Een scan maken en uitvoeren

Voer vervolgens een scan uit van alle gegevens die u wilt migreren.

Een scan is optioneel, maar wordt sterk aanbevolen. Een scan genereert rapporten die helpen bij het beoordelen van de hoeveelheid en het type brongegevens en het identificeren van problemen met de gegevens. Bovendien kan Google Workspace Migrate de belasting van de partities tijdens een brug beoordelen.

Later in het proces zet u de gegevens in beheersbare fasen en scant u elke fase opnieuw. Op dit moment scant u de hele dataset.

Stap 1: Een scan maken

1. Klik in het Google Workspace Migrate-platform op New (Nieuw) and thenScan.
  2. Vul een naam in voor de scan.
  3. Selecteer de bronverbinding.
  4. Selecteer Full scan (Volledige scan) onder Scan scope (Scanbereik).
  5. (Optioneel) Als u de geavanceerde scaninstellingen wilt openen, klikt u op More options (Meer opties).
    1. Kies onder Crawl rules (Crawlregels) een van de volgende opties:
      • Als u wilt dat alle rechten die zijn toegewezen op mapniveau worden meegenomen, vinkt u het vakje aan voor Include folder permissions (Inclusief maprechten).
      • Als u wilt dat alle rechten die zijn toegewezen op bestandsniveau worden meegenomen, vinkt u het vakje aan voor Include file permissions (Inclusief bestandsrechten). Als rechten op bestandsniveau worden overgenomen van de bovenliggende map, kunt u deze optie deselecteren om de scansnelheid te vergroten.
    2. Vul bij Generator rules (Generatorregels) een schatting in van de grootte van de scan in gigabytes.
      Als u een schatting wilt bekijken van de grootte van een map, klikt u in Microsoft Windows met de rechtermuisknop op de map en selecteert u Eigenschappen.

Opmerking: Door de grootte van de brongegevens te schatten, kan de belasting beter worden verdeeld en werkt de scan efficiënter.

6. (Optioneel) Vink het vakje aan of uit naast rapporten om te selecteren welke rapporten door de scan worden gemaakt. Standaard worden alle rapporten gemaakt. Zie Inzicht in scanrapporten voor fileshares voor een beschrijving van elk rapport en informatie over eventuele extra gegevens die u moet opgeven.
  7. Klik op Create (Maken).

Stap 2: Een scan uitvoeren

1. Klik in het Google Workspace Migrate-platform op Scans. U moet mogelijk eerst op Menu  klikken.
  2. Klik bij de scan die u wilt uitvoeren op Run (Uitvoeren) .

Wat gebeurt er nu?

Scans worden opgedeeld in acties en verdeeld over de nodeservers om de belasting te verdelen. Scanpartities worden automatisch gemaakt als u een scan maakt. Nadat u op Run (Uitvoeren) heeft geklikt, doorloopt de scan de volgende fasen:

• Queued (In wachtrij): De scan staat klaar om te worden gestart.
  • Generating partitions (Partities maken): De scan maakt de partities voordat het scanproces wordt gestart.
  • Running partitions (Partities uitvoeren): De scan voert alle partities van het scanproces uit.
  • Completed (Afgerond): De scan is afgerond.

Tijdens de scan kunt u het volgende zien:

• Completions (Afgerond): Het aantal verwerkte items.
  • Failures (Mislukt): het aantal tegengekomen fouten.
  • Crawled (Gecrawld): het aantal items dat is ontdekt, maar nog niet is afgerond.

Een scan verwijderen

Scans bevatten nuttige informatie voor bruggen. Verwijder een scan pas als u alle gegevens heeft gemigreerd.

Zo verwijdert u een scan:

1. Klik in het Google Workspace Migrate-platform op Scans. U moet mogelijk eerst op Menu klikken.
  2. Klik bij de scan die u wilt verwijderen op More (Meer) and thenDelete (Verwijderen)and thenDelete (Verwijderen).

Volgende stap

De scan analyseren

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.