Volledig apparaatbeheer

Volledig apparaatbeheer biedt uitgebreide mogelijkheden voor apparaat- en appbeheer voor apparaten die eigendom zijn van het bedrijf. Met deze optie heeft u gedetailleerde controle over apparaatgegevens en -beveiliging, evenals toegang tot de volledige suite met app-beheerfuncties van Android.

Met volledig apparaatbeheer kunt u bijvoorbeeld de minimale wachtwoordvereisten voor een apparaat instellen, een apparaat op afstand wissen en vergrendelen en standaardantwoorden instellen voor verzoeken om app-rechten. U heeft ook volledige controle over de apps op een apparaat, inclusief de mogelijkheid apps op afstand te installeren en te verwijderen.

Welke functies worden ondersteund door volledig beheerde apparaten?

Belangrijkste functies

Alle EMM-providers die volledig apparaatbeheer aanbieden, ondersteunen de volgende belangrijke functies:

Apparaat instellen

Functie Beschrijving
EMM-token Geef een token op die door uw EMM wordt geleverd om apparaatbeheer volledig te kunnen instellen.

Apparaatbeveiliging

Functie Beschrijving
Beperkingen voor het vergrendelingsscherm instellen Stel het type toegangscode in (bijvoorbeeld pincode, patroon of wachtwoord) om een apparaat te ontgrendelen en dwing dit af.
Werkgegevens wissen en vergrendelen Vergrendel en wis een apparaat op afstand.
Automatische handhaving van naleving Beperk automatisch de toegang tot gegevens en apps op apparaten die niet aan het beveiligingsbeleid voldoen.

App-beheer

EMM-providers ondersteunen het beheer van Android-apps via een zakelijke versie van Google Play: Managed Google Play. Met een EMM kunt u Managed Google Play-accounts* maken voor uw gebruikers. Via deze accounts kan de app worden gedistribueerd naar volledig beheerde apparaten.

Functie Beschrijving
Uw app-catalogus bekijken en beheren Bekijk een lijst met gekochte apps, goedgekeurde apps en privé-apps.
Apps op de achtergrond distribueren Installeer apps op de achtergrond op een apparaat, zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen.
Apps downloaden met de Managed Play-app Gebruikers kunnen apps die voor hen zijn goedgekeurd, installeren en updaten via de Managed Google Play-app op hun apparaat.
Beheerde configuraties instellen Stel werk-apps in voor individuele gebruikers of apparaten.
*Gebruikers bij organisaties met G Suite of Cloud Identity hebben toegang tot Managed Google Play met hun G Suite- of Cloud Identity-account.

Apparaatbeheer

Functie Beschrijving
Beleid voor standaard runtime-rechten instellen  Stel het standaardantwoord in (prompt, toestaan of weigeren) voor alle verzoeken om runtime-rechten van apps.
Beleid voor specifieke runtime-rechten instellen Stel het standaardantwoord in (prompt, toestaan of weigeren) voor specifieke verzoeken om runtime-rechten van apps.

Apparaatgebruik

Functie Beschrijving
Standaard-apps instellen voor specifieke activiteiten Stel de standaard-app voor specifieke activiteiten in. Kies bijvoorbeeld de standaardbrowser om weblinks te openen.

Geavanceerde functies

Naast de belangrijkste functies hierboven ondersteunen alle Android Enterprise Recommended EMM-providers met volledig apparaatbeheer de volgende geavanceerde functies:

Apparaat instellen

Functie Beschrijving
QR-code Scan een QR-code die door de EMM wordt geleverd om een apparaat in te schrijven via de instelwizard van een apparaat.
Zero-touch enrollment Stel apparaten vooraf in via de portal voor zero-touch enrollment.

Apparaatbeveiliging

Functie Beschrijving
Geavanceerde beperkingen voor het vergrendelingsscherm instellen Stel de kwaliteit, lengte en complexiteit in van de toegangscode die vereist is om een apparaat te ontgrendelen en dwing deze beperkingen af.
De integriteit van een apparaat controleren Valideer de apparaatintegriteit om te bepalen of het betreffende apparaat is gemanipuleerd of op een andere manier is aangepast. Stel geautomatiseerde regels in (bijvoorbeeld bedrijfsgegevens wissen) voor als de validatie mislukt.
Handhaving van Google Play Protect De functie 'Apps verifiëren' van Google Play Protect is standaard ingeschakeld en scant apps voor en na de installatie op malware.
Externe gegevensoverdracht blokkeren Vergrendel hardware-elementen (bijvoorbeeld beamen via NFC, externe media, USB-opslag) om te voorkomen dat gebruikers werkgegevens delen of overdragen.

App-beheer

Functie Beschrijving
Managed Google Play in de EMM-console Open Managed Google Play rechtstreeks via de EMM-console om werk-apps te zoeken, goed te keuren en te beheren.

