Ofte stillede spørgsmål om opdaterede servicevilkår

Vores seneste servicevilkår omfatter opdateringer vedrørende disse specifikke emner: data fra ansigtsgenkendelse, YouTubes ret til indtægtsgenerering og skattepligt i USA. Disse vilkår trådte i kraft i USA fra og med november 2020, og de træder i kraft uden for USA fra og med 1. juni 2021.

Hvorfor har I ændret servicevilkårene?

Hos YouTube opdaterer vi jævnligt vores servicevilkår for at sikre, at de er tydelige, lette at forstå og opfylder vores partneres, annoncørers og seeres behov.

Med denne opdatering af vores servicevilkår tydeliggør vi begrænsningerne i forbindelse med indsamling af data fra ansigtsgenkendelse. Vi vil også gerne være helt åbne over for dig angående vores rettigheder til at vise annoncer på forskellige dele af vores platform. For eksempel viser vi annoncer på videoer, startsidens masthead og i forskellige søgeresultater. Denne opdatering tydeliggør derudover, hvordan udbetalinger af indtægt fra YouTube vil blive betragtet som royaltyudbetalinger i henhold til amerikansk skattelovgivning, og at Google vil tilbageholde skat fra disse udbetalinger i henhold til loven.

Hvad er de primære ændringer?

Her er en oversigt over ændringerne:

• Begrænsninger af ansigtsgenkendelse. Det fremgik allerede af servicevilkårene, at du ikke må indsamle oplysninger, der kan identificere en person, uden personens tilladelse. Dette har altid omfattet oplysninger fra ansigtsgenkendelse, men i de opdaterede servicevilkår er det gjort helt tydeligt.

• YouTubes ret til indtægtsgenerering. Vi begynder gradvist at vise annoncer på en begrænset række brandegnede videoer på kanaler, der ikke er en del af YouTubes partnerprogram eller under en aftale om indtægtsgenerering. Der er ingen indtægtsandel fra disse annoncer, men youtubere kan stadig ansøge om at være med i YouTubes partnerprogram, når de opnår kriterierne for kvalifikation, som ikke er ændret.

• Royaltyudbetalinger og kildeskat. Hvis du er berettiget til at modtage betalinger fra YouTube pga. en anden aftale mellem dig og YouTube (eksempelvis via YouTubes partnerprogram), bliver alle sådanne betalinger behandlet som royalties fra og med 1. juni 2021. Google vil tilbageholde skat fra sådanne betalinger i henhold til loven.

Hvordan påvirker det min indtægtsgenerering via YouTubes partnerprogram?

Ændringerne af servicevilkårene har ingen indflydelse på dine indstillinger for indtægtsgenerering via YouTubes partnerprogram (YPP)

Partnere uden for USA skal hurtigst muligt angive alle skatteoplysninger i AdSense til YouTube for at afgøre, om amerikansk kildeskat gælder for deres betalinger. Google kan begynde at tilbageholde skat af udbetalinger fra juli 2021 (der dækker indtjening fra juni), hvis de er omfattet af kildeskat. Besøg vores oversigt i Hjælp for at få flere oplysninger: Skattemæssige krav vedrørende YouTube-indtægt i USA

Har det her noget at gøre med EU's direktiv om ophavsret eller GDPR?

Nej, det har ikke noget at gøre med EU's direktiv om ophavsret eller GDPR.

Hvad betyder dette for mit privatliv og mine data?

Vi har ikke ændret den måde, vi behandler dine oplysninger på. Du kan læse mere om vores privatlivsprocedurer i Googles privatlivspolitik og privatlivsmeddelelsen for YouTube Kids. Vi minder om, at du til enhver tid kan gennemgå dine privatlivsindstillinger og administrere dine data og tilpasningsindstillinger ved at gå til din Google-konto.