Producten in je content taggen

Als je ervoor in aanmerking komt, kun je producten in je content taggen. Als je producten in je content tagt, staat het label Producten bekijken in de hoek van je content. Kijkers kunnen het label selecteren om een lijst te krijgen van de producten die je hebt getagd.

Deze functie is alleen beschikbaar voor kijkers in bepaalde landen of regio's. Ontdek hoe kijkers browsen en producten kopen op YouTube.

Richtlijnen voor tags

Als je in aanmerking komt voor deze functie, moet je alleen producten in je content taggen als:

• Producten makkelijk te herkennen zijn en prominent in je content voorkomen.
  • Producten duidelijk gerelateerd zijn aan je content.
  • Er een redelijke kans is dat een kijker meer over het product wil weten of het wil kopen, omdat het in je content voorkomt.
  • Producten worden gebruikt zoals ze bedoeld zijn. Dit betekent dat je het product gebruikt zoals door de fabrikant is bedoeld en op een veilige manier.

Voldoen aan de richtlijnen

We beoordelen producttags en kunnen tags verwijderen die niet aan deze richtlijnen voldoen. We willen dat je kijkers producten ontdekken die in je content worden getoond en dat ze daar relevante informatie over krijgen. Als we herhaaldelijk producttags tegenkomen die niet aan het beleid voldoen, kunnen we deze uit je content verwijderen en verliest je kanaal misschien de toegang tot het partnerprogramma.

Problemen met producttags oplossen

In de volgende gevallen worden er geen producttags bij je content getoond:

Opmerking: Neem eventuele contractuele verplichtingen die je hebt nog eens door voordat je producten toevoegt aan content met betaalde productplaatsingen. Voeg de juiste kennisgevingen toe aan je content, waaronder de YouTube-kennisgevingen over betaalde productplaatsingen en aanbevelingen.
Opmerking: Deze updates zijn beschikbaar voor creators in de VS en worden in de komende weken wereldwijd uitgebreid.

Toegang tot bibliotheek met Shopping-geluiden voor Shorts

Creators en officiële artiestenkanalen waarvoor YouTube Shopping aanstaat, hebben toegang tot de bibliotheek met Shopping-geluiden. Hierin vind je geluiden die je in Shorts kunt gebruiken via de Shopping-functies.

Zo open je de bibliotheek met Shopping-geluiden voor Shorts:

1. Log in bij de mobiele YouTube-app.
  2. Tik op Maken  en dan  Short maken.
  3. Tik bovenaan de camerapagina op Geluid toevoegen of onderaan de Editor-pagina op Geluid om de Audiobibliotheek te openen.
  4. Tik bovenaan de Audiobibliotheek op de banner Alle geluiden om de bibliotheek met Shopping-geluiden te openen.
  5. Browse door de beschikbare geluiden en maak een keuze.
  6. Selecteer Producten taggen om je Short met shopopties te maken.
  7. Publiceer je Short.

Je kunt de bibliotheek met Shopping-geluiden niet gebruiken in lange video's en livestreams waarbij Shopping-functies worden getoond. Je kunt royaltyvrije productiemuziek en geluidseffecten uit de Audiobibliotheek gebruiken om Shopping-functies te tonen in lange video's of livestreams.

Opmerking: Gebruik de nieuwste versie van de mobiele YouTube-app om toegang te krijgen tot de bibliotheek met Shopping-geluiden en voeg deze geluiden toe met de creatieve tools voor YouTube Shorts. Als je de creatieve tools voor YouTube Shorts niet gebruikt, kun je een auteursrechtclaim krijgen. Shopping-functies worden niet getoond bij content met een auteursrechtclaim. Sommige muziek in de bibliotheek met Shopping-geluiden komt niet in alle landen in aanmerking voor getagde producten. Kijkers van Shorts met zulke muziek krijgen de Shopping-functies niet te zien.

Producten taggen, verwijderen en opnieuw indelen terwijl je nieuwe content uploadt

Producten taggen terwijl je nieuwe content uploadt:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Upload een video of Short.
  3. Op de pagina Video-elementen ga je naar Producten taggen en klik je op Toevoegen.
  4. Voer in het zoekvak de naam in van het product dat je wilt taggen.
  5. Selecteer het product en sleep het naar het aangegeven gebied in de tool. Je kunt maximaal 30 producten taggen.

