Vanlige spørsmål om de oppdaterte vilkårene for bruk

De nyeste vilkårene for bruk omfatter oppdateringer av disse emnene: data for ansiktsgjenkjenning, retten til inntektsgenerering på YouTube samt amerikanske skatteforpliktelser. Disse vilkårene gjelder i USA fra og med november 2020 og utenfor USA fra og med 1. juni 2021.

Hvorfor har dere endret vilkårene for bruk?

Vi oppdaterer vilkårene regelmessig for å sikre at de er tydelige og enkle å forstå, og for å sørge for at de imøtekommer behovene til partnerne, annonsørene og seerne våre.

Med denne oppdateringen av vilkårene tydeliggjør vi hvilke begrensninger vi har satt for innsamling av data for ansiktsgjenkjenning. Vi ønsker også å være åpne om hvilke rettigheter vi har til å kjøre annonser på de forskjellige delene av plattformen vår. Vi kjører for eksempel annonser i videoer, øverst på startsiden og i flere typer søkeresultater. Denne oppdateringen tydeliggjør også at utbetalingene fra YouTube anses som royaltyutbetalinger fra et amerikansk skatte- og avgiftsperspektiv, og at Google holder tilbake skatt fra disse utbetalingene i henhold til loven.

Hva er de viktigste endringene?

Her er en oppsummering av endringene:

• Begrensninger for ansiktsgjenkjenning: Vilkårene for bruk angir allerede at du ikke kan samle inn informasjon som kan identifisere enkeltpersoner uten vedkommendes samtykke. Selv om vi alltid har inkludert ansiktsgjenkjenning i vilkårene, er dette gjort enda tydeligere i de nye vilkårene.

• Retten til inntektsgenerering på YouTube: Vi har gradvis begynt å vise annonser på et begrenset utvalg merkevaresikre videoer fra kanaler som ikke med i YouTubes partnerprogram, eller som ikke har noen avtale om inntektsgenerering. Skaperne får ikke noen inntektsandel fra disse annonsene, men de kan fortsatt søke om å bli med i YouTubes partnerprogram når de oppfyller kvalifikasjonskriteriene. Disse forblir uendret.

• Royaltyutbetalinger og kildeskatt: Hvis du har krav på å motta utbetalinger fra YouTube via andre avtaler mellom deg og YouTube (for eksempel via YouTubes partnerprogram), behandles denne typen utbetalinger som royalties fra og med 1. juni 2021. Hvis det er pålagt i henhold til loven, trekker Google kildeskatt for denne typen betalinger.

Hvordan påvirker dette inntektsgenereringen min via YPP?

Endringene i denne oppdateringen av vilkårene for bruk påvirker ikke innstillingene dine for inntektsgenerering i YouTubes partnerprogram (YPP).

Partnere utenfor USA bør sende inn fullstendig avgiftsinformasjon i AdSense for YouTube så snart som mulig for å finne ut om amerikansk kildeskatt gjelder for utbetalingene deres. Google kan begynne å trekke kildeskatt fra og med utbetalingen for juli 2021 (som dekker inntektene fra juni), dersom kildeskatt gjelder. Gå til sammendraget vårt i brukerstøtten for å finne ut mer: Avgiftskrav for YouTube-inntekter fra USA

Har dette noen sammenheng med EUs opphavsrettsdirektiv eller GDPR?

Nei. Dette har ikke noe å gjøre med EUs opphavsrettsdirektiv eller GDPR.

Hva betyr dette for personvernet mitt og dataene mine?

Vi har ikke gjort noen endringer i måten vi håndterer informasjonen din på. Du kan lese om retningslinjene for personvern i Googles personvernregler og merknaden om personvern for YouTube Kids. Husk at du når som helst kan gjennomgå personverninnstillingene dine og administrere data og personlig tilpasning ved å gå til Google-kontoen din.