Få oversikt over faktureringen av Premium-abonnementet ditt

Har du spørsmål om abonnementet ditt på YouTube Premium eller YouTube Music Premium? Nedenfor finner du mer informasjon om hvordan du kan se detaljer om abonnementet ditt, for eksempel betalingsmåte, faktureringsdato og transaksjonskvitteringer.

Sjekk abonnementstypen og -statusen din

Se abonnementstypen din

Slik ser du hva slags abonnement du har for øyeblikket (prøveperiode, personlig abonnement, familieabonnement, studentabonnement):

1. Gå til youtube.com/paid_memberships.
  2. Du finner YouTube-abonnementene dine i «Medlemskap»-delen.
  3. Under navnet på hvert av abonnementene ser du abonnementstypen og -prisen.

Hvis du har registrert deg for et Premium-abonnement via Apple, ser du «Fakturert av Apple» under abonnementsinformasjonen din. Du må administrere abonnementet ditt via Apple.

Sjekk abonnementsstatusen din

Slik kontrollerer du statusen for abonnementet ditt (aktivt eller satt på pause):

1. Gå til youtube.com/paid_memberships.
  2. Klikk på Administrer abonnementet.
  3. Du ser datoen for den neste faktureringssyklusen (hvis du har et månedlig abonnement), datoen prøveperioden utløper (hvis du benytter deg av en prøveperiode), eller muligheten for å gjenoppta abonnementet (hvis det er satt på pause).

Sjekk faktureringsinformasjonen din

Se eller endre den aktive betalingsmåten din

1. Gå til youtube.com/paid_memberships.
  2. Klikk på pilen ved siden av Administrer abonnementet for å se mer informasjon om abonnementet ditt.
  3. Du ser da den aktive betalingsmåten din og eventuelle alternative betalingsmåter du har lagt til.
  4. Du kan klikke på Rediger ved siden av «Alternativ betalingsmåte» for å legge til enda en betalingsmåte. Med en alternativ betalingsmåte sikrer du at abonnementet ditt holdes aktivt hvis det av en eller annen grunn ikke er mulig å belaste den første betalingsmåten – slik at du alltid har tilgang til fordelene dine.

Se den neste faktureringsdatoen og beløpet du blir belastet

1. Gå til youtube.com/paid_memberships.
  2. Klikk på pilen ved siden av Administrer abonnementet for å se mer informasjon om abonnementet ditt.
  3. Da ser du «Neste faktureringsdato» og prisen på abonnementet.

For å avslutte abonnementet eller sette det på pause følger du denne fremgangsmåten. Hvis du sier opp abonnementet, blir du ikke belastet igjen med mindre du starter abonnementet på nytt. Du beholder abonnementsfordelene du får med et betalt YouTube-abonnement, frem til slutten av faktureringsperioden.

Se kvitteringene dine

For å se kvitteringene for YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-abonnementet ditt går du til payments.google.com etterfulgt av Aktivitet.

Du ser en liste over alle transaksjonene dine, inkludert belastningene for YouTube-abonnementet. Klikk på en transaksjon for å se informasjon om belastningen, inkludert

• det totale fakturerte beløpet
  • datoen og klokkeslettet for belastningen
  • statusen for transaksjonen
  • hvilken betalingsmåte som ble belastet

Hvis du ser en belastning du ikke kjenner igjen, eller et beløp som virker høyere enn det bør være, kan du sjekke listen over vanlige årsaker til uventede belastninger. Hvis du mener at belastningen er utført av noen andre, kan du rapportere en uautorisert belastning.

Hvis du bor i Det europeiske økonomiske samarbeidsområde, blir du belastet merverdiavgift (mva.) for enkelte kjøp fra Google. Du kan be om en mva.-faktura for slike kjøp.

Avhengig av hvilken Google-tjeneste du bruker når du foretar et kjøp, er det ikke sikkert at du belastes i valutaen som brukes i landet du bor i. Finn ut mer om valutakonvertering..

Gjentakende belastninger i India

På grunn av kravene fra Indias sentralbank om e-fullmakt må du bekrefte eller oppgi betalingsopplysningene dine på nytt for å beholde tilgangen til de gjentakende abonnementene dine. For å gjøre dette følger du veiledningen i YouTube-appen eller på youtube.com. Merk at banken din kanskje ikke støtter gjentakende betalinger for øyeblikket. Se listen over banker som støtter gjentakende betalinger, eller finn ut mer.
Hvis du har tilgang til YouTube Premium via et abonnement på Pixel Pass, kan du gå hit for å finne ut mer om hvordan du administrerer kontoen din.

Feilsøk en YouTube-belastning

Klikk på knappen nedenfor for å feilsøke eller finne ut mer om en YouTube-faktura.

FEILSØK EN YOUTUBE-BELASTNING