Informatie over de facturering van je Premium-lidmaatschap

Heb je een vraag over je YouTube Premium- of YouTube Premium Music-lidmaatschap? Hieronder lees je hoe je je lidmaatschapsgegevens, zoals betaalmethode, factuurdatum en transactiebewijzen, kunt checken.

Je lidmaatschapstype en -status checken

Je lidmaatschapstype bekijken

Zo kun je zien welk type lidmaatschap je nu hebt (proefperiode, individueel, gezin, student):

1. Ga naar youtube.com/paid_memberships.
  2. Onder Lidmaatschappen vind je je YouTube-lidmaatschappen en -abonnementen.
  3. Onder de naam van ieder lidmaatschap staan het type en de prijs.

Als je via Apple een Premium-lidmaatschap hebt afgesloten, zie je 'Gefactureerd door Apple' onder je lidmaatschapsgegevens. Je moet je lidmaatschap via Apple beheren.

De status van je lidmaatschap checken

Zo check je de status van je lidmaatschap (actief of gepauzeerd):

1. Ga naar youtube.com/paid_memberships.
  2. Klik op Lidmaatschap beheren.
  3. Je ziet de datum van de volgende betaalcyclus als je een maandelijks lidmaatschap hebt, de datum waarop de proefperiode eindigt (als je momenteel een proefperiode hebt) of de optie om de onderbreking van je lidmaatschap ongedaan te maken (als je lidmaatschap is onderbroken).

Je factureringsgegevens checken

Je actieve betaalmethode bekijken of wijzigen

1. Ga naar youtube.com/paid_memberships.
  2. Klik op het pijltje naast Lidmaatschappen beheren om je lidmaatschapsgegevens uit te vouwen.
  3. Je ziet je actieve betaalmethode en eventuele alternatieve betaalmethoden.
  4. Klik op Bewerken naast 'Alternatieve betaalmethode' als je een andere betaalmethode wilt toevoegen. Een alternatieve betaalmethode zorgt ervoor dat je lidmaatschap en voordelen blijven bestaan, zelfs als je primaire betaalmethode om welke reden dan ook niet kan worden gebruikt.

Je volgende factuurdatum en -bedrag bekijken

1. Ga naar youtube.com/paid_memberships.
  2. Klik op het pijltje naast Lidmaatschappen beheren om je lidmaatschapsgegevens uit te vouwen.
  3. Je ziet de volgende factuurdatum en de prijs van je lidmaatschap.

Volg deze stappen om je lidmaatschap op te zeggen of te pauzeren. Als je je lidmaatschap opzegt, hoef je niet meer te betalen (tenzij je opnieuw lid wordt). De voordelen van je betaalde YouTube-lidmaatschap blijven doorlopen tot het einde van de factureringsperiode.

Je betaalbewijzen bekijken

Ga naar payments.google.com en dan Activiteit om de betaalbewijzen voor je YouTube Premium- of YouTube Music Premium-lidmaatschap te bekijken.

Hier vind je een lijst met alle transacties, inclusief de kosten voor je YouTube-lidmaatschap. Klik op een transactie om informatie over de kosten te zien, waaronder:

• Het totale gefactureerde bedrag
  • De datum en tijd van de betaling
  • De status van de transactie
  • De gebruikte betaalmethode

Als er kosten zijn die je niet herkent of die hoger lijken dan ze zouden moeten zijn, raadpleeg dan deze lijst met veelvoorkomende redenen voor onverwachte kosten. Als je denkt dat de transactie door iemand anders is uitgevoerd, kun je een ongeautoriseerde transactie melden.

Als je in de Europese Economische Ruimte woont, wordt er btw in rekening gebracht op bepaalde aankopen via Google. Voor deze aankopen kun je een btw-factuur aanvragen.

Afhankelijk van de Google-service die je gebruikt om een aankoop te doen, kan de valuta op je factuur afwijken van de valuta van je thuisland. Meer informatie over valutaconversies

Terugkerende kosten in India

Vanwege de vereisten van de Reserve Bank of India voor e-mandaten moet je je betalingsgegevens bevestigen of opnieuw opgeven om toegang te houden tot je terugkerende lidmaatschappen. Volg hiervoor de instructies in de YouTube-app of op youtube.com. Houd er rekening mee dat je bank terugkerende betalingen op dit moment misschien niet ondersteunt. Check de lijst met banken die terugkerende betalingen ondersteunen of vind meer informatie.
Als je YouTube Premium hebt via een abonnement op Pixel Pass, vind je hier meer informatie over hoe je je account beheert.

Problemen met een YouTube-afschrijving oplossen

Klik op de knop hieronder om problemen met je YouTube-factuur op te lossen.

PROBLEMEN MET EEN YOUTUBE-AFSCHRIJVING OPLOSSEN