Jobbprofiler

En jobbprofil är en fristående profil på en Android-enhet där du kan lagra jobbappar och jobbdata. Med jobbprofilen kan jobbappar och jobbdata hållas för sig, så att organisationen får full kontroll över data, appar och säkerhetsprinciper i en jobbprofil. Samtidigt bevaras användarens integritet vad gäller privata appar, privat data och privat användning. På enheter som konfigurerats som företagsägda kan organisationen tillämpa tvingande principer som gäller för den privata profilen på enheten och hur enheten fungerar i stort.

Appar som har installerats i jobbprofilen markeras med en portföljikon som gör dem lätta att skilja från privata appar. I Vad är en jobbprofil? kan du läsa mer om hur du använder en enhet med en jobbprofil.

Funktionsstöd för enheter med jobbprofil

Viktiga funktioner

Alla EMM-leverantörer som erbjuder jobbprofiler har stöd för följande viktiga funktioner:

Enhetskonfiguration

Funktion Beskrivning
Hanteringsapp Ladda ned EMM-leverantörens hanteringsapp från Google Play för att börja konfigurera jobbprofilen.

Säkerhet för enhet

Funktion Beskrivning
Ställa in begränsningar för låsskärmen Ange och tillämpa den lösenordstyp (t.ex. pinkod/grafiskt lösenord/lösenord) som krävs för att låsa upp en enhet.
Ställa in låsskärmsbegränsningar för jobbprofilen Ange och tillämpa den lösenordstyp (t.ex. pinkod/grafiskt lösenord/lösenord) som krävs för att låsa upp en jobbprofil.
Rensa och låsa jobbdata Fjärrlås och rensa jobbprofilen på en enhet.
Automatisk efterlevnadstillämpning Begränsa automatiskt åtkomsten till data och appar i jobbprofiler på enheter som inte följer säkerhetspolicyn.

Apphantering

EMM-leverantörer har stöd för hantering av Android-appar via en företagsversion av Google Play som kallas hanterad Google Play. Med en EMM kan du skapa hanterade Google Play-konton* för dina användare. Dessa konton gör det möjligt att distribuera appar till användarnas jobbprofiler.

Funktion Beskrivning
Visa och hantera appkatalogen Visa en lista över köpta appar, godkända appar och privata appar.
Distribuera appar tyst Installera appar tyst på en enhet, utan interaktion med användaren.
Ladda ned appar från den hanterade Play-appen Användare kan installera och uppdatera appar som godkänts för dem på sina enheter via appen hanterad Google Play.
Ställa in hanterade konfigurationer Konfigurera jobbappar för enskilda användare eller enheter.

*I organisationer som använder Google Workspace eller Cloud Identity får användarna tillgång till hanterad Google Play med sina Google Workspace- eller Cloud Identity-konton.

Enhetshantering

Funktion Beskrivning
Ställa in standardpolicyer för körningsbehörighet   Ställ in standardsvaret (fråga, tillåt eller avvisa) för alla begäranden om körningsbehörighet från appar i en jobbprofil.
Ställa in särskilda policyer för körningsbehörighet Ställ in standardsvaret (fråga, tillåt eller avvisa) för specifika begäranden om körningsbehörighet från appar i en jobbprofil.

Avancerade funktioner

Utöver de viktiga funktionerna ovan har alla EMM-leverantörer som rekommenderas för Android Enterprise och som erbjuder jobbprofiler stöd för följande avancerade funktioner:

Säkerhet för enhet

Funktion Beskrivning
Ställa in avancerade begränsningar för låsskärmar Ställ in och tillämpa kvalitets-, längd- och komplexitetskrav för att låsa upp en enhet med lösenord.
Verifiering av enhetens integritet Verifiera enhetens integritet för att upptäcka om enheten har manipulerats eller ändrats på något annat sätt. Ställ in automatiska regler (t.ex. rensa och låsa) om verifieringen misslyckas.
Tillämpning av Google Play Protect Funktionen Verifiera appar i Google Play Protect är aktiverad som standard och genomsöker appar efter skadlig programvara före och efter installation.

Apphantering

Funktion Beskrivning
Hanterad Google Play i EMM-leverantörens konsol Få åtkomst till hanterad Google Play direkt via EMM-leverantörens konsol för att söka efter, godkänna och hantera jobbappar.

