Använda OEMConfig i organisationen

Den här funktionen stöds inte av alla EMM-leverantörer. Be din EMM-leverantör om en detaljerad lista över de funktioner som de har stöd för.

Många enhetstillverkare (som även kallas originaltillverkare eller OEM) har stöd för anpassade, OEM-specifika hanteringsprinciper. OEMConfig är en standard som leverantörer av EMM (enterprise mobility management) och originaltillverkare följer för att göra dessa principer tillgängliga för IT-administratörer.

Så fungerar det

Enhetstillverkare som har stöd för OEMConfig publicerar var och en sin egen OEMConfig-app på Google Play. I OEMConfig-appar används hanterade konfigurationer (synliga för EMM-leverantörer) för att konfigurera OEM-specifika principer på en enhet.

Din EMM-leverantör ger dig åtkomst till dessa principer via EMM-konsolen. På EMM-konsolen kan du anpassa de OEM-specifika principerna för alla hanterade enheter med Android 5.0 eller senare där motsvarande OEMConfig-app har installerats.

Tillämpa OEMConfig-principer på en enhet

Kontakta EMM-leverantören om du vill ha utförligare anvisningar.

När du har konfigurerat en enhet med Android 5.0 eller senare:

1. Installera rätt OEMConfig-app på enheten. Din OEM-leverantör ska kunna tillhandahålla rätt OEMConfig-app.
  2. Leta reda på avsnittet för OEMConfig eller enhetshantering på EMM-konsolen och ställ in och tillämpa anpassade tillverkarspecifika principer.