Sisällössä näkyvien tuotteiden tagaaminen

Jos täytät vaatimukset, voit tagata sisällössäsi näkyviä tuotteita. Kun tagaat sisältöön tuotteita, sen reunassa näkyy "Näytä tuotteet" ‐merkintä. Katsojat näkevät tagaamasi tuotteet valitsemalla merkinnän.

Ominaisuus on käytettävissä vain tietyillä alueilla. Lue lisää siitä, miten katsojat voivat selata ja ostaa tuotteita YouTubessa.

Taggausohjeet

Jos ominaisuus on käytettävissäsi, voit tagata tuotteita sisältöön vain seuraavissa tapauksissa:

• Tuotteet ovat helposti tunnistettavissa ja näkyvästi esillä sisällössä.
  • Tuotteet liittyvät oleellisesti sisältöösi.
  • Katsojan voidaan olettaa haluavan lisätietoja tuotteesta tai ostavan tuotteen, koska se esiintyy sisällössä.
  • Tuotteita käytetään tarkoituksenmukaisella tavalla. Tämä tarkoittaa, että tuotteen käyttö vastaa valmistajan tarkoitusta ja edistää turvallista käyttöä.

Sääntöjen noudattaminen

Tarkastamme tuotetagit ja saatamme poistaa näiden sääntöjen vastaiset tagit. Haluamme tarjota katsojille merkityksellisen käyttökokemuksen varmistamalla, että tagatut tuotteet ovat oikeasti esillä sisällössä. Jos havaitsemme toistuvasti käytäntöjen vastaisia tuotetageja, saatamme poistaa ne sisällöstäsi ja kanavasi voi menettää pääsyn kumppaniohjelmaan.

Ohjeita tuotetagien ongelmatilanteisiin

Tuotetagit eivät näy sisältösi yhteydessä seuraavissa tapauksissa:

Huom. Ennen kuin lisäät tuotteita maksullista tuotesijoittelua sisältävään sisältöön, tarkista mahdolliset sopimusvelvoitteesi. Lisää sisältöösi asiaankuuluvat ilmoitukset esimerkiksi maksullisesta tuotesijoittelusta ja suosittelusta.
Huom. Ominaisuudet ovat saatavilla sisällöntuottajille Yhdysvalloissa, ja ne tulevat käyttöön maailmanlaajuisesti lähiviikkojen aikana.

Shorts-videoiden Shopping-äänikirjasto

Sisällöntuottajat ja viralliset artistikanavat, joilla on käytössä YouTube Shopping, voivat hyödyntää Shopping-äänikirjastoa. Äänikirjaston ääniä voi käyttää Shopping-ominaisuuksia sisältävissä Shorts-videoissa.

Näin pääset Shorts-videoiden Shopping-äänikirjastoon:

1. Kirjaudu YouTube-mobiilisovellukseen.
  2. Napauta Luo ja sitten Luo Shorts-video.
  3. Siirry Audiokirjastoon valitsemalla kamerasivun yläreunasta Lisää ääni tai muokkaussivun alareunasta Ääni.
  4. Klikkaa Audiokirjaston yläreunasta Kaikki äänet ‐banneria, niin pääset Shopping-äänikirjastoon.
  5. Selaa ääniä ja valitse haluamasi.
  6. Valitse "Tagaa tuotteita", niin ostoksia voi tehdä suoraan Shorts-videosta.
  7. Julkaise Shorts-video.

Shopping-äänikirjasto ei ole käytettävissä Shopping-ominaisuuksia sisältävissä pitkissä videoissa ja livestriimeissä. Niissä voi käyttää Audiokirjaston rojaltivapaata musiikkia ja äänitehosteita.

Huom. Shopping-äänikirjasto on käytettävissä YouTube-mobiilisovelluksen uusimmalla versiolla, ja äänet voi lisätä YouTuben Shorts-työkaluilla. Jos et käytä YouTuben Shorts-työkaluja, voit saada tekijänoikeusvaatimuksen. Shopping-ominaisuudet eivät näy, jos sisällöstä on tehty tekijänoikeusvaatimus. Osa Shopping-äänikirjaston musiikista ei ole käytettävissä tagattujen tuotteiden kanssa kaikissa maissa. Jos Shorts-videossa käytetään tällaista musiikkia, Shopping-ominaisuudet eivät näy katsojille.

Tuotteiden tagaaminen, poistaminen ja järjestäminen uuden sisällön lataamisen yhteydessä

Tuotteiden tagaaminen uuden sisällön lataamisen yhteydessä:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Lataa video tai Shorts-video.
  3. Kun päädyt Videoelementit-sivulle, valitse Tagaa tuotteita ja klikkaa Lisää.
  4. Lisää tagattavan tuotteen nimi hakukenttään.
  5. Valitse tuote ja vedä se työkalussa osoitettuun kohtaan. Voit tagata enintään 30 tuotetta.

