Registrera ett dataskyddsombud eller en EU-representant för GDPR

Om din organisation är skyldig att utse ett dataskyddsombud eller en EU-representant (eller båda) enligt EU:s allmänna dataskyddsförordning lägger du in de uppgifterna i hanterade Google Play.

Du måste vara inloggad som administratör eller ägare för att kunna göra detta.

Registrera representanterna

1. Logga in på hanterad Google Play.
  2. Klicka på Administratörsinställningar.
  3. Klicka på Redigera Redigera under Dataskyddsombud och EU-representant.
  4. Ange de kontaktuppgifter till Dataskyddsombud eller EU-representant som krävs för organisationen enligt GDPR.
  5. Klicka på Spara.

Om dataskyddsombud och EU-representant

• Ett dataskyddsombud är den person som, i tillämpliga fall, ska övervaka att dataskyddsförordningen följs. I allmänna dataskyddsförordningen stadgas under vilka förhållanden som ett dataskyddsombud måste utses.
  • En EU-representant är den person som, i tillämpliga fall, ska representera kunder utanför EU med avseende på deras åtaganden enligt den allmänna dataskyddsförordningen.