Zero-touch enrollment voor gebruikers

Deze pagina bevat informatie over zero-touch enrollment voor apparaatgebruikers. Als je IT-beheerder bent, bekijk je Zero-touch enrollment voor IT-beheerders.

Wat is zero-touch enrollment?

Zero-touch enrollment is een Android-functie waarmee het IT-beleid en de apps van je organisatie worden ingesteld op je apparaat.

Mogelijk heeft je IT-beheerder je een apparaat gegeven of krijg je een apparaat dat rechtstreeks door een reseller is verstuurd. Wanneer je het apparaat voor het eerst aanzet, worden de apps en gegevens van je organisatie automatisch geregistreerd, zodat je zonder ingewikkelde instellingen aan de slag kunt.

Vereisten

Als je zero-touch enrollment wilt gebruiken, heb je een geschikt apparaat met Android Oreo (8.0) nodig dat bij een resellerpartner is gekocht. Ga naar de pagina Zero-touch enrollment op de Android-site voor meer informatie over de vereisten, waaronder de apparaten die je kunt gebruiken.

Je zero-touch-apparaat instellen

Je apparaat is vooraf geregistreerd voor zero-touch enrollment door je IT-beheerder. Wanneer je het apparaat voor het eerst aanzet, volg je de instructies op het scherm om dit in te stellen. Nadat de configuratie is afgerond, wordt het apparaat beheerd door je organisatie.

Alleen Samsung-apparaten met Android 9.0 of Android 10:

1. Zet het apparaat aan.
  2. Volg de instructies op het scherm totdat je wordt gevraagd je oude gegevens over te zetten naar het apparaat (bijvoorbeeld Je oude gegevens meenemen voor een snellere configuratie of iets dergelijks).
  3. Selecteer Dit nu overslaan.
  4. Klik op Volgende.
  5. Volg de instructies op het scherm om het apparaat in te stellen.

Problemen oplossen

Mijn apparaat moet niet worden beheerd

Wanneer je apparaat is geregistreerd voor zero-touch enrollment, wordt na het opstarten het scherm Je apparaat op het werk weergegeven met de uitleg dat het apparaat wordt beheerd.

Als je een apparaat hebt dat eigendom van je werk is, check je eerst bij je IT-beheerder of het apparaat niet bij je organisatie is geregistreerd voor zero-touch enrollment.

Neem contact op met de organisatie die probeert het apparaat te registreren. Voer de onderstaande stappen uit:

1. Zet het apparaat terug op de fabrieksinstellingen.

2. Klik op de link voor contact opnemen met je apparaatprovider op het scherm Je apparaat op het werk.

3. Noteer het telefoonnummer, e-mailadres en de ID's in Apparaatgegevens.

Vraag de organisatie om de registratie van het apparaat voor zero-touch enrollment ongedaan te maken. Vermeld daarbij de ID's die je eerder hebt genoteerd. Het kan ook een goed idee zijn om een link naar deze pagina toe te voegen.

Ik wil de registratie van mijn apparaat voor zero-touch enrollment ongedaan maken

Omdat zero-touch enrollment-apparaten zichzelf automatisch registreren, kun je een apparaat niet terugzetten op de fabrieksinstellingen om het uit het beheer van je organisatie te verwijderen. Vraag je IT-beheerder de registratie voor zero-touch enrollment ongedaan te maken.

Mijn apparaat wordt bij ingebruikname niet automatisch geconfigureerd

Als je denkt dat je apparaat zero-touch enrollment moet gebruiken, neem je contact op met je IT-beheerder. Vraag je IT-beheerder het apparaat te registreren met zero-touch enrollment. Je kunt het apparaat niet zelf registreren.

Nadat je IT-beheerder je apparaat heeft geregistreerd, moet je het apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen zodat zero-touch enrollment het apparaat kan registreren.