Enhetshantering

Funktion Beskrivning
Konfigurera Wi-Fi-inställningar Fjärrimplementera inställningar för Wi-Fi-inloggning (SSID, lösenord) på en enhet.
Konfigurera certifikatautentiserat Wi-Fi Fjärrimplementera Wi-Fi-inställningar, inklusive identitet, certifikat för klientauktorisering och CA-certifikat, på en enhet.
Begränsa åtkomsten till auktoriserade konton Se till att endast auktoriserade företagskonton kan interagera med jobbprofilsdata genom att förhindra att användare lägger till eller ändrar konton.
Hantera certifikat Implementera identitetscertifikat och certifikatutfärdare på en enhet för att ge åtkomst till företagets resurser.
Hantera avancerad certifikatinformation Välj certifikat för specifika jobbappar, ta bort certifikatutfärdare och identitetscertifikat från en aktiv enhet och förhindra att användare ändrar användaruppgifterna i en hanterad keystore.
Aktivera Always-on VPN Aktivera Always-on VPN för angivna appar i en jobbprofil för att se till att de alltid körs via ett konfigurerat VPN.

Enhetsanvändbarhet

Funktion Beskrivning
Hantera funktioner på låsskärmen Styr vilka funktioner som är tillgängliga för användaren innan låsskärmen för enheten och jobbprofilen låses upp.

Fler funktioner

Stöd för ytterligare funktioner varierar mellan olika EMM-leverantörer. Om du vill veta vilka funktioner som stöds av en specifik EMM-leverantör kan du titta i katalogen för Android Enterprise-lösningar.

Enhetskonfiguration

Funktion Beskrivning
Google Workspace- eller Cloud Identity-konto Konfigurera en jobbprofil på en enhet genom att ange användarens kontouppgifter för Google Workspace eller Cloud Identity.

Säkerhet för enhet

Funktion Beskrivning
Konfigurera inställningarna för Smart Lock Aktivera eller inaktivera särskilda metoder för Smart Lock, till exempel betrodda Bluetooth-enheter, ansiktsigenkänning och röstigenkänning.

Apphantering

Funktion Beskrivning
Anpassa användares hanterade Play-appar Anpassa appbutikens layout i den hanterade Google Play-appen på en enhet.
Stöd för privata appar som värdlagras av Google Publicera privata appar som värdlagras av Google från EMM-leverantörens konsol och distribuera dem till jobbprofiler.
Stöd för privata appar som värdlagras externt Publicera privata appar som värdlagras externt från EMM-leverantörens konsol och distribuera dem till jobbprofiler.

Enhetshantering

Funktion Beskrivning
Hantera Google Workspace-konton Kontrollera att endast auktoriserade Google Workspace-konton (eller Cloud Identity-konton) kan interagera med företagets data.
Hantera certifikat från tredje part Distribuera en certifikathanteringsapp från tredje part till en jobbprofil och ge appen särskild behörighet att installera certifikat i en hanterad keystore.
Styra åtkomsten till inmatningsmetoder Konfigurera de inmatningsmetoder (t.ex. tangentbord) som en användare kan konfigurera på sin enhet. Samma inmatningsmetoder används i jobbprofilen och den personliga profilen
Styra åtkomsten till tillgänglighetstjänster Konfigurera de tillgänglighetstjänster som kan aktiveras på en enhet.
Ange inställningar för platsdelning Konfigurera inställningarna för platsdelning (t.ex. hög precision, batterisparläge, endast sensorer, av) för apparna i en jobbprofil.
Inaktivera skärmdumpar Förhindra att användare tar skärmdumpar när de använder appar i en jobbprofil.
Hämta nätverksstatistik Hämta en jobbprofils statistik över nätverksanvändning.

Enhetsanvändbarhet

Funktion Beskrivning
Ställa in standardappar för specifika aktiviteter Ange en standardapp för en viss aktivitet. Du kan till exempel välja en standardwebbläsare för att öppna webblänkar.
Anpassa användargränssnittet för konfiguration av jobbprofilen Ange färg, logotyp och användarvillkor som ska visas när jobbprofilen konfigureras.
Anpassa användargränssnittet för jobbprofilen Anpassa jobbprofiler med företagets varumärke.
Anpassa meddelandet på låsskärmen Ange ett meddelande som ska visas på en enhets låsskärm.
Ange delningspolicyer för kontaktuppgifter Styr vilka kontaktuppgifter som kan delas från enhetens jobbprofil till den personliga profilen.

Vilka Android-enheter stöds?

Privatägda enheter med Android 5.1 eller senare och företagsägda enheter med Android 8.0 eller senare. Läs mer om skillnaden mellan privatägda och företagsägda enheter

Vilka EMM-leverantörer har stöd för jobbprofiler?

Du hittar de EMM-leverantörer som har stöd för jobbprofiler i katalogen för Android Enterprise-lösningar.