Skapa webbappar

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig på alla EMM-konsoler. Om du vill att EMM-konsolen ska ha stöd för webbappar kontaktar du EMM-leverantören.

Om EMM-leverantören har stöd för det kan du skapa webbappar och publicera dem på hanterade Google Play via EMM-konsolen. Webbappar är Android-appar som du skapar med en webbadress, ikonbild eller titel. När en användare öppnar en webbapp på sin enhet öppnas appens webbadress i Chrome-webbläsaren.

Webbappar är bara tillgängliga för användare i din organisation och kan inte göras offentliga. När du publicerar en webbapp godkänns den automatiskt för organisationen och är redo att distribueras. Du kan distribuera dem till dina användare precis som med andra Android-appar. Om du vill använda webbappar måste Google Chrome ha installerats på användarens enheter.

Publicera en webbapp

1. Klicka på Webbappar Web apps till vänster.
  2. Klicka på Lägg till Lägg till längst ned.
  3. Lägg till en titel för din webbapp som du vill att den ska visas i hanterad Google Play.
  4. Ange en HTTPS- eller HTTP-webbadress för din webbapp.
  5. Välj ett visningsläge:
    • Helskärm – appen öppnas i helskärmsläge och döljer enhetens status- och navigeringsfält.
    • Fristående – enhetens status- och navigeringsfält är synliga när appen är öppen (standard).
    • Minimalt användargränssnitt – enhetens statusfält, navigeringsfält, appens webbadress och en uppdateringsknapp är synliga när appen är öppen. För HTTP-webbadresser kan du bara välja det här alternativet.

Visningsläge gäller bara sidor som tillhör webbadressen. Om webbappens webbadress omdirigerar till en annan webbplats öppnas webbplatsen i webbläsaren Chrome.

6. Klicka på Ladda upp en ikon.
  7. Välj ikon och klicka på Ladda upp.

För bästa resultat bör ikonen vara maskerbar, 512 × 512p JPG eller 32-bitars PNG.

8. Klicka på Skapa längst ned.

Webbappar publiceras vanligtvis inom 10 minuter. Under publiceringen eller om publiceringen misslyckas visas appen som Ej tillgänglig ännu på sidan Webbappar.

Obs! Webbappen måste följa Google Plays programpolicy för utvecklare. Om titeln eller ikonen du anger använder en annan app eller enhets varumärke, titel, logotyp eller namn, publiceras kanske inte din app.

Redigera en webapp

1. Klicka på Webbappar Web apps till vänster.
  2. Klicka på den webbapp du vill redigera.
  3. Klicka på Redigera.
  4. Gör de önskade ändringarna och klicka på Spara ändringar.

Uppdateringar träder vanligtvis i kraft på några minuter, men beroende på uppdateringsinställningarna kan det ta upp till 24 timmar innan de är synliga på alla användares enheter. I vissa fall kan användarna behöva rensa cacheminnet för appöversikten på enheten innan uppdateringarna för webbapparna visas i den.

Om du redigerar en webbapp som skapades före februari 2022 kan appikonens form ändras. Om detta gäller din app kontrollerar du att ikonformatet följer riktlinjerna för maskerbara ikoner.

Radera en webbapp

Om du raderar en webbapp tas den bort från hanterade Google Play Butik för alla användare. Användare som redan har appen installerad kanske fortfarande har åtkomst till den.

1. Klicka på Webbappar Web apps till vänster.
  2. Klicka på den webbapp du vill radera.
  3. Klicka på Radera.