Metoder för enhetsinstallation

Stöd för installationsmetoderna varierar beroende på EMM-leverantör. En komplett lista över vilka funktioner som stöds av en specifik EMM-leverantör finns i katalogen för Android Enterprise-lösningar.
Ange en EMM-token för att starta installationen

Med den här installationsmetoden anger en användare (vanligtvis IT-administratören) en token som tillhandahålls av EMM-leverantören i installationsguiden för enheten:

1. Slå på en ny eller återställd enhet. Följ installationsguiden.
  2. Ange Wi-Fi-inloggningsuppgifterna om du vill ansluta enheten till internet.
  3. När du blir ombedd att logga in anger du den token som tillhandahålls av EMM-leverantören.
  4. Följ anvisningarna för att slutföra installationen.

Vilka Android-enheter stöds?

Android Marshmallow (6.0) eller senare.

Vilka hanteringsuppsättningar kan du implementera med den här installationsmetoden?

• Fullständig enhetshantering
  • Dedikerad enhetshantering
  • Jobbprofiler (endast företagsägda Android 8.0+-enheter)
Överföra installationsinformationen via QR-kod

Med den här installationsmetoden skannar en användare (vanligtvis en IT-administratör) en QR-kod som tillhandahålls av EMM-leverantören för att registrera en enhet från installationsguiden för enheten:

1. Slå på en ny eller återställd enhet.
  2. Tryck på skärmen sex gånger på samma plats. Då uppmanas du att skanna en QR-kod.
  3. Skanna QR-koden från EMM-leverantören för att konfigurera enheten.

QR-koden kan innehålla ytterligare installationsinformation, till exempel Wi-Fi-referenser, språk, tidszon och anpassade ansvarsfriskrivningar.

Vilka Android-enheter stöds?

Nya eller återställda Android Nougat (7.0) eller senare med en QR-kodläsare.

Vilka hanteringsuppsättningar kan du implementera med den här installationsmetoden?

• Fullständig enhetshantering
  • Dedikerad enhetshantering
  • Jobbprofiler (endast företagsägda Android 8.0+-enheter)
Överföra installationsinformationen via NFC

Med den här installationsmetoden nuddar en användare (vanligtvis en IT-administratör) en ny eller återställd enhet med en NFC-etikett som innehåller installationsinformation från EMM. NFC-etiketten kan innehålla detaljer som wifi-uppgifter, språk, tidszon och anpassade ansvarsfriskrivningar.

Vilka Android-enheter stöds?

Alla Android Marshmallow (6.0) eller senare med NFC-funktioner.

Vilka hanteringsuppsättningar kan du implementera med den här installationsmetoden?

• Fullständig enhetshantering
  • Dedikerad enhetshantering
Förkonfigurera enheter som använder zero touch-registrering

Med zero touch-registrering kan du konfigurera Android-enheter som köpts in från en återförsäljarpartner med zero touch. När en zero touch-enhet startas för första gången söker den efter en tilldelad företagskonfiguration och konfigureras automatiskt. Du kan läsa mer om den här konfigureringsmetoden i Zero touch-registrering för IT-administratörer.

Enheter som är förhandsregistrerade för zero touch-registrering kan skickas till användare direkt. När enheten är påslagen kan användaren slutföra konfigureringen genom att följa anvisningarna på skärmen.

Endast Samsung-enheter med Android 9.0 eller Android 10:

1. Slå på enheten.
  2. Följ anvisningarna på skärmen tills du uppmanas att överföra din gamla data till enheten (till exempel Flytta gammal data för snabbare konfigurering eller liknande).
  3. Välj Hoppa över detta tills vidare.
  4. Klicka på Nästa.
  5. Sluför konfigureringen av enheten genom att följa anvisningarna på skärmen.

Vilka Android-enheter stöds?

Enheter med Android Pie (9.0) eller senare*, kompatibla enheter med Android Oreo (8.0) eller senare och Pixel-telefoner med Android Nougat (7.0) som köpts in från en återförsäljarpartner med zero touch.

*Till en början endast via utvalda återförsäljare

Vilka hanteringsuppsättningar kan du implementera med den här installationsmetoden?

• Fullständig enhetshantering
  • Dedikerad enhetshantering
  • Jobbprofiler
Konfigurera enheter med hanterade Google-konton

I organisationer som använder hanterade Google-konton kan användarna ange sina företagsuppgifter för att konfigurera en jobbprofil. Mer information finns i Använda Android med hanterade Google-domäner och Konfigurera en Android-enhet med ett hanterat Google-konto.

Vilka Android-enheter stöds?

Android Lollipop (5.0) eller senare.

Vilka hanteringsuppsättningar kan du implementera med den här installationsmetoden?

• Jobbprofiler
  • Fullständig enhetshantering
Ladda ned hanteringsappen från Google Play

Med den här installationsmetoden laddar en IT-administratör eller slutanvändare ned EMM-leverantörens hanteringsapp från Google Play. EMM-leverantören kan tillhandahålla en registreringslänk, QR-kod eller liknande för att aktivera nedladdningen. När appen är installerad öppnar du den och följer anvisningarna för att ställa in en jobbprofil på enheten.

Vilka Android-enheter stöds?

Android Lollipop (5.1) eller senare.

Vilka hanteringsuppsättningar kan du implementera med den här installationsmetoden?

Jobbprofiler (enbart privatägda enheter)