Distribuera privata appar

Privata appar godkänns automatiskt för organisationen när de publiceras. De kan distribueras på samma sätt som offentliga appar: du kan fjärrinstallera dem på användarnas enheter via enterprise mobility management-konsolen eller göra dem synliga i användarnas butiksapp för hanterad Play.

Använd appens paketnamn (om du känner till det) snarare än appens namn när du söker efter en privat app på hanterad Google Play. Du kan till exempel skriva pname:appens.paketnamn i sökfältet.

Avancerad distribution av privata appar

På Play Console kan du konfigurera mer avancerade distributionsalternativ.

Om du använder iframe för hanterad Google Play måste du publicera den privata appen i denna iframe först och göra de avancerade distributionsinställningarna på Play Console sedan. Information om hur du öppnar Play Console finns i Redigera avancerad appinformation.

Distribuera privata appar till flera organisationer

En privat app kan distribueras till upp till 1 000 organisationer. Om du till exempel har ett upplägg där olika miljöer (t.ex. testning, mellanlagring, produktion) sköts i olika organisationer kan du distribuera den privata appen till var och en av de organisationerna.

Steg 1: Hämta organisationernas id:n

Om du vill göra en privat app tillgänglig för flera organisationer behöver du organisationernas id:n.

1. Logga in på hanterad Google Play med ett administratörskonto.
  2. Klicka på Admininställningar.

Organisationens id visas i rutan Information om organisationen.

Steg 2. Lägg till organisationernas id:n i appens måldistributionslista

När appen har begränsats till vissa organisationer är den privat och endast tillgänglig för dessa organisationer. Om du vill göra appen offentligt tillgänglig måste du publicera en ny app med ett annat paketnamn.

Gör följande på Google Play Console:

1. Välj den privata app som ska redigeras.
  2. Öppna Version > Konfigurering > Avancerade inställningar.
  3. Välj fliken Hanterad Google Play.
  4. Klicka på Lägg till organisation under Organisationer.
  5. Ange organisationens id och en beskrivning (eller namn) för varje organisation som du vill ge åtkomst till appen och klicka på Lägg till. Du kan ange upp till 1 000 organisationer per app.
  6. Klicka på Spara ändringar.

Distribuera privata appar för slutna test

När du har publicerat en privat app kan du skapa slutna testkanaler och testa olika versioner av den. Till exempel kanske olika utvecklingsteam arbetar med att åtgärda fel i olika funktioner. Om varje team har sin egen testkanal kan de arbeta med funktionerna samtidigt.

Information om hur du skapar slutna testkanaler finns i Konfigurera öppna, slutna eller interna test.