Övervakningspunkter för SharePoint

Läs igenom de Google Workspace Migrate bästa metoderna först om du inte redan har gjort det.

Läs igenom följande punkter innan du migrerar innehåll från Microsoft SharePoint eller OneDrive for Business.

Migrera från OneDrive for Business
Om du migrerar från OneDrive for Business följer du anvisningarna för SharePoint om inget annat anges.
Stora migreringar av en användare
En migrering på minst 400 000 filer till en användares Google Drive-konto kräver extra planering. Använd en delad användarlista för att sprida migreringsbelastningen mellan många användarkonton.

Använd det större värdet för att avgöra hur många användarkonton som ska läggas till på listan:

• Ett konto per 400 000 filer som migreras till Drive
  • 10 konton per nod

Vi rekommenderar att du konfigurerar tillfälliga Google Workspace-användare för listan med delade användare. Ta sedan bort användarna när du har slutfört migreringen. Mer information finns i Skapa en fragmenteringslista för användare.

SharePoint-webbplatser
Mappa biblioteksinnehållet till Drive när du konfigurerar en migrering. Google Workspace Migrate överför filinnehåll till en användares enhet eller en delad enhet. Webbdelar migreras inte.
Metadata för SharePoint-version
Versionens metadata sparas inte för listobjekt eller filer.
Länkdelning
  • Om användarna har delat SharePoint-filer eller mappar med en länk behåller objekten inte sina länkdelningsbehörigheter efter en migrering. Efter en migrering aktiverar du delning på måldomänen för de berörda filerna och mapparna igen.
  • Om filer eller mappar har delats med användare utanför organisationen måste du manuellt aktivera delning med dessa användare igen efter en migrering.
Objekt över 2 GB
Varje SharePoint-dokument, dokumentversion, fil i ett dokumentbibliotek, listbilaga och listbilageversion har en migreringsgräns på 2 GB. Objekt som överskrider 2 GB hoppas över under en migrering.

Om en dokumentversion eller listbilaga hoppas över hoppas alla efterföljande versioner också över, även om de är mindre än 2 GB.

Migrera till delade enheter
  • Du kan inte migrera innehåll till en användares enhet och delade enheter i en migrering. Du måste köra migreringarna separat.
  • Om du migrerar till delade enheter måste du använda en inställningsmall för delade enheter. Läs mer om inställningsmallar.
Begränsade behörigheter
Begränsade behörigheter (där en underordnad fil eller mapp har färre behörigheter än den överordnade) stöds inte av delade enheter. Om filen eller mappen har begränsade behörigheter på källkontot migreras inte de begränsade behörigheterna.
Åtkomstnivå i Drive
Om du migrerar innehåll till Drive måste målanvändaren ha rätt åtkomstnivå innan du startar migreringen:
  • Om du migrerar data till en delad enhet måste användaren vara innehållshanterare eller ansvarig för den delade enheten. Mer information finns i Åtkomstnivåer för delade enheter.
  • Om du migrerar data till en mapp på en användares enhet måste användaren vara ägare till mappen.
Köra testmigreringar till Drive

Om du tar bort objekt i målkontot för Drive efter en testmigrering ska du tömma papperskorgen innan du kör om migreringen. Google Workspace Migrate spårar objekt efter id och återställer objekt från papperskorgen för målkontot om du kör migreringen igen.

Om du tömmer papperskorgen undviks problemet och du kan köra en ny migrering.

Migrera filer och mappar till flera platser i Drive
Google Workspace Migrate försöker migrera en fil eller mapp till en ny plats på Drive om:
  • du migrerar från Drive och källobjektet har fler än en överordnad
  • objektet flyttas på käll- eller målkontot och migreras sedan på nytt
  • objektets målplats ändras i en mappning och objektet migreras på nytt.

Resultatet av migreringen beror på objektets befintliga och nya platser. Om båda platserna finns på Min enhet eller på samma delade enhet flyttas objektet till den nya platsen. I annat fall flyttas objektet inte och transaktionen misslyckas med felkoden 1081344.

Namnge migrerade objekt
Namnen på migrerade objekt motsvarar deras webbadress i SharePoint, inte deras visningsnamn.

Om du ändrar visningsnamnet för objektet i SharePoint ändras inte webbadressen (och objektets namn på målkontot).

Åtkomst till delade enheter i målkontot
Om de ursprungliga innehållsskribenterna inte har åtkomst till de delade enheterna i målkontot överförs filerna med GUser-målanvändarkontot som anges i mappningen. Den här typen av överföring kan skapa flaskhalsar och göra att migreringen migreras.

Vi rekommenderar att du gör följande:

Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera en SharePoint-anslutning. Börja med att läsa Skapa en platslista.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.