Methoden voor het instellen van apparaten

De ondersteuning voor elke instelmethode verschilt per EMM-provider. Bekijk de Android Enterprise Solutions Directory voor een volledige lijst met functies die worden ondersteund door een specifieke EMM.
Een EMM-token opgeven om het instellen te activeren

Met deze instelmethode geeft een gebruiker (meestal een IT-beheerder) in de instelwizard van een apparaat een token op die wordt verstrekt door je EMM:

1. Schakel een nieuw apparaat of een apparaat dat is teruggezet op de fabrieksinstellingen in. Volg de instelwizard.
  2. Geef de wifi-inloggegevens op om op het apparaat verbinding te maken met internet.
  3. Als je wordt gevraagd om in te loggen, geef je de token op die je van je EMM hebt gekregen.
  4. Volg de instructies om het instellen af te ronden.

Welke Android-apparaten worden ondersteund?

Apparaten met Android Marshmallow (6.0) en hoger.

Welke beheersets kun je implementeren met deze instelmethode?

• Volledig apparaatbeheer
  • Toegespitst apparaatbeheer
  • Werkprofielen (alleen apparaten met Android 8.0 en hoger die eigendom zijn van het bedrijf)
Instelgegevens overdragen via QR-code

Met deze instelmethode scant een gebruiker (meestal een IT-beheerder) in de instelwizard van een apparaat een door je EMM verstrekte QR-code om het apparaat in te schrijven:

1. Schakel een nieuw apparaat of een apparaat dat is teruggezet op de fabrieksinstellingen in.
  2. Tik zes keer op dezelfde plek op het scherm. Het apparaat vraagt je een QR-code te scannen.
  3. Scan de QR-code die is verstrekt door je EMM om het apparaat in te stellen.

De QR-code kan desgewenst extra instelgegevens bevatten, zoals wifi-inloggegevens, landinstelling, tijdzone en aangepaste disclaimers.

Welke Android-apparaten worden ondersteund?

Nieuwe apparaten of apparaten die zijn teruggezet op de fabrieksinstellingen met Android Nougat (7.0) of hoger en een QR-codelezer.

Welke beheersets kun je implementeren met deze instelmethode?

• Volledig apparaatbeheer
  • Toegespitst apparaatbeheer
  • Werkprofielen (alleen apparaten met Android 8.0 en hoger die eigendom zijn van het bedrijf)
Instelgegevens pushen via NFC

Met deze instelmethode houdt een gebruiker (meestal een IT-beheerder) een nieuw apparaat of een apparaat dat is teruggezet op de fabrieksinstellingen tegen een ander apparaat om een NFC-tag te pushen die door je EMM verstrekte instelgegevens bevat. De NFC-tag kan desgewenst extra instelgegevens bevatten, zoals wifi-inloggegevens, landinstelling, tijdzone en aangepaste disclaimers.

Welke Android-apparaten worden ondersteund?

Alle apparaten met Android Marshmallow (6.0) en hoger en NFC-functie.

Welke beheersets kun je implementeren met deze instelmethode?

• Volledig apparaatbeheer
  • Toegespitst apparaatbeheer
Apparaten vooraf instellen met zero-touch enrollment

Met zero-touch enrollment kun je Android-apparaten die je bij een zero-touch resellerpartner hebt gekocht, vooraf configureren. Bij de eerste keer opstarten checken geregistreerde zero-touch-apparaten op een toegewezen bedrijfsconfiguratie en worden ze automatisch ingesteld. Bekijk Zero-touch enrollment voor IT-beheerders voor meer informatie over deze instelmethode.

Apparaten die vooraf zijn geregistreerd voor zero-touch enrollment, kunnen rechtstreeks naar gebruikers worden verzonden. Nadat het apparaat is aangezet, kunnen gebruikers de instructies op het scherm volgen om het instellen af te ronden.

Alleen Samsung-apparaten met Android 9.0 of Android 10:

1. Zet het apparaat aan.
  2. Volg de instructies op het scherm totdat je wordt gevraagd je oude gegevens over te zetten naar het apparaat (bijvoorbeeld Je oude gegevens meenemen voor een snellere configuratie of iets dergelijks).
  3. Selecteer Dit nu overslaan.
  4. Klik op Volgende.
  5. Volg de instructies op het scherm om het instellen van het apparaat af te ronden.

Welke Android-apparaten worden ondersteund?

Een apparaat met Android Pie (9.0) of hoger*, geschikte apparaten met Android Oreo (8.0) of hoger of een Pixel-telefoon met Android Nougat (7.0), gekocht via een zero-touch-resellerpartner.

*In eerste instantie alleen beschikbaar via geselecteerde resellers

Welke beheersets kun je implementeren met deze instelmethode?

• Volledig apparaatbeheer
  • Toegespitst apparaatbeheer
  • Werkprofielen
Apparaten instellen met beheerde Google-accounts

Gebruikers bij organisaties die een beheerd Google-account gebruiken, kunnen hun zakelijke inloggegevens invoeren om een werkprofiel in te stellen. Ga voor meer informatie naar Android gebruiken met beheerde Google-domeinen en Een Android-apparaat instellen met een beheerd Google-account.

Welke Android-apparaten worden ondersteund?

Apparaten met Android Lollipop (5.0) of hoger.

Welke beheersets kun je implementeren met deze instelmethode?

• Werkprofielen
  • Volledig apparaatbeheer
Beheer-app downloaden op Google Play

Bij deze instelmethode downloadt een IT-beheerder of eindgebruiker de beheer-app van je EMM-provider via Google Play. Je EMM kan een inschrijvingslink, QR-code of vergelijkbaar item verstrekken om de download te activeren. Nadat de app is geïnstalleerd, open je de app en volg je de instructies om een werkprofiel in te stellen op het apparaat.

Welke Android-apparaten worden ondersteund?

Apparaten met Android Lollipop (5.1) of hoger.

Welke beheersets kun je implementeren met deze instelmethode?

Werkprofielen (alleen apparaten die persoonlijk eigendom zijn)