Aikaleimojen lisääminen tagatuille tuotteille

Voit helpottaa videoihin tagattujen tuotteiden ostamista lisäämällä niille aikaleimoja:

1. Siirry "Tagaa tuotteita" ‐osioon ja klikkaa tagattujen tuotteiden vierestä LISÄÄ AIKALEIMOJA.
  2. Klikkaa Lisää aikaleima sen tuotteen vierestä, jolle haluat lisätä aikaleiman.
  3. Lisää aika, jolloin tuote näkyy videossa.
    1. Aikaleimaa ei voi lisätä videon alkuun (30 ensimmäistä sekuntia), ja aikaleimojen välillä on oltava vähintään 30 sekuntia.
  4. Valitse Valmis and then Tallenna.

Hyvä huomata:

• Tagatuille tuotteille voi lisätä aikaleimoja vain tietokoneella.
  • Aikaleimat ovat käytettävissä vain vähintään minuutin mittaisissa pitkissä videoissa.

Tuotteen poistaminen:

1. Etsi aiemmin tagattu tuote.
  2. Poista se listalta klikkaamalla tuotteen vierestä Poista .

Kahden tai useamman tuotteen järjestyksen muuttaminen:

1. Etsi aiemmin tagattu tuote.
  2. Vedä se haluttuun kohtaan.
  3. Tallenna muutokset valitsemalla Jatka.

Tuotteiden tagaaminen, poistaminen ja järjestäminen aiemmin julkaistussa sisällössä

Näin tagaat tuotteita aiemmin luotuun sisältöön:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa videon nimeä tai pikkukuvaa.
  4. Avaa "Tagaa tuotteita" ‑osio klikkaamalla Tuotteet.
  5. Lisää tagattavan tuotteen nimi hakukenttään.
  6. Valitse tuote ja vedä se työkalussa osoitettuun kohtaan. Voit tagata enintään 30 tuotetta.

Aikaleimojen lisääminen tagatuille tuotteille

Voit helpottaa videoihin tagattujen tuotteiden ostamista lisäämällä niille aikaleimoja:

1. Siirry "Tagaa tuotteita" ‐osioon ja klikkaa tagattujen tuotteiden vierestä LISÄÄ AIKALEIMOJA.
  2. Klikkaa Lisää aikaleima sen tuotteen vierestä, jolle haluat lisätä aikaleiman.
  3. Lisää aika, jolloin tuote näkyy videossa.
    1. Aikaleimaa ei voi lisätä videon alkuun (30 ensimmäistä sekuntia), ja aikaleimojen välillä on oltava vähintään 30 sekuntia.
  4. Valitse Valmis and then Tallenna.

Hyvä huomata:

• Tagatuille tuotteille voi lisätä aikaleimoja vain tietokoneella.
  • Aikaleimat ovat käytettävissä vain vähintään minuutin mittaisissa pitkissä videoissa.

Tuotteen poistaminen:

1. Etsi aiemmin tagattu tuote.
  2. Poista se listalta klikkaamalla tuotteen vierestä Poista .

Kahden tai useamman tuotteen järjestyksen muuttaminen:

1. Etsi aiemmin tagattu tuote.
  2. Vedä se haluttuun kohtaan.
  3. Tallenna muutokset valitsemalla Jatka.

Tuotteiden tagaaminen joukkotoiminnolla

Voit säästää aikaa tagaamalla ehdotettuja tuotteita useisiin videoihin joukkotoiminnolla. Näin se toimii:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa Shopping-välilehteä.
  3. Klikkaa Tagaa tuotteita .
  4. Tarkista videoiden kuvausten perusteella tehdyt tagausehdotukset.
  5. Näin tagaat tiettyjä tuotteita:
    1. Klikkaa tuotekuvaa.
    2. Valitse haluamiesi tuotteiden vierestä TAGAA. Jos haluat tagata kaikki tuotteet, valitse TAGAA KAIKKI.
  6. Tuotteiden tagaaminen yhteen tai useampaan videoon:
    1. Valitse haluamasi tai kaikki videot.
    2. Klikkaa TAGAA.

Tuotteiden tagaaminen livestriimeissä

Kun olet mukana ohjelmassa, voit tagata tuotteita livestriimeihin. Katsojat näkevät tagatut tuotteet valitsemalla Shopping Lue lisää tuotteiden tagaamisesta livestriimeihin.

Shoppingin tulokset ja tulot

YouTuben Tilastojen laajennettujen raporttien avulla voit mitata, kuinka hyvin tagatut tuotteet aktivoivat katsojia. Voit myös selvittää, kuinka suuri osa liikenteestäsi on peräisin tuotesivuilta.