De migratiefasen plannen

Gebruik de informatie uit de scan om het migratieplan te bevestigen. In uw plan moet u de tijdlijn opgeven en hoe gebruikers en hun gegevens worden gemigreerd.

De meeste bedrijven migreren gegevens in fasen. Dit heeft 2 doeleinden. Fasen worden gebruikt om gegevens te migreren in overeenstemming met uw tijdlijn. U kunt bijvoorbeeld een gefaseerde migratie gebruiken om belangrijke IT-gebruikers en early adopters vóór andere gebruikers te migreren. Je kunt ook grote hoeveelheden gegevens opsplitsen in beheerbare stukken.

Het aantal fasen dat u heeft, hangt af van de omvang en complexiteit van de gegevens, het aantal gebruikers in een domein en welke soorten gegevens u migreert.

Wat je in je plan moet zetten

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Hoe u de migratie uitvoert

Denk na over uw tijdlijn en hoe u gebruikers wilt overzetten naar Google Workspace:

• Wat is je tijdlijn? Wanneer wil je live gaan?
  • Wie zijn de belangrijkste IT-gebruikers en early adopters? Deze gebruikers zijn de eerste groepen die overstappen op Google Workspace. U moet de fasen plannen, zodat eerst belangrijke gebruikers overstappen op Google Workspace, daarna early adopters en vervolgens andere gebruikers.
  • Wat is de beste manier om andere gebruikers over te zetten naar Google Workspace? U moet wellicht een aantal fasen gebruiken om andere gebruikers over te zetten. U kunt bijvoorbeeld gebruikers in een geografisch gebied of team groeperen en ze samen overzetten.
Welke gegevens bent u van plan te migreren?
  • Welke typen gegevens (zoals contacten, agenda-afspraken en e-mails) wilt u migreren?
  • Wat is in je scanoverzicht en scanrapporten de grootste bron van gegevens? Welke gebruikers hebben de meeste gegevens? Overweeg of u deze gegevens of deze gebruikers over meerdere fasen wilt verspreiden om de migratieprestaties te verbeteren.
  • Welke gegevens zijn essentieel voor de ingebruiknamedatum? Zijn er niet-essentiële gegevens (bijvoorbeeld gearchiveerde bestanden of oude e-mailberichten) die na de ingebruikname kunnen worden gemigreerd of zelfs helemaal niet? Overweeg de beste manier om fasen te gebruiken, zodat gebruikers beschikken over de belangrijkste gegevens die beschikbaar zijn voor de ingebruikname. U kunt deltamigraties vóór de ingebruiknamedatum gebruiken om nieuwe content te migreren die sinds de eerste migratie aan uw brondomein is toegevoegd. Meer informatie over deltamigraties
Waar wilt u uw gegevens in het nieuwe account plaatsen?
  • Hoe zijn de gegevens momenteel ingedeeld in uw bronaccount?
  • Wilt u dezelfde gegevensstructuur repliceren in uw doelaccount? Of wilt u de gegevens opnieuw ordenen tijdens de migratie?

Groepeer de gegevens in fasen

Nadat u uw migratiefasen heeft bevestigd, gebruikt u een deelweergave om de gegevens in fasen te groeperen. Scan vervolgens elke fase voordat u een migratie uitvoert. Als u elke fase scant, moet u ervoor zorgen dat u onder Scanbereik op Selecteer deelweergave klikt en uw deelweergave voor die fase selecteert.

Gebruik de scan om te bevestigen dat uw deelweergave alle gegevens definieert die voor die fase zijn bedoeld. De scan geeft ook aan of er aanzienlijke fouten zijn.

Belangrijk: Nadat u uw migratiefasen heeft bevestigd, moet u gebruikers niet verplaatsen tussen de fasen tijdens het migratieproces. Als u gebruikers verplaatst, kunnen gegevens worden gedupliceerd.

Volgende stap

Gegevens toewijzen met fileshares

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.