Tijdstempels toevoegen aan je getagde producten

Voeg tijdstempels toe aan je getagde producten zodat je kijkers de getagde producten makkelijk in je video's kunnen vinden om te bekijken:

1. Klik in het gedeelte Producten taggen op TIJDSTEMPELS TOEVOEGEN naast je getagde producten.
  2. Klik op Tijdstempel toevoegen naast het afzonderlijke product waaraan je een tijdstempel wilt toevoegen.
  3. Stel het tijdstip in waarop het product in je video wordt getoond.
    1. Je kunt geen tijdstempel toevoegen aan de eerste 30 seconden van je video. Tussen 2 tijdstempels moet ten minste 30 seconden zitten.
  4. Klik op Klaar and then Opslaan.

Opmerkingen:

• Je kunt tijdstempels alleen op een computer aan je getagde producten toevoegen.
  • Tijdstempels zijn alleen beschikbaar voor lange video's van minimaal 1 minuut.

Zo verwijder je een product:

1. Zoek een product dat je al hebt getagd.
  2. Klik naast het product op Verwijderen om het product uit de lijst te halen.

Zo deel je producten opnieuw in:

1. Zoek een product dat je al hebt getagd.
  2. Sleep het naar de gewenste positie.
  3. Selecteer Doorgaan om de wijziging op te slaan.

Producten in bestaande content taggen, verwijderen en opnieuw indelen

Producten in bestaande content taggen:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van een video.
  4. Klik op Producten om het gedeelte Producten taggen te openen.
  5. Voer in het zoekvak de naam in van het product dat je wilt taggen.
  6. Selecteer het product en sleep het naar het aangegeven gebied in de tool. Je kunt maximaal 30 producten taggen.

Tijdstempels toevoegen aan je getagde producten

Voeg tijdstempels toe aan je getagde producten zodat je kijkers de getagde producten makkelijk in je video's kunnen vinden om te bekijken:

1. Klik in het gedeelte Producten taggen op TIJDSTEMPELS TOEVOEGEN naast je getagde producten.
  2. Klik op Tijdstempel toevoegen naast het afzonderlijke product waaraan je een tijdstempel wilt toevoegen.
  3. Stel het tijdstip in waarop het product in je video wordt getoond.
    1. Je kunt geen tijdstempel toevoegen aan de eerste 30 seconden van je video. Tussen 2 tijdstempels moet ten minste 30 seconden zitten.
  4. Klik op Klaar and then Opslaan.

Opmerkingen:

• Je kunt tijdstempels alleen op een computer aan je getagde producten toevoegen.
  • Tijdstempels zijn alleen beschikbaar voor lange video's van minimaal 1 minuut.

Zo verwijder je een product:

1. Zoek een product dat je al hebt getagd.
  2. Klik naast het product op Verwijderen om het product uit de lijst te halen.

Zo deel je producten opnieuw in:

1. Zoek een product dat je al hebt getagd.
  2. Sleep het naar de gewenste positie.
  3. Selecteer Doorgaan om de wijziging op te slaan.

Je producten in bulk taggen

Bespaar tijd door voorgestelde producten in meerdere video's te taggen met bulktags. Zo gebruik je de functie voor bulktags:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op het tabblad Shopping.
  3. Klik op Producten taggen .
  4. Check de video's met aanbevolen producten die zijn gevonden in de beschrijving van de video en die getagd kunnen worden.
  5. Zo tag je bepaalde producten:
    1. Klik op de productafbeelding.
    2. Klik op TAGGEN naast de relevante producten of op ALLES TAGGEN voor alle producten.
  6. Zo tag je producten voor een of meer video's:
    1. Selecteer de relevante video's of selecteer alle video's.
    2. Klik op TAGGEN.

Producten in livestreams taggen

Als je deelneemt aan het programma, kun je producten in je livestreams taggen. Via het Shopping-icoon  krijgen kijkers een lijst met producten die je hebt getagd. Meer informatie over hoe je producten tagt in je livestreams

Prestaties en opbrengsten van Shopping

Gebruik uitgebreide rapporten in YouTube Analytics om de betrokkenheid bij je getagde producten te meten en te ontdekken hoeveel van je verkeer afkomstig is van productpagina's.