Päivitetyt käyttöehdot – usein kysyttyä

Käyttöehtojen viimeisimmät muutokset koskevat esimerkiksi kasvojentunnistusdataa, YouTuben kaupallistamisoikeutta ja verovelvollisuutta Yhdysvalloissa. Nämä ehdot ovat olleet voimassa Yhdysvalloissa marraskuusta 2020 lähtien, ja muualla maailmassa ne tulevat voimaan 1. kesäkuuta 2021.

Miksi käyttöehtoja muutettiin?

YouTube päivittää käyttöehtojaan ajoittain varmistaakseen, että ne ovat selkeät, helppo ymmärtää ja että ne täyttävät YouTuben kumppanien, mainostajien ja katsojien tarpeet.

Tämän päivityksen myötä haluamme selkeyttää kasvojentunnistusdatan keräämisen rajoituksia. Lisäksi haluamme olla läpinäkyviä oikeuksistamme mainostaa eri puolilla tarjoamaamme alustaa. Mainoksia on nähtävillä esimerkiksi videoissa, etusivun mastheadissa ja erilaisissa hakutuloksissa. Tässä päivityksessä myös selvennetään, että YouTuben maksamien maksujen katsotaan Yhdysvaltojen verolainsäädännön kannalta olevan rojaltimaksuja ja että Google tekee niistä lain edellyttämän ennakonpidätyksen.

Mitkä ovat tärkeimmät muutokset?

Tässä yhteenveto muutoksista:

• Kasvojentunnistuksen rajoitukset: Käyttöehdot kieltävät jo nyt keräämästä tietoja, joiden perusteella joku henkilö olisi tunnistettavissa ilman hänen lupaansa. Kasvontunnistusdata on tähänkin asti kuulunut näihin tietoihin, mutta uusissa ehdoissa tämä esitetään erittäin selkeästi.

• YouTuben kaupallistamisoikeus: Mainoksia alkaa vähitellen näkyä joissakin bränditurvallisissa videoissa sellaisilla kanavilla, jotka eivät ole mukana YouTube-kumppanisopimuksessa eivätkä ole tehneet kaupallistamissopimusta. Näistä mainoksista kertyneitä tuloja ei jaeta, mutta sisällöntuottajat voivat kuitenkin hakea YouTube-kumppaniohjelmaan, kun muuttumattomana pysyneet kelpoisuusehdot täyttyvät.

• Rojaltimaksut ja ennakonpidätys: Jos käyttäjällä on oikeus saada YouTubelta maksuja jonkin muun YouTuben kanssa tekemänsä sopimuksen perusteella (esimerkiksi YouTube-kumppaniohjelman kautta), kaikkia tällaisia maksuja käsitellään 1. kesäkuuta 2021 lähtien rojalteina. Google tekee tällaisista maksuista ennakonpidätyksen lain edellyttämällä tavalla.

Miten tämä vaikuttaa YouTube-kumppaniohjelman mukaiseen kaupallistamiseen?

Käyttöehtojen päivitys ei vaikuta YouTube-kumppaniohjelmassa mukana olevien kaupallistamisasetuksiin.

Yhdysvaltojen ulkopuolisten kumppanien pitää toimittaa mahdollisimman pian kattavat verotiedot AdSense for YouTubeen, jotta voidaan selvittää, onko maksuista tehtävä ennakonpidätyksiä Yhdysvalloissa. Google voi alkaa tehdä ennakonpidätyksiä heinäkuun 2021 maksuista (kattaen kesäkuun ansiot) alkaen, jos tulot ovat veronalaisia. Ohjekeskuksen yhteenvedossa on lisätietoja YouTube-tuloja koskevista Yhdysvaltain verovaatimuksista.

Liittyykö päivitys Euroopan unionin tekijänoikeusdirektiiviin tai tietosuoja-asetukseen?

Ei. Päivityksellä ei ole mitään tekemistä Euroopan unionin tekijänoikeusdirektiivin tai yleisen tietosuoja-asetuksen kanssa.

Miten päivitys vaikuttaa tietosuojaani tai tietoihini?

Tietojesi käsittelytapoihin ei ole tehty muutoksia. Voit tutustua tarkemmin tietosuojan varmistamiseen Googlen tietosuojakäytäntöä ja YouTube Kidsin tietosuojakäytäntöä käsittelevistä artikkeleista. Muista, että voit milloin tahansa tarkistaa yksityisyysasetuksesi sekä ylläpitää dataasi ja käyttökokemuksen personointia Google-tililtäsi.