Använda Android med Microsoft® Office 365 eller Exchange ActiveSync

Microsoft® Office 365 och Exchange ActiveSync har grundläggande säkerhets- och hanteringsfunktioner för Android. Tredjepartsleverantör av enterprise mobility management (EMM) erbjuder mer avancerade funktioner.

Office 365 eller Exchange ActiveSync Tredjepartsleverantör av EMM
Enhetsinventering
Tillämpning av grundläggande lösenord
Fjärrensa företagsdata
Appimplementering
Obligatorisk tillämpning av starka lösenord
Fjärrensning av enhet
Jobbprofiler
Vitlista för appar
Enhetsinställningar och funktionsbegränsningar*
Övervakning av efterlevnad

*mobilnät, Wi-Fi, skärmdumpar osv.

Konfigurera grundläggande säkerhetsfunktioner med Exchange ActiveSync

I Exchange Server kan du skapa policyer för postlådor på mobila enheter och tillämpa en gemensam uppsättning policyer eller säkerhetsinställningar för en grupp användare. Samma funktion är tillgänglig för kunder med Microsoft® Office 365.

När du har konfigurerat serverpolicyn kan du be dina användare att följa anvisningarna för att konfigurera sina Android-enheter med ett Microsoft® Office 365- eller Exchange ActiveSync-konto.

Använda en tredjepartsleverantör av enterprise mobility management (EMM)

Om din organisation kräver mer än de grundläggande säkerhetsfunktionerna som är inbyggda i Microsoft® Office 365 och Exchange ActiveSync kan du använda en tredjepartsleverantör av EMM för att hantera dina Android-enheter.

I Enterprise Solutions Directory kan du hitta den tredjepartsleverantör av EMM som passar din organisation. Leverantörer under Rekommenderas för Android Enterprise uppfyller en mängd avancerade företagskrav. Den EMM-leverantör som du väljer ska tillhandahålla organisationen nödvändiga konfigurationsanvisningar.

Steg 2: Skaffa enheter