, faktureringsdatum och transaktionskvitton.

Visa typ av medlemskap och status

Visa typen av medlemskap

Om du vill se vilken typ av medlemskap som du prenumererar på (gratis provperiod, enskild, familj, student):

1. Besök youtube.com/paid_memberships.
  2. Dina YouTube-medlemskap och prenumerationer finns under avsnittet Medlemskap.
  3. Under medlemskapets namn finns typen av medlemskap och pris angivet.

Om du registrerade dig för ett Premium-medlemskap via Apple kan du se Fakturerad via Apple under din information om medlemskap. Du måste hantera medlemskapet via Apple.

Ta reda på vilken status ditt medlemskap har

Så här bekräftar du status på medlemskapet (aktivt eller pausat):

1. Besök youtube.com/paid_memberships.
  2. Klicka på Hantera medlemskap.
  3. Du kan se datum för nästa faktureringsperiod om du har ett månatligt medlemskap, datum för när din gratis provperiod upphör (om du har en pågående gratis provperiod) eller alternativet att återuppta medlemskapet (om det är pausat).

Kontrollera faktureringsuppgifterna

Visa eller ändra aktuell betalningsmetod

1. Besök youtube.com/paid_memberships.
  2. Klicka på pilen intill Hantera medlemskap för att visa mer information om medlemskapet.
  3. Du kan se din aktiva betalningsmetod och extra betalningsmetoder som du har lagt till.
  4. Du kan klicka på Redigera intill Extra betalningsmetod om du vill lägga till en extra betalningsmetod. En extra betalningsmetod ser till att ditt medlemskap och förmåner fortskrider även om din första betalningsmetod inte kan debiteras av någon anledning.

Visa nästa faktureringsdatum och belopp

1. Besök youtube.com/paid_memberships.
  2. Klicka på pilen intill Hantera medlemskap för att visa mer information om medlemskapet.
  3. Här kan du se ditt Nästa faktureringsdatum och medlemskapets pris.

Om du vill avbryta eller pausa medlemskapet följer du stegen här. När du avslutar medlemskapet debiteras du inte förrän du börjar prenumerera igen. Dina medlemsförmåner fortsätter gälla tills faktureringsperioden är slut.

Visa dina kvitton

Om du vill se kvitton på ditt YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-medlemskap öppnar du pay.google.com följt av Aktivitet.

Då visas en lista med alla transaktioner, inklusive dina debiteringar för YouTube-medlemskapet. Klicka på en transaktion om du vill se information om debiteringen, som

• totalt fakturerat belopp
  • tid och datum för debiteringen
  • transaktionens status
  • vilken betalningsmetod som debiterades.

Om det finns en debitering som du inte känner igen eller som verkar vara större än den ska vara kan du läsa listan med vanliga skäl för oväntade debiteringar. Om du tror att debiteringen gjordes av någon annan kan du rapportera en obehörig debitering.

Om du bor i EES-området läggs moms till på vissa köp från Google. Du kan begära en momsfaktura för dessa inköp.