Zero touch-registrering för användare

Den här sidan hjälper enhetsanvändare att förstå vad zero touch-registrering är. Om du är IT-administratör läser du Zero touch-registrering för IT-administratörer.

Vad är zero touch-registrering?

Zero touch-registrering är en funktion i Android som lägger in organisationens IT-policy och appar på din enhet.

Du kanske har fått en enhet av IT-administratören eller fått den skickad till dig direkt från en återförsäljare. Första gången du slår på enheten administreras den automatiskt, så att organisationens appar och data läggs in på den utan att du behöver krångla med konfigureringen själv.

Förutsättningar

För att kunna använda zero touch-registrering måste du ha en kompatibel enhet med Android Oreo (8.0) som köpts in från en återförsäljarpartner. Om du vill veta mer om förutsättningarna, inklusive vilka enheter du kan använda, läser du sidan om zero touch-registrering på Androids webbplats.

Konfigurera enheten för zero touch

Enheten har förhandsregistrerats för zero touch-registrering av IT-administratören. Första gången du slår på den konfigurerar du den genom att följa anvisningarna på skärmen. När konfigureringen är klar hanteras enheten av din organisation.

Endast Samsung-enheter med Android 9.0 eller Android 10:

1. Slå på enheten.
  2. Följ anvisningarna på skärmen tills du uppmanas att överföra din gamla data till enheten (till exempel Flytta gammal data för snabbare konfigurering eller liknande).
  3. Välj Hoppa över detta tills vidare.
  4. Klicka på Nästa.
  5. Fortsätt att följa anvisningarna på skärmen för att konfigurera enheten.

Felsökning

Min enhet ska inte vara hanterad

På enheter som använder zero touch-registrering visas rutan Din enhet på jobbet när enheten startas som tecken på att enheten är hanterad.

Om det är ditt jobb som äger enheten kollar du först med IT-administratören om den har registrerats för zero touch-registering av dem.

Kontakta den organisation som försöker registrera enheten. Börja så här:

1. Återställ enheten till standardinställningarna.

2. Klicka på länken kontakta enhetens leverantör på skärmen Din enhet på jobbet.

3. Anteckna telefonnumret, e-postadressen och id-uppgifterna under Enhetsinformation.

Be organisationen att avregistrera zero touch-registrering för enheten. Ge dem uppgifterna du antecknade tidigare. Det kan vara bra att ta med en länk till den här sidan.

Jag vill avregistrera enheten från zero touch-registrering

Enheter med zero touch-registrering administreras automatiskt. Därför går det inte att ta bort organisationens hantering av den genom att återställa standardinställningarna. Be IT-administratören att avregistrera zero touch-registrering för enheten.

Enheten administreras inte direkt när den startas

Om du tror att zero touch-registrering borde användas på enheten kontaktar du IT-administratören. Be IT-administratören att registrera enheten för zero touch-registrering. Du kan inte registrera enheten själv.

När IT-administratören har registrerat enheten måste du återställa enheten till standardinställningarna så att den kan administreras med zero touch-registrering.