Vilka principer tillämpar organisationen på min enhet?

Om enheten har en jobbprofil kan organisationen se och hantera jobbappar och jobbdata. Organisationen kan inte se eller få tillgång till privata appar, privat data eller privat användningsinformation. Det kan hända att organisationen kan hantera vissa inställningar på enheten (t.ex. tid och datum, språk, Wi-Fi-konfiguration) om enheten är företagsägd.

Jag äger min enhet

Endast enheter med Android 5.0 eller senare

Vilken data kan organisationen se?

När du lägger till en jobbprofil på en privatägd enhet blir viss information om enheten synlig för organisationen:

• modell, serienummer och id
  • telefonnummer
  • operatör
  • operativsystem
  • versionsnummer
  • Kernel-version
  • basbandsversion
  • MAC-adress
  • språk
Obs! Organisationen kan inte se appar och data i din privata profil.

Organisationen ser bara närmare information om appar och data i jobbprofilen. Dit hör till exempel

• alla appar som har åtkomst till data i jobbprofilen
  • uppgifter om ditt hanterade konto (kontot som är kopplat till jobbprofilen)
  • nätverksaktivitet och platsinformation från appar i jobbprofilen.

Om du vill veta mer om organisationens integritetspolicy kontaktar du organisationen.

Vilka principer kan organisationen hantera på min enhet?

När du konfigurerar en jobbprofil på enheten måste du installera en Device Policy Controller-app (som valts av organisationen). Jobbprofilen hanteras av den appen, och det är även där du kan läsa användarvillkoren och se vilken data på enheten som registreras. Du måste läsa och godkänna användarlicensavtalet för att kunna konfigurera jobbprofilen.

Om enheten är privatägd kan organisationen

• fjärransluta till enheten och skapa, få åtkomst till och ta bort data i jobbprofilen
  • tillämpa krav på lösenordet för jobbprofilen och enheten
  • ändra lösenordet till ditt hanterade konto (kontot som är kopplat till jobbprofilen)
  • stänga av åtkomsten till jobbprofilen
  • begränsa vad som kan delas mellan jobbprofilen och den privata profilen
  • blockera skärmdumpar i jobbprofilen
  • hantera åtkomsten till organisationens e-postserver och interna data
  • fjärrinstallera (och avinstallera) appar och certifikat i jobbprofilen
  • hantera behörigheter och andra inställningar för appar i jobbprofilen.

Min organisation äger enheten

Endast enheter med Android 8.0 eller senare
Om enheten är företagsägd kan organisationen förutom att se och hantera appar och data i jobbprofilen även tillämpa principer som gäller för den privata profilen och hur enheten fungerar i stort.

Vilken data kan organisationen se?

Organisationen har åtkomst till grundläggande information om företagsägda enheter:

• modell, serienummer och id
  • telefonnummer
  • operatör
  • operativsystem
  • versionsnummer
  • Kernel-version
  • basbandsversion
  • MAC-adress
  • språk
Obs!  Organisationen ser inte appar och data i den privata profilen.

Organisationen ser bara närmare information om appar och data i jobbprofilen. Dit hör till exempel

• alla appar som har åtkomst till data i jobbprofilen
  • information om ditt hanterade konto
  • nätverksaktivitet och platsinformation från appar i jobbprofilen.

Mer information om hur organisationen hanterar data på företagsägda enheter finns i organisationens integritetspolicy.

Vilka principer kan organisationen hantera på min enhet?

Organisationen kan

• fjärransluta till enheten och skapa, få åtkomst till och ta bort data i jobbprofilen
  • tillämpa krav på lösenordet för jobbprofilen och enheten
  • stänga av åtkomsten till jobbprofilen
  • begränsa vad som kan delas mellan jobbprofilen och den privata profilen
  • blockera skärmdumpar i jobbprofilen
  • hantera åtkomsten till organisationens e-postserver och interna data
  • fjärrinstallera (och avinstallera) appar och certifikat i jobbprofilen
  • hantera behörigheter och andra inställningar för appar i jobbprofilen.

Eftersom enheten är företagsägd kan organisationen även konfigurera följande principer:

• ställa in gränser för hur länge det går att pausa jobbprofilen
  • förbjuda (och avinstallera) enskilda appar i den privata profilen
  • blockera skärmdumpar i den privata profilen
  • blockera appinstallationer från appbutiker som inte är godkända
  • inaktivera enhetens kamera
  • inaktivera platsdelning i privata appar
  • konfigurera och schemalägga systemuppdateringar
  • konfigurera skyddsinställningar för återställning och återställa standardinställningarna på enheten
  • konfigurera Wi-Fi, flygplansläge, roaming, internetdelning, privat DNS och andra nätverksinställningar
  • ställa in tid, datum och plats på enheten
  • blockera möjligheten att ringa eller skicka sms
  • blockera filöverföringar via USB
  • blockera möjligheten att koppla in fysisk media (t.ex. SD-kort).