Apparaatbeheer

Functie Beschrijving
Wifi-instellingen configureren Implementeer op afstand de inloginstellingen voor wifi (SSD, wachtwoord) op een apparaat.
Met een certificaat geverifieerde wifi instellen Implementeer op afstand wifi-instellingen op een apparaat, inclusief identiteit, certificaten voor klantmachtigingen en CA-certificaten.
Toegang tot gemachtigde accounts beperken Zorg ervoor dat alleen geautoriseerde zakelijke accounts kunnen communiceren met bedrijfsgegevens door te voorkomen dat gebruikers accounts toevoegen of wijzigen.
Certificaten beheren Implementeer identiteitscertificaten en certificaatautoriteiten op een apparaat om toegang tot bedrijfsbronnen in te schakelen.
Geavanceerde certificaatgegevens beheren Selecteer certificaten voor specifieke apps, verwijder certificeringsinstanties en identiteitscertificaten van een actief apparaat en voorkom dat gebruikers inloggegevens in de beheerde keystore wijzigen.
'Always-on VPN' inschakelen Schakel 'Always-on VPN' in voor specifieke apps om ervoor te zorgen dat ze altijd een geconfigureerd VPN gebruiken.
Het recht om de fabrieksinstellingen terug te zetten beperken Geef de accounts op die rechten krijgen om een apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Aanvullende functies

Ondersteuning voor aanvullende functies verschilt per EMM-provider. Als u de functies wilt bekijken die worden ondersteund door een specifieke EMM, raadpleegt u de directory voor Android Enterprise-oplossingen.

Apparaat instellen

Functie Beschrijving
NFC Push instelgegevens naar een apparaat met NFC door de apparaten tegen elkaar aan te houden.
G Suite- of Cloud Identity-account Stel een apparaat in door de accountgegevens van een G Suite- of Cloud Identity-gebruiker in te voeren.

Apparaatbeveiliging

Functie Beschrijving
Smart Lock-instellingen configureren Schakel specifieke Smart Lock-methoden in of uit, zoals vertrouwde bluetooth-apparaten, gezichtsherkenning of spraakherkenning.
Beveiligingslogboeken openen Bekijk en exporteer de beveiligingslogboeken voor een bepaald apparaat en een bepaalde periode.

App-beheer

Functie Beschrijving
De Managed Play-app van gebruikers aanpassen Pas de lay-out van de appstore aan die wordt weergegeven in de Managed Google Play-app op een apparaat.
Door Google gehoste privé-apps ondersteunen Publiceer door Google gehoste privé-apps via de EMM-console en distribueer ze naar apparaten.
Extern gehoste privé-apps ondersteunen Publiceer extern gehoste privé-apps via de EMM-console en distribueer ze naar apparaten.

Apparaatbeheer

Functie Beschrijving
Wijziging van wifi-instellingen blokkeren Voorkom dat gebruikers nieuwe wifi-configuraties kunnen instellen of bestaande wifi-configuraties kunnen aanpassen.
Certificaten van derden beheren Distribueer een certificaatbeheer-app van derden naar een apparaat en verleen de app rechten om certificaten te installeren in de beheerde keystore.
Toegang tot invoermethoden beheren Stel de invoermethoden (bijvoorbeeld toetsenborden) in die een gebruiker op een apparaat kan configureren.
Toegang tot toegankelijkheidsservices beheren Stel de toegankelijkheidsservices in die op een apparaat kunnen worden ingeschakeld.
Voorkeuren voor locatie delen instellen Stel de instellingen voor het delen van de apparaatlocatie in (bijvoorbeeld hoge nauwkeurigheid, batterijbesparing, alleen sensoren, uitgeschakeld) voor apps.
Voorkomen dat gebruikers apps verwijderen Voorkom dat gebruikers apps verwijderen of apps wijzigen via Instellingen.
Screenshots uitschakelen Voorkom dat gebruikers screenshots maken als ze apps gebruiken.
Camera uitschakelen Voorkom dat apps de camera's van het apparaat gebruiken.
Netwerkstatistieken ophalen Haal de netwerkstatistieken op voor een apparaat.
Opnieuw opstarten op afstand Start een apparaat op afstand opnieuw op.
Systeeminstellingen voor de netwerkradio beheren Beheer de systeeminstellingen voor de netwerkradio en het gebruiksbeleid.
Systeeminstellingen voor audio beheren Beheer de audiofuncties van het apparaat.
Systeeminstellingen voor de klok beheren Beheer de instellingen voor de klok en de tijdzone op het apparaat. Voorkom dat gebruikers automatische apparaatinstellingen aanpassen.

Apparaatgebruik

Functie Beschrijving
De gebruikersinterface voor het instellen van het apparaat aanpassen Stel de kleur, het logo en de algemene voorwaarden in die tijdens het instellen van het apparaat worden weergegeven.
De gebruikersinterface van het apparaat aanpassen Pas apparaten aan met bedrijfsbranding.
Bericht op vergrendelingsscherm aanpassen Stel een bericht in dat moet worden weergegeven op het vergrendelingsscherm van een apparaat.
Eigen hulptekst instellen Geef de hulptekst op die wordt weergegeven aan gebruikers als ze proberen de beheerde instellingen op een apparaat te wijzigen.
Over the air-systeemupdates (OTA) plannen Stel OTA-systeemupdates maximaal dertig dagen uit en stel regelmatige onderhoudsperioden in voor updates.
Functies op het vergrendelingsscherm aanpassen Beheer de functies die toegankelijk zijn voordat het apparaat wordt ontgrendeld.
Bugrapporten ophalen Haal op afstand bugrapporten op van apparaten.
MAC-adressen ophalen Haal op afstand het MAC-adres op van een apparaat.

Welke Android-apparaten worden ondersteund?

Apparaten met Android Marshmallow (6.0) en hoger.

Welke EMM-providers ondersteunen volledig apparaatbeheer?

EMM-providers die volledig apparaatbeheer ondersteunen, worden vermeld in de directory voor Android Enterprise-oplossingen.